27.06.2009

News

In memory of Michael Jackson


26.06.2009

Life - Inedit

 A murit Michael Jakson
Michael Jakson starul Pop a murit vineri dimineata, ora Romaniei, dupa ce a fost spitalizat la spitalul din Los Angeles, in urma unui stop cardiac.
Regele muzicii pop, care a devenit faimos inca de cand era copil si a incantat generatii intregi cu muzica sa exuberanta si miscarile sale de dans, a murit dupa ce a facut stop cardiac, fiind apoi trasportat la un spital din Los Angeles, Micgael Jakson avea doar 50 de ani.
Surse de catre ziarul californian au declarat ca: "Starul Pop Michael Jakson a fost declarat mort de catre doctori in aceasta dupa-amiaza, dupa ce a ajuns la spital in coma profunda".
Faimosul artist avea trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson si Prince Michael Jackson II.
Jackson avea programat un turneu de revenire care cumprindea 50 de concerte ce urmau sa fie sustinute la O2 Arena din Londra, incepand cu 12 iulie anul acesta si pana in martie anul viitor. Toate biletele pentru show-urile sale se epuizasera in doar cateva ore dupa punerea acestora in vanzare.

Michael Jakson este unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari de discuri din toate timpurile. El si-a inceput cariera muzicala impreuna cu fratii sai, in trupa Jakson 5, promovata de celebra casa de discuri Motown, dupa care sa lansat intr-o stralucita cariera solo.

Aceasta a fost insa afectata, dupa 1990, de scandaluri si dezvaluiri despre stilul sau de viata excentric. Jackson a fost anchetat si achitat de un tribunal american, dupa ce a fost acuzat de pedofilie, in 2005.











 

25.06.2009

AlienWare

Jocuri pe o alta dimensiune
M17x

24.06.2009

Externe

 Barack Obama condamna violenta in Iran
Presedintele Barack Obama a condamnat virulent, marti la Washington, in cadrul unei conferinta de presa, reprimarea violenta de catre regimul de la Teheran a manifestatiilor postelectorale, respingand acuzatiile de ingerinta in Iran.
Barack Obama a precizat ca legitimitatea realegerii presedintelui ultraconservator iranian Mahmoud Ahmadinejad a generat "probleme grave".

"Condamn cu fermitate actiunile violente si ma alatur americanilor in doliu pentru a deplange toate vietile inocente pierdute", a declarat el.

El si-a exprimat regretul ca regimul iranian acuza "Statele Unite si alte (tari occidentale) ca ar fi la originea manifestatiilor care au urmat alegerilor prezidentiale" de la 12 iunie.
"Am precizat clar ca Statele Unite respecta suveranitatea Republicii islamice a Itanului si ca nu au existat ingerinte in afacerile iraniene", a adaugat el.



Presedintele Barack Obama a cerut Teheranului "sa guverneze prin consens si nu prin forta", fara violenta din cadrul manifestatiilor din Iran, in care au fost implicati cel putin 17 morti, circa 100 de raniti si sute de arestati.
Barack Obama a avut o abordare mai prudentă faţă de criza iraniana, împărţită între simpatia faţă de manifestanţi şi dorinţa de a nu se implica în afacerile interne ale Teheranului, suspectat de Washington că ar construi arma nucleară, dar cu care speră să poată demara un dialog.
Condamnarea violenţelor de către Obama se alătură demersului Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Javier Solana, al Italiei şi Israelului, care au criticat dur regimul iranian.
 
În afară de dosarul iranian, preşedintele american a făcut referire la proiectele sale de reformare a sistemului de sănătate şi a celui energetic.
El a cerut Congresului să adopte o lege pentru energie şi climă, menită să combată fenomenul de încălzire globală. 

23.06.2009

Telefoane mobile

Smartphone Toshiba cu procesor de 1 GHz in Japonia
Telefonul inteligent de la Toshiba include un procesor Qualcomm Snapdragon cu frecventa de 1.000 MHz. Nu are nici macar 1 cm grosime.
Modelul TG01 anuntat in februarie a intrat pe piata nipona in reteaua NTT docomo cu numele T-01A. Ei se lauda cu un superb ecran de 4.1" a carui rezolutie este de 800x480. In spatele interfeteu personalizate ruleaza Windows Mobile 6.1.
 
Memoria interna a telefonului este de 512 MB, iar pentru rularea sistemului de operare si a aplicatiilor el dispune de 256 MB RAM. Printre functiile sale se numara suportul HSDPA, modulul GSM si suportul WiFi. Greutatea lui T-01A: 130x70 x 9,9 mm si 130 g. Camera foto nu se lauda cu megapixelii senzorului, iar blitzul sau LED pentru luminare nu au fost pe lista prioritatilor producatorului. Din pacate, europenii si americanii sunt la mila celor de la Toshiba care nu au anuntat nimic legate de o posibila lansare pe cele doua continente.

 
 

22.06.2009

Externe

Printre Statele UE, Romania are cea mai mare rata la accidentele mortale rutiere!

România este printre statele UE cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale, potrivit unui studiu publicat luni de Consiliul European pentru Securitatea Transporturilor (ETSC). Circa 39.000 de persoane au murit în accidente rutiere pe teritoriul Uniunii Europene în 2008, iar România este printre statele UE cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale.

Europa, si-a stabilit ca obiectiv scăderea la jumătate a numărului morţilor în accidente rutiere până în 2010 în raport cu 2001, rămâne încă departe de acest obiectiv. Aceste cifre reprezintă totuşi o scădere cu 8,5 la sută faţă de 2007.

Numărul anual al morţilor în accidente rutiere a scăzut cu 15.400 din 2001 (54.400), o scădere cu o medie de 4,4 la sută pe an.

În Uniunea Europeană, 79 de persoane la un milion de locuitori au murit anul trecut în accidete rutiere, faţă de 113 în 2001. În acest calcul intră şi persoanele care au murit în urma rănilor suferite în accidente rutiere în termen de 30 de zile.

Statele Unite înregistrează 122 de morţi la un milion de locuitori.

Străzile Suediei, Olandei, Marii Britanii şi Elveţiei (care nu face parte din UE) sunt cele mai sigure din Europa, după insula Malta. Toate aceste state sunt sub pragul de 50 de morţi la un milion de cetăţeni.

Norvegia şi Germania sunt aproape de primele locuri, urmate de Irlanda, Finlanda, Spania, Franţa, Danemarca, Luxemburg şi Italia.

Toate celelalte state depăşesc media europeană, în timp ce Bulgaria, Letonia, Grecia, România, Polonia şi Lituania se apropie de pragul de 150 de morţi la un milion de locuitori.

Pe perioada dintre 2001 şi 2008, Luxemburg, Franţa şi Portugalia se clasează pe primele locuri cu cea mai mare rată de ameliorare, reducând cu cel puţin 47 la sută numărul morţilor, urmate de Spania şi Letonia (-43 la sută), Belgia (-38 la sută) şi Germania (-36 la sută). În schimb, în România şi Bulgaria situaţia s-a înrăutăţit.