20.12.2008

Noul game FPS online Combat Arms



Un nou joc FPS online a aparut pe 13 septembrie am sa pun
la dispozitie trei link-uri, unul de download unde puteti descarca jocul,
unul unde puteti vedea panoramica sitului si unul
unde va puteti face un account pentru a incepe jocul :P
link-urile vor fi puse si pe blog in dreapta la link-uri si la download
Good luck :D

Download: http://combatarms.nexoneu.com/NXEU.aspx?PART=/Download/GameClient

Nexon account:
http://passport.nexoneu.com/NXEU.aspx?PART...stration/Signup

Link website: http://combatarms.nexoneu.com/NXEU.aspx?PART=/Main

Top 10 al celor mai piratate jocuri in 2008

Jocul Spore, al celor de la Electronic Arts, ocupa prima pozitie in topul celor mai downloadate jocuri video de pe torrent-uri in 2008, potrivit unei statistici publicate pe site-ul TorrentFreak.
Desi statistica nu poate decat sa demonstreze inca o data succesul jocului, se pare ca unul din principalele motive pentru care Spore a fost atat de piratat este chiar sistemul de protectie cu care a fost livrat. Totusi, cei de la EA sustin ca descarcarile ilegale nu au afectat vanzarile jocului.
Realizat tot de creatorul jocului Spore, Will Wright, The Sims 2 a ocupat locul al doilea, fiind urmat de Assassins Creed care “atras” peste un milion de descarcari.

Iata lista completa a zece dintre cele mai downloadate jocuri din acest an:

  1. Spore (1,700,00); Data lansarii: septembrie 2008
  2. The Sims 2 (1,150,000); Data lansarii: septembrie 2004
  3. Assassins Creed (1,070,000); Data lansarii: noiembrie 2007
  4. Crysis (940,00); Data lansarii: noiembrie 2007
  5. Command & Conquer 3 (860,000); Data lansarii: martie 2007
  6. Call of Duty 4 (830,000); Data lansarii: noiembrie 2007
  7. GTA San Andreas (740,000); Data lansarii: iunie 2005
  8. Fallout 3 (645,000); Data lansarii: octombrie 2008
  9. Far Cry 2 (585,000); Data lansarii: octombrie 2008
  10. Pro Evolution Soccer 2009 (470,000); Data lansarii: octombrie 2008

Prince of Persia, lansare in Bucuresti

Ubisoft Romania a anuntat ca in acest weekend pe 20 decembrie va avea loc lansarea oficiala a jocului Prince of Persia in Romania.
Lansarea jocului va avea loc in magazinul Diverta de pe Blvd. Magheru nr. 9 la ora 16.00 iar oraganizatorii anunta ca pe durata evenimentului de lansare, jocul Prince of Persia se va putea incerca gratuit pe toate platformele: PC, Xbox 360 si PlayStation 3.
Totodata Ubisoft Romania anunta ca in cadrul evenimentului cei prezenti vor putea sa participe la concursuri cu premii.

Spania a eliminat restricţiile pe piaţa muncii pentru români

Consiliul de Miniştri din Spania a decis vineri să nu reînnoiască restricţiile impuse pe piaţa muncii cetăţenilor români şi bulgari de la aderarea ţărilor lor la Uniunea Europeană, relatează Europa Press, în pagina electronică.

Ministrul Muncii şi Imigraţiei, Celestino Corbacho, a declarat că "acestea nu mai aveau sens". Conform vicepremierului spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega, Guvernul speră "ca numeroşi români şi bulgari din Spania să vrea să revină" în ţările de origine, care au demarat campanii pentru atragerea populaţiei care a emigrat.


De la Vega a precizat că, deşi Guvernul a decis să nu reînnoiască restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, "el vrea să facă un bilanţ peste şase luni, pentru a vedea dacă această decizie ar putea să aibă un efect negativ". "Să sperăm că nu", a explicat ea.
Comisia pentru Muncă şi Imigraţie din Camera inferioară a Parlamentului spaniol a respins în noiembrie o propunere prezentată de Grupul Popular, prin care se cerea Guvernului să anuleze "imediat" restricţiile impuse pe piaţa muncii cetăţenilor români şi bulgari.

MAE salută "cu deosebită satisfacţie" decizia adoptată, vineri, de Consiliul de Miniştri al Spaniei de a ridica restricţiile la libera circulaţie a forţei de muncă din România şi Bulgaria, potrivit unui comunicat MAE.

Potrivit MAE, începând de la 1 ianuarie 2009, formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un român pentru a ocupa un loc de muncă în Spania vor fi aceleaşi ca pentru un cetăţean spaniol, fără a mai fi nevoie de obţinerea unui permis de muncă.

Această decizie arată ataşamentul deplin al Spaniei faţă de principiile fundamentale ale construcţiei comunitare, între care cel al liberei circulaţii a persoanelor şi scoate în evidenţă încă o dată calitatea excepţională a relaţiilor bilaterale româno-spaniole, consideră Ministerul român al Afacerilor Externe.


MAE se declară de asemenea încrezător că decizia Spaniei constituie un argument în plus pentru statele europene care nu au ridicat deocamdată restricţiile la circulaţia forţei de muncă din România şi Bulgaria, să adopte o măsură similară. Mobilitatea forţei de muncă la nivel comunitar reprezintă o componentă importantă a creşterii economice şi a competitivităţii pieţei interne.

18.12.2008

NASA nu are dovezi care să indice existenţa formelor de viaţă pe Marte

Specialiştii NASA au declarat că nu pot să afirme cu certitudine că sonda americană Phoenix, care şi-a încheiat misiunea pe Marte în noiembrie, a găsit un loc pe planeta roşie în care a existat viaţă în trecut.

Specialiştii Agenţiei spaţiale americane au declarat că modelele realizate pe computer pentru a prevedea starea vremii de pe Marte sunt greşite şi că modele previzionale care vor avea o mai mare acurateţe vor putea să furnizeze o mai bună imagine despre trecutul planetei roşii.

Specialiştii misiunii Phoenix au prezentat la conferinţa American Geophysical Union, ce se desfăşoară în San Francisco, cele cinci luni de operaţiuni robotizate efectuate de sonda Phoenix în regiunea polară a planetei Marte.

În afara analizei mostrelor de gheaţă şi de sol recoltate de pe Marte, cu scopul de a descoperi eventualele urme ale substanţelor organice, specialiştii misiunii Phoenix au studiat raporturile zilnice despre starea vremii. Aceste informaţii sunt considerate extrem de importante de către specialişti, în dorinţa lor de a afla dacă pe planeta roşie au existat cantităţi de apă suficient de mari, pentru suficient de mult timp pentru a permite apariţia şi evoluţia formelor de viaţă
"Este un mediu climatic foarte activ", a declarat Peter Smith, coordonatorul misiunii. "Procesul de formare al climei de pe Marte este destul de misterios".

Sonda Phoenix a asistat la transformarea rapidă a zilelor prăfuite de vară în zile noroase de toamnă, urmate de ceaţă deasă, zăpadă şi îngheţ.

"Modelele globale climatologice care analizează clima planetei Marte nu au prevăzut aceste modificări", a declarat Smith. "Ceea ce descoperim noi în prezent despre regiunile polare ne va obliga să facem nişte schimbări", a adăugat acesta.

Modelele previzionare ce dispun de o mai mare acurateţe le vor oferi cercetătorilor o imagine mai clară a ceea ce s-a petrecut pe Marte în trecut, mai ales când axa planetei s-a modificat, deoarece înclinaţia ei era mai mare.

Fără a dispune de un satelit natural suficient de mare pentru a le stabiliza, regiunile polare ale planetei Marte îşi schimbă periodic înclinaţia, cu peste 35 de grade. În această perioadă, Soarele se ridică mai mult decât de obicei pe cer, deasupra polilor marţieni, iar verile devin mai calde.

Specialiştii încearcă să afle dacă a existat o perioadă în trecut în care clima era suficient de caldă pentru apariţia apei, considerată ingredientul-cheie pentru apariţia şi susţinerea formelor de viaţă, aşa cum sunt cunoscute pe Terra.

Specialiştii misiunii Phoenix caută şi dovezi pentru existenţa mineralelor afectate de apă. Specialiştii au avut câteva probleme cu introducerea probelor de sol în micile cuptoare de analiză ale sondei Phoenix, deoarece solul din regiunea polilor s-a dovedit a fi mai degrabă destul de solid şi compact, spre deosebire de mostrele anterioare, uscate şi prăfuite, prelevate din celelalte regiuni în care au aterizat celelalte sonde americane.

Această descoperire ridică noi întrebări asupra modului în care apa circulă prin gheaţa, solul şi atmosfera planetei Marte.

"Ceva ia praful suflat de vânt, îl amestecă şi îl cimentează", a declarat Ray Arvidson, de la Washington University din St. Louis, care a fost cercetătorul principal responsabil cu manevrarea braţului robotic al sondei americane.

Mai multe rezultate ale misiunii sondei Phoenix vor fi făcute publice la începutul anului viitor.

16.12.2008

Stiati ca unul dintre sateliţii lui Saturn prezintă mişcări tectonice similare celor de pe Terra?

Cassini, sonda Agenţiei spaţiale americane (NASA) a relevat faptul că Enceladus, unul dintre sateliţii planetei Saturn, prezintă mişcări tectonice foarte asemănătoare celor de pe Terra, acest lucru venind în sprijinul ideii că el conţine apă în stare lichidă.

Fotografiile satelitului Enceladus, acoperit de gheaţă, sugerează faptul că suprafaţa acestuia prezintă fisuri şi că plăcile tectonice au început să se îndepărteze unele de alte, într-un mod asemănător cu cel prin care plăcile tectonice de pe fundul oceanelor de pe Terra se îndepărtează unele de altele, pentru a remodela, ulterior, scoarţa tectonică.

Această informaţie a fost dată publicităţii în timpul convenţiei American Geophysical Union, care se desfăşoară la San Francisco.

Datele furnizate de sonda Cassini întăresc ideea că Enceladus ascunde sub suprafaţa lui îngheţată un ocean subteran.

"Pas cu pas, obţinem tot mai multe dovezi că există apă în stare lichidă pe Enceladus", a declarat Carolyn Porco, şeful departamentului de imagistică din cadrul misiunii sondei Cassini.

Observaţia că fundul oceanelor de pe Terra se fisurează, de-a lungul faliilor din mijlocul oceanului planetar, şi că plăcile tectonice se îndepărtează unele de altele, a reprezentat una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului al XX-lea. Ea a devenit, totodată, unul din factorii-cheie ai teoriei plăcilor tectonice. Această teorie spune că plăcile tectonice alunecă unele sub altele şi sunt "reciclate", topindu-se în magma planetei.

Sonda Cassini a observat un fenomen similar pe Enceladus. Suprafaţa acestui satelit acoperit de gheaţă este străbătută de multe fisuri la polul sud al lui.

Paul Helfenstein, de la Cornell University, a folosit harta digitală a regiunii sudice a satelitului pentru a retrasa istoricul acestor fisuri, cu ajutorul mişcărilor lor pe ecranul unui computer, până în momentul în care acestea s-au potrivit perfect, precum piesele unui joc de puzzle.

În acest fel, el a demonstrat că fisurile s-au deplasat faţă de locaţia iniţială în care s-au produs. Această dovadă întăreşte teoria oamenilor de ştiinţă care susţin că sub suprafaţa de gheaţă a satelitului lui Saturn se află apă în stare lichidă.

În acest caz, Enceladus va reprezenta una dintre cele mai interesante destinaţii pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială.

Până în prezent, cercetătorii ştiu deja că Enceladus conţine câteva dintre elementele fundamentale pentru apariţia şi susţinerea vieţii. Apa în stare lichidă era ingredientul major care lipsea.

Potrivit specialiştilor, există doar trei locuri în sistemul nostru solar despre care se ştie sau se bănuie că posedă apă în stare lichidă aproape de suprafaţă: Pământul, Europa, satelitul lui Jupiter, şi Enceladus, satelitul lui Saturn.

Albumul "Circus" al cântăreţei Britney Spears a înregistrat vânzări record

Albumul "Circus" al cântăreţei Britney Spears a intrat pe primul loc în topurile americane, după ce a înregistrat vânzări de peste 500.000 de exemplare în primele zile de la lansare.
Această cifră reprezintă un record absolut în acest an pentru albumele recent scoase pe piaţă şi face ca Britney Spears să fie singurul artist din istorie care a avut patru albume ce s-au vândut în peste 500.000 de exemplare în prima săptămână de la lansare, potrivit datelor furnizate de Nielsen SoundScan.

În afara faptului că s-a situat pe primul loc în clasamentul albumelor din Statele Unite, "Circus" a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale din Brazilia, Canada, Japonia, Mexic şi Elveţia.

Turneul nord-american de promovare a acestui album va debuta pe 3 martie, în New Orleans, iar în urma acestui debut spectaculos în clasamente, alte 12 noi destinaţii au fost adăugate pe lista oraşelor în care artista americană va concerta în primăvara următoare.

Britney Spears este una dintre artistele cu cel mai mare succes financiar din ultimul deceniu, dar a fost intens mediatizată de presă în 2006 şi 2007 după ce făcut numeroase gafe şi a manifestat un comportament bizar. Cântăreaţa s-a ras pe cap în public, a urmat mai multe cure de dezintoxicare, a fost frecvent fotografiată fără lenjerie intimă şi a purtat de multe ori o perucă portocalie. Până la începutul lui 2008, Spears a fost internată de două ori pentru evaluare psihiatrică.

În februarie 2008, un tribunal din California l-a desemnat pe tatăl lui Spears administratorul averii acesteia, oferindu-i lui Jamie Spears controlul complet asupra vieţii personale şi profesionale a fiicei sale. De atunci, cântăreaţa americană pare că şi-a pus ordine în viaţă.

"Womanizer", primul single extras de pe albumul "Circus", a ajuns pe prima poziţie a clasamentului Billboard Hot 100 în luna octombrie.

Usher a devenit tată pentru a doua oară

Cântăreţul american Usher şi soţia lui, Tameka Foster, au devenit, miercuri, părinţi pentru a doua oară.
Tameka Foster a dat naştere celui de-al doilea fiu al cuplului miercuri, însă numele acestuia nu a fost făcut public.
Usher şi Tameka Foster s-au căsătorit în august 2007 şi mai au un băieţel, Raymond V, care a împlinit recent un an.

Usher, în vârstă de 29 de ani, a fost descoperit la un concurs de talente, pe când avea 13 ani, şi de atunci a lansat pe piaţă cinci albume.

A jucat în seriale de televiziune şi filme, precum "Şcoala sub teroare", "O fată minunată" şi "In The Mix."

La sfârşitul lui 2007, Usher a lansat continuarea albumului "Confessions", premiat cu mai multe discuri de platină.

Sora lui Macaulay Culkin a murit într-un accident rutier

Sora actorului Macaulay Culkin, Dakota Culkin, a murit în urma unui accident rutier.

Dakota, în vârstă de 29 de ani, mergea pe marginea unei străzi din Los Angeles când a fost lovită în plin de o maşina care mergea cu viteză.
Sora actorului a fost transportată de urgenţă la spitalul UCLA cu răni grave la cap, dar a murit a doua zi. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul.

Macaulay Culkin a devenit celebru la vârsta de 10 ani când a jucat în filmul "Singur acasă". Culkin a mai jucat în "Singur acasă2" şi "iubita mea". Cel mai recent film al său este "Saved!" din 2007.

Americancele ar renunţa la sex pentru Internet

Aproape jumătate din femeile americane (46%) sunt dispuse să renunţe mai degrabă la sex, timp de două săptămâni, decât la navigarea pe internet, potrivit unui studiu publicat, luni, de producătorul de microprocesoare Intel.
În schimb, doar 30% dintre bărbaţi sunt dispuşi să facă această alegere, potrivit acestui sondaj realizat pe un eşantion de 2.119 persoane adulte de către institutul Harris Interactive.

Un procent de 95% dintre americani consideră că accesul la internet este "foarte important", "important" sau "destul de important", iar 87% dintre ei consideră că internetul le-a permis să facă economii. Un procent de 78% dintre persoanele intervievate au declarat că internetul le-a permis să păstreze contactul cu prietenii şi cu rudele.

Acest studiu relevă faptul că accesul la internet se află în fruntea listei de cheltuieli considerate de neînlocuit. Conexiunea la internet este preferată de 65% dintre americani, în faţa abonamentului la televiziunea prin cablu (39%), a meselor la restaurant (20%), a cumpărării articolelor de îmbrăcăminte (18%) şi a abonamentul la un club de sport (10%).

Majoritatea americanilor (58%) preferă să renunţe la abonamentul de cablu TV timp de două săptămâni, decât să renunţe la serviciul de internet timp de o săptămână. Acest fapt nu este surprinzător, în opinia experţilor Intel, în măsura în care multe din filmele şi emisiunile de televiziune sunt disponibile pe internet. Studiul a fost realizat în perioada 18 - 20 noiembrie şi nu precizează marja de eroare.

prea tare....Animal X - Nisip purtat de vant

15.12.2008

Impressive!!!!