11.04.2009

10.04.2009

Cultura a doua parte

Cele mai ciudate 50 de legi din lume
21. In Anglia anului 1837, daca un barbat saruta o femeie fara voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sarutate fortat, sa-l muste de nas cat se poate de tare pe barbatul vinovat.
22. In statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea sa poarte o proteza dentara, este nevoie de acordul scris si semnat al sotului acesteia.
Honey, pot sa-mi pun proteza? Nu Predator, esti frumoasa si asa!














23. Daca ajungi cumva in orasul Logan County, sa nu saruti niciodata o femeie care doarme, indiferent daca iti este sotie sau prietena. Legile acestui oras pedepsesc acest gest cu inchisoarea.

24. In Paraguay duelul este permis de lege, atata timp cat cei doi participanti la duel fac dovada ca doneaza sange spitalelor.

25. Hipnoza este o practica interzisa in scolile publice din orasul american San Diego.

26. In timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor sa poarte sosete de culoare alba, pe motiv ca astfel barbatii se excita sexual in preajma lor.

Poate ca talibanii aveau totusi dreptate...













27. In statul american Iowa, daca un barbat saruta o femeie mai mult de 5 minute neintrerupte, fapta se considera infractiune, iar barbatul patimas risca inchisoarea.

28. Acum circa 300 de ani, orice cetatean japonez care incerca sa paraseasca Imperiul Soarelui Rasare, era condamnat pe loc la decapitare pentru tradare de tara.

29. In orasul Eureka din starul american Nevada, legea interzice ca un barbat cu mustata sa sarute o femeie.

30. In Bangladesh, chiulitul de la scoala este interzis de lege. Orice elev prins in afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.

31. Orasul St. Louis din Missouri are in vigoare o lege conform careia este interzis ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta este imbracata in pijamale.

32. Pe teritoriul Frantei este ilegal sa dai numele de Napoleon unui porc.

33. In orasul Baltimore din Maryland, este ilegal sa intri cu un leu intr-o sala de cinema.

Draga, poti sa ragi cat vrei, nu avem voie sa mergem la mall!
 










08.04.2009

Cultura prima parte

 Cele mai ciudate 50 de legi din lume
 
 1. In Elvetia este ilegal sa trantesti portiera oricarei masini.
 2. In anul 1979, regimul politic din Irak a interzis, filmele cu arte martiale.
     Bruce, mai termina cu figurile!
3. In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori.
4. In Myanmar este ilegal sa accesezi Internetul. Oricine o face ajunge sa stea ani buni dupa gratii.
5. Pe timpul desfasurarii Primului Razboi Mondial, barbatii care erau dovediti homosexuali, erau execu pe      loc, fara niciun proces.
6. In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci banala guma de mestecat.
7. Datorita faptului ca celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege in Finlanda.
 Esti un ratoi indecent! Adio!























8. In anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.
9. In urma cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor in Roma, pe motiv ca incurcau si aglomerau circulatia cetatenilor romani.
10. In Marea Britanie, legea permite oricarei femei gravide sa urineze oriunde doreste, inclusiv in cascheta unui politist, fara sa poate fi trasa la raspundere.
11. In Anglia oricine lipeste gresit o marca postala care o reprezinta pe regina, poate fi acuzat de tradare de tara.
12. In statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.
Un porc mult prea sexy pentru noi...


















13. In Texas, porcii care fac sex in apropierea oricarui aeroport, incalca o lege inca in vigoare care-i incrimineaza direct pentru astfel de fapte.
14. In orasul Alexandria din statul american Minneapolis, exista o hotarare legala care-i interzice oricarui barbat caruia-i miroase gura a peste, sa aiba vreun contact sexual cu o femeie.
15. In statul Carolina de Nord, este interzis de lege sa injuri in prezenta... mortilor.
16. Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.
17. In statul Florida, daca o femeie nemaritata sare cu parasuta in zilele de Sambata, acesta ajunge invariabil la inchisoare.
Razi tu razi, dar daca e Sambata si n-ai verigheta, ai incurcat-o!
 























18. Tot in orasul Alexandria din statul Minneapolis, daca rasuflarea unui barbat miroase a usturoi sau ceapa, acestuia-i este interzis de lege sa aiba orice fel de contact sexual cu sotia sa.
19. In capitala statului El Salvador, orasul San Salvador, exista o lege care condamna la moarte prin impuscare in fata unui pluton de executie, orice sofer prins baut in interiorul capitalei. Anul trecut 32 de soferi ghinionisti au fost executati in acest mod.
20. In orasul englez York exista inca in vigoare o lege datand din Evul Mediu, care-i permite oricarui cetatean al orasului sa ucida orice scotian intalnit in York. Evident, doar daca scotianul vizat poarta asupra sa un arc si o tolba cu sageti.

07.04.2009

Stiri Externe

 Haos la Chişnău: Mii de persoane cer anularea alegerilor (Video)
Mii de tineri protestează la Chişinău faţă de ceea ce consideră fraudarea alegerilor şi cer anularea acestora, într-o acţiune de protest organizată de Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova, relatează PRO TV Chişinău. Potrivit Unimedia, manifestanţii adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale scandează lozinci anticomuniste şi împotriva preşedintelui ţării, circa 8.000 de protestatari îndreptându-se către preşedinţia Republicii Moldova. La protest s-au alăturat şi mai mulţi politicieni, printre care Chiril Lucinschi şi Oazu Nanţoi de la Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), Mihai Godea, Călin Vieru şi Iurie Leancă, din cadrul Partidului Liberal Democrat din R. Moldova (PLDM). Manifestanţii au blocat circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cerând repetarea scrutinului şi scandând "Jos comuniştii", acuzând totodată guvernarea comunistă de fraudarea votului din 5 aprilie.




Stiinta - Sanatate

 Marijuana, eficace împotriva tumorilot pe creier
Tetra-hydro-cannabinolul, principalul compus activ din marijuana, poate avea efect în reducerea, chiar distrugerea celulelor canceroase, mai ales a celor dezvoltate în creier, potrivit unui studiu al cercetătorilor spanioli publicat în Journal of Clinical Investigation. Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid au folosit pentru acest studiu şoareci, cărora li s-au injectat celule canceroase umane, care au fost lăsate să se dezvolte până au ajuns la dimensiunea de 250 de milimetri cubi. Cercetătorii le-au injectat zilnic şoarecilor, în apropierea tumorii, câte o doză de tetra-hydro-cannabinol (THC). Substanţa a declanşat procesul de autofagie a celulelor canceroase, acestea autodistrugându-se prin închiderea în vezicule cu membrană dublă, care au fost livrate lizozomilor, organisme însărcinate să distrugă toxinele şi bacteriile. Administrarea de THC a redus cu peste 80% volumul tumorilor canceroase, au indicat autorii studiului, cercetătorii de la departamentul de biochimie al universităţii spaniole. Celulele canceroase injectate şoarecilor includeau şi gliomuri, cel mai frecvent tip de cancer cerebral, dar şi celule de cancer pancreatic şi mamar. Un studiu clinic la care au participat doi pacienţi, atinşi de cancer recurent foarte agresiv la creier, care au primit zilnic câte o injecţie intracraniană cu THC, timp de 26, respectiv 30 de zile, a demonstrat că celulele canceroase s-au autodistrus. Substanţele din familia Cannabaceae, un nou grup de agenţi potenţial antitumorali, provoacă autodistrugerea celulelor canceroase, procesul încurajând dispariţia acestora, au concluzionat cercetătorii. "Per ansamblu, concluziile noastre demonstrează că autodistrugerea joacă un rol important în eliminarea celulelor canceroase tratate cu THC", au adăugat specialiştii.

Stiinta - Sanatate

Copii care iau masa cu familia au obiceiuri alimentare mai sănătoase
Copiii care mănâncă împreună cu familiile lor de cel puţin cinci ori pe săptămână dezvoltă obiceiuri alimentare mai sănătoase, potrivit unui studiu recent publicat în revista Journal of Nutrition Education and Behaviour, relatează ivillage.com. Cercetătorii de la Universitatea Minnesota au relevat faptul că adolescenţii care mănâncă de obicei în cadrul acelor "mese regulate cu familia" beneficiază de o dietă mai sănătoasă, consumând mai multe legume, alimente bogate în calciu, fibre şi nutrimente esenţiale. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 677 de tineri, prin intermediul unor chestionare pe care ei au trebuit să le completeze când se aflau în primii ani ai adolescenţei şi pe care le-au repetat cinci ani mai târziu. "Descoperirea făcută în urma analizei curente, împreună cu descoperirile similare provenind din alte analize comportamentale efectuate pe adolescenţii aflaţi în tranziţie spre primii ani ai vieţii adulte, demonstrează faptul că mesele servite cu regularitate în familie au efecte benefice pe termen lung", a declarat nutriţionistul Teri L. Burgess-Champoux, principalul coordonator al studiului. Cu această ocazie, autorii studiului au subliniat că obiceiurile alimentare ale tinerilor, aflaţi într-o perioadă cheie a dezvoltării lor, se datorează în principal părinţilor, consideraţi adevăraţi furnizori de sănătătate şi de educaţie. În cei cinci ani care au trecut între cele două sondaje, procentul meselor servite cu regularitate de adolescenţi în familiile lor a scăzut de la 60% din perioada când aveau 12 - 13 ani, la aproximativ 30% după ce au ajuns la vârsta de 17 - 18 ani. Bunele obiceiuri alimentare au fost asociate cu adolescenţii care serveau cu regularitate mesele împreună cu familiile lor pe întreaga perioadă luată în calcul. Adolescenţii care au păstrat tradiţiile meselor în familie în intervalul dintre cele două sondaje au prezentat o mai bună calitate a dietei, în medie.

06.04.2009

TED

 PW Singer on military robots and the future of war

YouTube

Prostia Omeneasca!
Asta si-o merita cu varf si indesat! In continuare si video-ul: Limbaj Obscen

 via: Blogul lui Radu

Externe

 Zeci de morţi după un cutremur, în Italia (Video)
Cutremurul înregistrat în centrul Italiei s-a soldat cu cel puţin 50 de morţi, potrivit ministrului de Interne, Roberto Maroni. Seismul a fost resimţit până la Roma, potrivit unor jurnalişti AFP. Anterior, televiziunea naţională Rai şi agenţia Ansa informaseră că 40 de persoane au murit până în prezent, fără a cita vreo sursă. Agenţia precizează că 11 persoane au decedat în două localităţi din apropierea oraşului L'Aquila. "Nu vrem să furnizăm cifre care prin definiţie nu pot fi decât provizorii", a declarat purtătorul de cuvânt al Protecţiei civile italiene, Luca Spoletini, pentru postul de televiziune Sky TG-24. Numeroase clădiri s-au prăbuşit în oraşul L'Aquila, unde a fost epicentrul seismului de 6,3 grade. Ca măsură preventivă, autorităţile au decis închiderea temporară a autostrăzii A24 L'Aquila-Roma.
 
Potrivit Protecţiei civile, acest seism este cel mai grav care a afectat Italia în ultimii zece ani. "Trebuie să ne aşteptăm la numeroase victime, mulţi răniţi şi multe case prăbuşite", a confirmat Guido Bertolaso, şeful Protecţiei civile italiene. Peste 10.000 de imobile au fost afectate de acest seism, potrivit unei prime estimări a pompierilor. Mii de locuitori au ieşit pe străzi şi s-au adunat pe stadioanele din regiune de teama unor replici.
 

05.04.2009

Live Tv Sport

Roma Vs Bologna FC
               
in caz de nu merge click aici
As.Roma vs Bologna 

Juventus Vs Chievo

 in caz de nu merge click aici.

Stiinta - Sanatate

 România a câştigat marele premiu la salonul de invenţii de la Geneva
România a câştigat marele premiu la cel mai prestigios salon internaţional de invenţii, desfăşurat la Geneva, deşi aşteptările se îndreptau spre Spania din cele o mie de invenţii, cupa înmânată societăţii româneşti câştigătoare având legate de toarte steagul elveţian şi spaniol. Invenţia românească Roboscan 1 M, cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor, a fost votată cu unanimitate. Firma MB Telecom SRL, firma cu capital integral românesc, a câştigat marele premiu cu cu invenţia Roboscan, la cel mai mare salon internaţional în domeniu care se desfăşoară în perioada 1-5 aprilie 2009, la Geneva. "Această înaltă distincţie este obţinută pentru prima dată de un inventator român - în acest caz o societate comercială - în istoria de 37 de ani a salonului", a declarat preşedintele companiei MB Telecom, Mircea Tudor. Succesul inventatorilor români este cu atât mai răsunător cu cât juriul internaţional de 82 de membri a votat "în unanimitate şi cu felicitari acordarea marelui premiu - The Grand Prix of the 37th International Exhibition of Inventions of Geneva - firmei MB Telecom pentru produsul Roboscan 1 M, apreciat a fi cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor". În această competiţie au fost înscrise aproximativ o mie de invenţii din 45 ţări, din care firma românească a ieşit câştigătoare deşi, la deschiderea salonului, favorită era o firmă spaniolă. "Această schimbare spectaculoasă de situaţie a fost declanşată de rectorul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, prof. dr. ing. Radu Munteanu, singurul membru român din juriul internaţional, care a propus şi susţinut acordarea marelui premiu pentru invenţia românească Roboscan". Preşedintele companiei MB Telecom a susţinut că România a plecat în competiţie fără a avea şanse de izbândă, însă, în mod spectaculos, situaţia s-a răsturnat şi cu unanimitate de voturi firma română a fost desemnată marea câştigătoare.
Standul firmei MB Telecom SRL a fost considerat a fi cel mai spectaculos, având expus un produs real, de serie, susţinut de prezentări multimedia interactive, dinamice care au atras şi votul unanim al publicului, confirmând votul unanim al specialiştilor din juriu. La decernarea premiilor au participat şeful Misiunii Permanente a României pe lângă ONU, Maria Ciobanu, preşedintele ANCS, Gerard Jităreanu, membra comitetului internaţional de organizare a salonului, Camelia Marinescu, reprezentanţi ai autorităţilor federale elveţiene şi locale din cantonul Geneva, precum şi alţi oficiali din ţările participante. Roboscan 1M este un sistem mobil pentru radiografierea containerelor şi camioanelor, complet robotizat, care poate fi operat de o singură persoană, de la o distanţă sigură pentru a evita total expunerea profesională sau accidentală la radiaţie ionizantă. În prezent Roboscan 1M este singurul sistem din lume care asigură protecţia totală a operatorilor împotriva radiaţiei ionizante produsă de sistemele de radiografiere, fiind în acelaşi timp cel mai automatizat şi inteligent, cel mai flexibil şi versatil sistem.
 
Roboscan 1M cumulează pe o platformă unică, într-un produs de înaltă complexitate, tehnologii precum: fizica nucleară, electronică, informatică, telecomunicaţii, mecanică, hidraulică, pneumatică, calcul cu element finit ce necesită pregatire transdisciplinară în aceste domenii. Cercetarea si proiectarea acestui produs de mare complexitate este rezultatul eforturilor pe parcursul a patru ani, a unui colectiv de 15 specialişti români din cadrul fimei MB Telecom care a finanţat acest proiect de cercetare integral din resurse proprii investind aproximativ şase milioane de euro.