Coliziunea dintre doi asteroizi uriasi, ce a avut loc in urma cu 100 de ani, a dus la disparitia dinozaurilor, si a 70% dintre formele de viata existente in acel moment. Se presupune ca un astfel de eveniment catastrofal ar fi ajutat si la formarea primelor forme de viata aparute pe Pamant, sugereaza cercetarile oamenilor de stiinta.
Oceanele Pamantului s-au format acum aproximativ 4.3 miliarde de ani, o perioada despre care craterele lunare sugereaza ca Terra avea parte de un "bombardament" de comete si asteroizi gigantici, arata cercetarile unei universitati japoneze.
Majoritatea asteroizilor contin urme de carbon, elementul de baza in moleculele organice, acesta fiin, de altfel, principalul indiciu al cercetatorilor in investigatiile lor. Studiul japonezilor a constat in scufundarea unor bucati dintr-un asteroid in apa de ocean. Amestecul a fost aruncat in aer la temperatura de 8500 de grade Celsius, o temperatura similara cu cea produsa in cazul impactului unui asteroid cu Pamantul.
Explozia experimentala a adus la conceperea a mai mult de o duzina de molecule, ce initial nu existau in "ingredientele" studiului. Cercetatorii spun ca aceste molecule organice participa la crearea tesuturilor vii si fac parte din reactiile chimice provocare de toate organismele vii, acesta fiind momentul nasterii vietii pe Pamant.
Cercetarule privind originea vietii au luat amploare in ultimii ani. Un alt studiu realizat in 2006 a descoperit ca viata abunda in apa fierbinte din apropierea vulcanilor de pe fundul oceanelor, astfel ca s-a alimentat ideea ca de aici ar fi pornit pentru prima data ciclul vietii. De altfel, mult timp, cercetatorii au crezut ca viata a aparut in balti putin adanci din zonele tropicale, sub influenta soarelui si a fulgerelor.
Exista cel putin zece teorii despre aparitia vietii pe Terra, in afara de cea creationista. Teoria conform careia viata ar fi "aterizat", de fapt, pe Pamant prin meteoriti si nu s-ar fi creat aici are destui adepti, iar cercetatorii spun ca probabilitatea ca ea sa fie corecta este destul de mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu