13.02.2009

Stiri Externe

O navă rusească a capturat zece piraţi în largul coastelor Somaliei
O navă rusească a capturat zece piraţi în largul coastelor Somaliei, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Marinei ruse, Igor Dygalo. "Nava Petru Cel Mare a capturat trei ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau zece piraţi, cetăţeni somalezi, care au fost arestaţi", a anunţat Dygalo. Marinarii ruşi au capturat arme automate, lansatoare de grenadă, mine, un dispozitiv GPS, 500 de grame de droguri, un sac de zahăr şi unul de orez. "Se aflau sub influenţa drogurilor", a explicat purtătorul de cuvânt. Incidentul a avut loc în largul Insulei Socotra, situată în Golful Aden, între Yemen şi Somalia. Procurorii militari ai Flotei Nordice desfăşoară o anchetă la bordul navei ruseşti. Soarta deţinuţilor va fi decisă în cooperare cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe. Biroul Maritim Internaţional a anunţat că în ultimele zile piraţii somalezi au atacat şase nave, între care unele din Marea Britanie, India şi Singapore, dar niciuna dintre aceastea nu a fost capturată. "În ultimele două zile, piraţii au atacat numeroase nave. Se pare că vremea favorabilă din acea zonă şi numărul mare de vase capturate eliberate recent i-au împins pe piraţi să caute noi ţinte", a declarat Noel Choong, directorul Biroului Maritim Internaţional. Navele, provenind din India, Marea Britanie, Grecia, Singapore şi Filipine, au reuşit să scape. Potrivit lui Choong, prezenţa navelor militare în largul coastelor somaleze a împiedicat multe acte de piraterie în ultimele săptămâni.

12.02.2009

Stiinta - Sanatate

Cometele nevazute ameninta Pamantul
Mii de comete “invizibile” constituie o amenintare perpetua, dar nevazuta, asupra Pamantului, anunta astronomii britanici.

O cometa neagra este una care si-a pierdut componentele care reflecta lumina, ramanand numai cu o crusta, ceea ce o face foarte greu de de depistat de catre astronomi. Deoarece nu straluceste, o cometa neagra ar putea intra in coliziune cu Pamantul, fara ca noi sa avem idee despre pericolul care ne pandeste. Astronomii din cadrul Observatorului Armagh din Irlanda de Nord avertizeaza asupra faptului ca multe dintre cometele care fac o orbita completa in jurul Soarelui in mai putin de 200 de ani sunt “negre”. Rata cometelor stralucitoare care trec prin sistemul nostru solar sugereaza ca in jurul Soarelui ar trebui sa se afle un numar de aproximativ 3000 de comete. Cu toate acestea, numai 25 au fost detectate pana in prezent. Restul au ramas ascunse, deoarece sunt prea intunecate pentru a fi detectate. Clark Chapman din cadrul Southwest Research Institute din Boulder este de parere ca asemenea celorlalte comete, si cele negre absorb lumina, chiar daca nu o reflecta. Prin urmare, acestea ar putea fi detectate dupa caldura pe care o emit.

Stiri Telefoane Mobile

Nokia 5630 XpressMusic
Nokia a anuntat noul telefon 5630 XpressMusic cu functii multimedia, ultra subtire (grosime de doar 12mm) si ultra usor (greutate de 83g). Nokia 5630 XpressMusic functioneaza cu ajutorul sistemului de operare Symbian S60, are un display de 2.2 inch cu rezolutia de 240x320 pixeli, camera foto de 3.2 megapixeli cu dual led-flash si 4x zoom digital. 5630 XpressMusic suporta HSDPA si HSUPA. Se poate conecta la diverse accesorii pe bluetooth, are radio FM digital, slot de card microSD si mufa jack standard pentru casti audio de 3.5mm. Se va comercializa incepand cu luna Aprilie la un pret de 200 Euro. In pachet va fi inclus si un card de memorie cu capacitatea de 4Gb pe care se pot stoca peste 3000 de mp3-uri.

11.02.2009

YouTube



By: Stefy

10.02.2009

Life-Inedit

Reclamele cu Chris Brown, suspendate (Video)
Reclamele cu Chris Brown au fost retrase de la difuzare după ce starul a fost arestat pe motiv că ar fi atacat o femeie, despre care presa susţine că era prietena lui, cunoscuta cântăreaţă Rihanna. Astfel, producătorul de gumă de mestecat Wrigley a suspendat de la difuzare o campanie publicitară a cărei imagine era Chris Brown. Cântăreţul, în vârstă de 19 ani, a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni în valoare de 50.000 de dolari, la o zi după ce el şi Rihanna şi-au anulat, în ultimul moment, reprezentaţiile la Grammy Awards. Surse din cadrul poliţiei au declarat, pentru Los Angeles Times, că femeia atacată de Brown era chiar prietena acestuia, Rihanna, cunoscută pentru hiturile "Umbrella" şi "Disturbia". Reprezentanţii Wrigley au declarat că "sunt îngrijoraţi de gravitatea acuzaţiilor formulate împotriva lui Brown" şi că au decis să suspende reclamele TV cu acesta până la soluţionarea cazului. Brown, care concura împotriva Rihannei la premiile Grammy, era unul dintre ambasadorii brandului Wrigley, hit-ul său "Forever" fiind folosit drept coloană sonoră a campaniei de promovare. Cântăreţul era şi una dintre vedetele selectate să apară în campania "Got Milk?", unde mai multe celebrităţi urmau să fie fotografiate având o mustaţă din lapte. "Campania Milk Mustache ia foarte în serios plângerile depuse împotriva lui Brown. Suntem foarte mândri de imaginea noastră şi foarte dornici ca mesajul pe care îl trimitem adolescenţilor să fie unul responsabil", au spus reprezentanţii companiei. Incidentul a avut loc după ce Brown şi Rihanna, împreună de un an de zile, au părăsit o petrecere organizată cu ocazia premiilor Grammy, în noaptea de 7 februarie. Poliţia a declarat că femeia a suferit leziuni în cadrul altercaţiei, care a început în maşină şi a continuat şi ulterior. Procurorii din Los Angeles vor anunţa dacă îl vor acuza oficial pe Brown, care ar putea fi condamnat la trei ani de închisoare în cazul în care este găsit vinovat.





Soţia lui Usher se reface după operaţia estetică
Soţia lui Usher, Tameka Foster, se află într-un spital din Brazilia unde se reface după o operaţie estetică extrem de complicată care i-a pus viaţa în pericol. Usher se află în Brazilia, lângă patul de spital al soţiei sale Tameka. "Tameka este stabilă după ce au apărut complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale de rutină în Brazilia. Soţul ei Usher este cu ea la spital", se spune într-un comunicat de presa al artistului, în care se cere respectarea intimităţii familei în aceste momente.

09.02.2009

Stiri IT

Record de vizitatori pentru You Tube
You Tube a înregistrat, în luna decembrie, un record de audienţă, platforma video fiind accesată de peste 24 de milioane de vizitatori unici, potrivit companiei de cercetare de piaţă comScore. Potrivit comScore, în luna decembrie a fost vizionat un număr record de videoclipuri online. Peste 30 de milioane de oameni au vizionat videoclipuri de peste patru miliarde de ori. Platforma YouTube, controlată de Google a avut peste 24 de milioane de vizitatori unici, ceea ce înseamnă că 77% din totalul celor care au vizionat clipuri online au accesat YouTube. Celelalte site-uri accesate de internauţi pentru a viziona clipuri online au fost mai multe platforme ale BBC, urmate în ordine de Microsoft şi eBay. În luna decembrie 2008 numărul de videoclipuri accesate de către internauţi a crescut cu 13%, comparativ cu decembrie 2007.

08.02.2009

Stiri IT

Yahoo lanseaza un nou serviciu de cautare
Yahoo testeaza un nou serviciu de cautare pe Internet, Search Pad, care permite utilizatorilor sa isi organizeze informatiile, conceptul fiind asemanator cu Notebook, la care liderul pietei de profil, Google, a renuntat in luna ianuarie. Unii analisti considera insa ca daca Google a renuntat la un produs nu inseamna ca Yahoo pierde timpul. Pozitiile diferite ale celor doua companii, din punct de vedere financiar si concurential, inseamna ca ceea ce este potrivit pentru una poate sa nu aiba sens pentru cealalta. Google, care controleaza 63% din piata americana a serviciilor de cautare pe Internet, analizeaza cu atentie cheltuielile operationale, pentru a-si mentine marjele in contextul recesiunii, si renunta la o serie de proiecte considerate neesentiale. Yahoo si-a majorat cu 3% veniturile in 2008, la 7,2 miliarde dolari, si are nevoie de o noua strategie de dezvoltare, considera analistii. Investitorii ar putea fi toleranti cu proiecte care exercita presiuni asupra marjelor de profit ale Yahoo, daca exista sansa ca acestea sa fie profitabile, a declarat Sandeep Aggarwal, analist la compania Collins Stewart. Yahoo se afla intr-o "faza de transformare", dupa ce anul trecut a refuzat oferta de preluare in valoare de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft. Noul produs al Yahoo detecteaza cand un utilizator cauta informatii pe un anumit subiect si ofera optiunea de a le cataloga intr-o fereastra speciala, pe pagina de cautare. Yahoo va oferi spre utilizare produsul Search Pad unui numar restrans de utilizatori, incepand de miercuri. Google continua in schimb sa ofere Notebook pentru utilizatorii existenti, dar nu va mai imbunatati produsul si nu va permite accesarea serviciului de catre noi abonati.

Live Tv Sport

Stiri IT

Kaspersky avertizeaza despre amenintarile din 2009
Kaspersky Lab atrage atentia asupra celor mai periculoase amenintari care vor afecta utilizatorii de PC-uri in 2009. Acestea provin in special de pe internet si sunt in mare masura influentate de factorul uman. Una dintre cele mai frecvente metode de infectare a PC-urilor este prin intermediul dispozitivelor de stocare de tip flash USB, CD sau DVD. Situatii recente de virusare in masa au fost determinate de increderea utilizatorilor in aplicatiile lansate automat pe computer, datorita functiei Auto Run. Navigarea pe internet se afla pe locul doi in ierarhia celor mai importante amenintari informatice. Numarul site-urilor infectate a crescut de zece ori fata de anul 2006, conform mai multor surse, ceea ce inseamna ca una din 300, pana la una din 50 de pagini web nu prezinta siguranta pentru utilizatori. Majoritatea virusilor care provin din mediul online au capacitatea de a-si schimba proprietatile la fiecare download pentru a evita detectia antivirus, iar raspandirea lor se face tot mai mult prin site-uri populare si de incredere. Kaspersky Lab estimeaza ca mai mult de jumatate din atacurile informatice ale anului 2009 vor proveni de pe astfel de locatii web. Serviciile financiare si de banking online care permit plati electronice, gestiunea conturilor, schimburi valutare si alte operatiuni, inregistreaza o crestere rapida. Bineinteles ca acestea atrag atentia infractorilor cibernetici. De aceea, expertii Kaspersky Lab considera ca fraudele pe internet precum phishing-ul si furtul de detalii bancare vor avea o amploare si mai mare in 2009. Cum din ce in ce mai multi copii si adolescenti petrec tot mai mult timp pe internet, fenomene foarte grave, cum ar fi pornografia sau pedofilia, revin in centrul atentiei, impunand utilizarea sistemelor de control parental, care permit filtrarea continutului periculos sau nedorit. De asemenea, atacurile vor exploata vulnerabilitatile din sistemele de operare si din aplicatiile foarte cunoscute, orientandu-se in 2009 mai ales asupra noului sistem de operare Windows 7, dar nu vor ocoli nici sistemele Linux si Mac OS, avand in vedere cresterea numarului de utilizatori ai acestora. Specialistii mai atrag atentia si asupra falselor programe antivirus, care "detecteaza" virusi inexistenti in computer si incearca sa convinga "victimele" ca trebuie sa plateasca o anumita suma de bani pentru anihilarea lor. Pentru a proteja utilizatorii in fata unor astfel de situatii, Kaspersky Lab recomanda tuturor producatorilor de solutii antivirus sa foloseasca ultimele tehnologii de protectie proactiva, serviciile publice de clasificare a gradului de risc - cum ar fi cererile online catre baze de date centralizate, restrictionarea drepturilor de acces mai ales pentru aplicatiile descarcate de pe internet, sisteme de gestiune a actualizarilor de securitate precum si folosirea listelor de aplicatii sigure (whitelisting). Aceste metode vor completa protectia traditionala, bazata pe semnaturi, dar nu vor reusi deocamdata sa o inlocuiasca definitiv.

Citeşte şi:

Kaspersky Internet Security 2009 s-a clasat pe primul loc în testele comparative derulate de ComputerBild