17.04.2009

Sisteme de operare

 Windows7 Vs Windows XP
Windows 7 vrea sa fie marea salvare a gigantului Microsoft, in conditiile in care ultimul sistem de operare lansat pana acum, Windows Vista, nu a fost deloc un mare succes. Totusi, potrivit unui studiu realizat de firma Dimensional Research o firma de cercetare, se pare ca nici Windows7 nu va fi folosit la scara larga, cel putin pana nu se dovedeste practic pentru nevoile utilizatorilor. Astfel, cele mai multe companii au declarat ca sunt si vor ramane precaute, preferand sistemul de operare Windows XP in loc sa riste achizitionarea si folosirea unui produs pe care nu il cunosc.
 
Potrivit studiului Dimensional Research, 83% dintre persoanele si companiile chestionate au declarat ca vor astepta cel putin 12 luni pana sa incerce Windows 7. Windows XP trece oficial in suport limitat, la aproape opt ani dupa lansare, utilizatorii (fie ei companii sau individuali) se bazeaza pe el mai mult ca pe orice alta aplicatie. Sondajul a fost realizat in luna martie 2009 la el participand peste 1000 de profesionisti din IT si utilizatori ai sistemelor de operare Windows XP si Windows Vista.

Telefoane mobile

 Motorola W6
Motorola a anuntat azi noul model Motorokr W6. Acest model este tip clapeta segmentele telefonului se adreseaza mai mult la clienti care sunt indragostiti de muzica si sport. Aplicatiile instalate pe W6 ofera un plan de antrenament pentru fitness, cronometru precum si o baza de date cu sesiunile de antrentament anterioare.
 
Telefonul are o camera foto modesta de 1.3mpx si zoom digital 8x, slot de card microSD (capacitate maxima 2Gb), Bluetooth stereo si doua display-uri color (extern, intern). Pentru cei care ascult melodii in format Mp3, telefonul ofera butoane multimedia dedicate. Va fi disponibil pentru inceput in Mexic urmand ca ulterior sa fie livrat si catre alte piete. Pretul nu a fost inca comunicat.

Telefoane mobile

LG Vs Apple
LG a stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul telefoanelor vandute, si nu se vorbeste de toate telefoanele LG, ci este vorba de un singur model de telefon – LG KM900 Arena.
 
Acesta a fost vandut incepand cu a prima jumatate a lunii Martie in nu mai putin de 2 milioane de exemplare ( din care aproximativ un million au fost pre-comandate), facandu-l astfel cel mai de success model al lor. LG are toate sansele sa doboare recordul detinut de Apple, care au vandut vara trecuta 6,9 milioane de iPhone.

16.04.2009

Foto - Video

LG primeste doua premii
LG Electronics se poate lauda cu noi premii internationale pentru design, gratie DVD player-ului DVS450H care a castigat doua premii, respectiv iF Design Award 2009 si Red dot Design Award. Este vorba despre acelasi castigator si al premiului Good Design Award 2009, in Coreea. "Castigarea acestor doua premii prestigioase reprezinta o mare realizare pentru DVD player-ul LG DVS450H", a declarat Simon Kang, CEO si Presedinte al companiei LG Home Entertainment. "Recunoasterea la nivel international este un compliment extraordinar. Noi ne propunem sa cream echipamente home entertainment ce incorporeaza tehnologii inteligente si un design elegant. Incepand cu modelul DVS450H, intram intr-o noua era a DVD palyer-elor high definition care vor imbunatati experienta home theatre in mod considerabil".
 
Premiile iF Product Design reprezinta una dintre cele mai renumite distinctii de design din lume si au fost create de Organizatia Germana International Forum (iF). Nominalizatii pentru aceste premii provin din domenii diferite, cum ar fi cel industrial, medical, si cel al electronicelor de larg consum, iar produsele sunt analizate pe baza design-ului si a functionalitatii. Aceste premii le sunt acordate produselor care prezinta un design inovator, avand caracteristi unice si inalte standarde de performanta. Premiile Red dot Award se acorda pentru inovatie, functionalitate si standarde tehnologice inalte. Produsele castigatoare urmeaza a fi expuse in cadrul muzeului Red dot pentru a fi prezentate comunitatii internationale de design. "Modelul DVS450H se potriveste oriunde, fie ca este asezat pe perete, pe o suprafata plana sau usor inclinata, acesta va conferi valoare acelui loc. DVS450H este mai mult decat un simplu DVD player, este o combinatie perfecta intre design-ul elegant si tehnologia inteligenta", a declarat Yoo Seok Kim, Senior Designer al laboratorul de design si cercetare al companiei LG Electronics.
 
DVD player-ul LG poate fi pozitionat in 3 moduri distincte si neconventionale. Poate fi amplasat in functie de spatiul disponibil, pe perete, precum un televizor cu ecran plat, oferind astfel mai mult spatiu. Spre deosebire de alte DVD playere, DVS450H este usor ridicat fata de baza circulara ceea ce ii ofera o infatisare unica atunci cand este asezat pe suprafete plane. Mai mult decat atat, un picior rotund detasabil ofera o optiune in plus pentru o a treia pozitie. Pe partea frontala a DVD player-ului DVS450H exista un disc glisant pentru o utilizare mai facila a produsului. Sub acest disc se afla o serie de butoane senzitive care confera eleganta si stil produsului. Desi DVS450H are o dimensiune redusa si un aspect elegant, interiorul cuprinde tehnologii avansate. Spre deosebire de DVD player-ele clasice, LG DVS450H ofera rezolutii de 720p, 1080i sau 1080p, si poate suporta chiar full HD 1080p. De asemenea, este ideal pentru a rula filme encodate in DivX HD la o calitate ireprosabila chiar din fisiere de mici dimensiuni. Mai mult, ruleaza o gama variata de fisiere multimedia si suporta mai multe formate: CD, DVD, MP3, WMA si JPEG. Datorita conexiunii USB Plus, DVS450H permite rularea filmelor si redarea muzicii direct de pe USB.

Telefoane mobile

Samsung S8000, telefonul cu interfata 3D
S8000 este primul din seria de telefoane de la SAMSUNG care se vor axa pe o interfata cu totul revolutionara. Denumit si “Cubic”, telefonul va avea o versiune updatata de TouchWiz care permite afisarea de informatii diferite pe suprafete, de asemenea, diferite, ca intr-un cub 3D.
 
Ceea ce se stie deocamdata despre acest telefon este ca va avea de 3,1 inch si cu o rezolutie de 800x480, camera de 5 megapixeli, 3G, GPS si Wi-Fi inclus in functiile telefonului. Inca nu se cunoaste daca telefonul va permite atasarea unui card de memorie suplimentar, insa memoria interna de 2 GB este oricum generoasa. De asemenea, nu se cunosc detalii despre data lansarii si nici despre pret, dar se preconizeaza ca telefonul va fi disponibil in curand si va face parte dintr-o linie de terminale “Cubic”.

Software

 Microsoft anunta Office 2010
Compania din Redmond a anuntat ultima versiune de Office, succesoarea lui Office 2007 ce va purta denumirea de Office 2010. Cei de la Microsoft au trebuit sa aiba in vedere si concurenta venita in ultima periada din partea multor companii, intre care Mozilla, Google, sau Sun ( prin Open Office).
 
Din aceasta suita primul venit va fi Exchange 2010 ce va aparea in a doua jumatate a anului current, si restul de aplicatii: aplicatii pentru Web, SharePoint 2010, Visio 2010 si Project 2010 vor aparea sub forma unui preview tehnic la in al treilea trimestru al acestui an. Interesant este ca ultima versiune de Office va disponibila si sub forma de aplicatie Web, si va merge si pe telefoane mobile si chiar si pe iPhone.

Stiri

 Justin Timberlake va escalada muntele Kilimanjaro
Cântăreţul american Justin Timberlake, care a urcat de mai multe ori în vârful topurilor muzicale, a decis să cucerească şi muntele Kilimanjaro, acceptând să se implice într-o campanie de conştientizare a pericolelor lipsei de apă potabilă la nivel mondial, informează accesshollywood.com. Starul american va călători în Tanzania împreună cu rapperul Lupe Fiasco şi cântăreţul de origine africană Kenna. Justin Timberlake a declarat pentru revista GQ că s-a antrenat de patru ori pe săptămână pentru a-şi regla necesarul de oxigen şi a-şi creşte capacităţile pulmonare. "Vom urca pe munte timp de o săptămână, vom purta în spate o greutate de 13,5 kilograme. Va fi foarte greu, dar satisfacţia noastră va fi mare", a mărturisit artistul american. Pentru Kenna, eforturile pe care le face pentru conştientizarea, la scară planetară, a problemei lipsei apei potabile au fost inspirate de o tragedie care i-a lovit familia, în urmă cu câţiva ani. "Tatăl meu aproape că a murit din cauza bolilor apărute în lipsa apei potabile în Etiopia şi mi-a sugerat să săpăm nişte fântâni cu apă potabilă acolo", a mărturisit cântăreţul cu origini africane. "Am mulţi prieteni care vor răspunde apelului meu în privinţa necesităţii unor surse de apă curată. Poate că voi putea fi de ajutor în acest fel", a declarat Kenna pentru revista ELLE.
Deşi niciunul dintre cei trei artişti nu subestimează dificultatea călătoriei care îi aşteaptă, Justin Timberlake este convins că el şi colegii lui de drumeţie vor fi bine pregătiţi până la ora plecării.

Stiri

 Robotul care vede prin...orice
Roboscan 1M, „scannerul-camion”, a fost vedeta celei de-a 37-a ediţii a Salonului de Invenţii ce a avut loc la Geneva la începutul acestei luni şi a câştigat marele premiu. Deşi trofeul era „programat” inventatorilor spanioli, cei 12 români au dat peste cap clasamentul şi au reuşit, în trei zile, să „învingă” celelalte 45 de ţări participante. Robotul, al cărui preţ este de peste un milion de euro, este primul sistem din lume pentru radiografierea containerelor şi camioanelor. Aparatul poate fi manevrat de o singură persoană, de la o distanţă sigură, astfel încât să poată fi evitate radiaţiile ionizante. Invenţia poate „vedea” prin orice substanţă sau material şi este duşmanul principal al traficanţilor.
România, dotată deja cu Roboscan
Cele mai importante puncte vamale din ţară sunt deja dotate cu Roboscan 1M de peste un an, reuşindu-se, astfel, depistarea şi celor mai ingenioşi traficanţi. ”Cu ajutorul lui Roboscan a fost făcută o captură-record, de la nişte ucraineni care încercau să treacă prin vamă, ilegal, baxuri întregi cu ţigări. Marfa a fost găsită în nişte butoaie umplute cu butan, iar vameşii nu ar fi reuşit să o descopere fără să scaneze camionul”, ne-a povestit cercetătorul Mircea Tudor, preşedinte al firmei MB Telecom, câştigătoarea marelui premiu de la Geneva.
Următorul pas, traficul rutier
Chiar dacă Roboscan este rodul unei activităţi de cercetare de peste patru ani şi al unui proiect în valoare de şase milioane de euro, specialiştii de la MB Telecom nu se opresc aici. Ei vor reprezenta, din nou, şi anul viitor, România! De data aceasta cu un sistem ce va fi util în trafic. „Ne-a plăcut atât de mult această experienţă, încât am hotărât împreună cu colegii mei să participăm şi la anul. Atunci vom prezenta un sistem ce va fi foarte util în trafic şi sunt convins că vom câştiga cel puţin medalia de aur”, ne-a mai declarat inventatorul, Mircea Tudor.

15.04.2009

Stiri

 A murit sotia lui Florin Salam
Stefania, sotia lui Florin Salam, s-a stins din viata cu 5 zile in urma la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza unui blocaj renal. Stefania avea doar 27 de ani si suferea de mai multa vreme de ciroza hepatica. Vineri, a ajuns pe masa de operatie pentru o interventie la rinichi. Florin Salam si-a pierdut sotia, chiar in ziua de Florii. Femeia cu care impartea totul i s-a stins in brate... Solistul si-a anulat toate angajamentele pentru a se ocupa de inmormantarea Stefaniei.

Dumnezeu s-o ierte

12.04.2009

News Time Showbiz

Cultura a treia parte

 Cele mai ciudate 50 de legi din lume a treia parte
35. Daca ajungeti in orasul Miami din Florida, retineti ca este interzis de lege sa imitati orice fel de sunete emise de animale.

36. In Bahrein este interzis de lege ca un barbat ginecolog sa examineze direct organele genitale ale unei femei. Putinii barbati medici ginecologi din acesta tara musulmana, se folosesc in acest scop de o oglinda pozitionata astfel incat sa le ofere imaginile de care au nevoie atunci cand stabilesc un diagnostic pe cale vizuala.


37. In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine, ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.


Tataie atata iti trebuie sa scoti limba la mine!















38. In Liban, barbatilor le este permis sa intretina acte sexuale cu animalele de sex feminin. Daca in schimb, un barbat este surprins in timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fara niciun fel de proces.

39. Singura tara din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.

40. In orasul italian Milano exista o lege locala care-i obliga pe cetateni sa zambeasca tot timpul, cu exceptia situatiilor cand merg la spital sau la inmormantari.


Un Italiano vero












41. In statul american Washington, daca un cetatean se lauda in public ca are parinti bogati si influenti, persoana in cauza ajunge la inchisoare.

42. Exista o lege in orasul Oxford din statul Ohio, care interzice oricarei femei sa se dezbrace in fata unei fotografii care reprezinta un barbat.

43. Legile orasului Willowdale din statul Oregon interzic oricarui barbat care face dragoste cu o femeie, sa injure sau sa blesteme pe durata intregului act sexual.

44. In timpul oricarui act sexual petrecut in orasul Conorsville din Wisconsin, este interzis de lege ca un barbat sa traga cu o arma de foc in momentul in care partenera sa se apropie de orgasm.

45. Orice femeie aflata pe teritoriul orasului Tremorton din statul Utah va ajunge la inchisoare daca face dragoste cu un barbat in interiorul unei ambulante.

46. In Indonezia, legea pedepseste masturbarea efectuata fie de barbati sau femei, cu moartea prin decapitare.

47. Pana in prezent, 24 de state americane dau castig de cauza divortului intentat de orice femeie care pretinde ca sotul sau este impotent.

48. Daca ajungeti cumva in statul american Kentucky, sa nu transportati niciodata cornete de inghetata in propriile buzunare. Exista o lege in vigoare conform careia puteti ajunge la inchisoare pentru aceasta fapta.

Nu ma baga la pravalie!























49. Daca cumva transportati o bomba nucleara in orasul Chico din California, sunteti pasibili de o amenda de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul orasului.

50. In Danemarca exista o lege care-i obliga pe toti posesorii de automobile sa se uite sub propriile masini in cautarea unor eventuali copii ascunsi acolo, inainte de a urca la volan si a demara.