10.01.2009

Top 10 jocuri de care n-ai stiut ca s-au lansat in 2008! (Video)

Anul 2008 a fost plin de jocuri mari si numele lor a vuit in presa internationala. Sigur ati auzit de Fallout 3, Left 4 Dead, Metal Gear Solid 4, Grand Theft Auto 4, Call of Duty Madden. Pe unele din ele le-ati si jucat. In aceasta perioada aceasta au predominat top-urile cu cele mai tari jocuri ale anului, predictii pentru 2009 s.a.m.d. Mai jos aveti un top cu alte jocuri, lansate in 2008, dar care nu au avut un suport financiar pe masura si campanii de promovare agresive pentru a ajunge pe primele pagini in presa scrisa sau cea online.

10.Age of Empires: Mythologies

Dupa ce au cucerit piata jocurilor de strategie incepand cu 1997, ultimul episod "Mythologies" lansat in 2008 a venit cu multe modificari, renuntand la unitatile pe scara evolutionista si optand pentru creaturi mitologice elene, egiptene sau vikinge.



9.Defense Grid: The Awakening

Multumim celor de la Blizzard pentru crearea mod-ului Tower Defense (TD) in care jucatorul isi crea o baza de aparare impotriva valurilor de monstri. Desi exista o sumedenie de jocuri td gratis pe internet, in varianta flash, designerii de la Hidden Path Entertainment au reusit sa creeze o atmosfera de joc care iti mananca pe paine timpul liber. Este un joc foarte bine gandit la care ai satisfactii maxime cand nimicesti fiecare inamic cu turnurile tale.


8.The Last Guy

Creat pentru reteaua online a fanilor Playstation, The Last Guy este un joc in care trebuie sa ajuti civili sa scape de invazia zombi. Pentru o nota cat mai realista, jocul are loc pe harti satelit ale oraselor Londra si San Francisco.


7.Pirates of the Burning Sea

Incercand sa completeze golul lasat de jocurile in care nu poti alege decat rase create de Tolkien (orci, elfi, dwarfi), Pirates of the Burning Sea iti ofera o aventura pe mare si o viata de pirat pe care multi doar o viseaza. Din pacate interfata de joc nu a fost pe placul gamerilor, documentatia slaba si sistemul de duel foarte dezamagitor, Pirates of the Burning Sea neavand sanse la o ascensiune grandioasa.


6.WipEout Pulse

Aparand prima oara in 1995 pe consola Playstation, WipEout a reusit sa castige multi adepti care sa se intreaca in curse de mare viteza, futuriste.

Ultima varianta, lansata tot pentru consolele Playstation, aduce un plus de grafica (strict necesar pentru a rezista pe piata) dar si o dificultate mult mai mare a controlului, datorita faptului ca pe langa a memora traseul, pentru a-l parcurge cat mai usor, trebuie sa te si impusti cu oponentii.

5.Shin Megami Tensei: Persona 4

Un RPG (Role Playing Game) dedicat consolelor (PlayStation 2) in care te aventurezi intr-o lume a personajelor TV, cu puteri supranaturale, numita Midnight Channel. Personal nu am auzit nici de versiunile precedente ale acestui joc dar nu e niciodata prea tarziu.


4.Downstream panic!

Un joc amuzant, cu grafica pentru copii, in care trebuie sa creezi canale de apa prin care vor evada pestisori colorati. Ai la dispozitie diferite instrumente (ex: lansator de rachete pentru tuneluri, ventilatoare care culca florile pentru a crea poduri s.a.m.d.) cu care poti experimenta.


3.Penumbra: Black Plague

Seria Penumbra a fost creata de Frictional Games, iar ultimul episod, numit Black Plague, transforma cadrul de RPG intr-unul FPS mutand perspectiva la cea de first-person si in loc sa mai click-uiesti obiectele pentru a interactiona cu ele, iti folosesti mouse-ul precum ai folosi mana (ex pentru a deschide o usa, tragi mouse-ul catre tine).


2.Sid Meyer's Civilization IV: Colonization

Clasicul Colonization din 1994 intotdeauna a avut un loc bun in listele de cereri pentru remake-uri. Un astfel de remake este Sid Meyer's Civilization IV: Colonization, respectand foarte mult aparentele si stilul de joc ale originalului, ba chiar imbunatatind calitatea jocului prin motorul grafic al jocului Civilisation IV. Din pacate confuzia de nume a facut ca jocul sa nu ajunga la cate urechi si-ar fi dorit. (Civilization - Colonization)


1.World of Goo

Este greu de imaginat o persoana care sa nu se amuze cu World of Goo de la 2D Boy's. Conceptul de baza este foarte simplu: tone de "goo" (materie vascoasa) unite intre ele pentru a ajunge la iesire. Ce atrage la acest joc este fizica si dinamica fluidelor si soundtrack-ul de calitate. Distins cu multe premii, World of Goo ar merita incercat.

O nouă piesă Eminem, disponibilă online

O piesă nouă a cântăreţului rap Eminem, "Crack a Bottle", realizată în colaborare cu Dr. Dre şi 50 Cent, poate fi ascultată online.
Eu am gasit un video pe youtube cu melodia respectiva Enjoy!

Razer Mamba mouse-ul alien

Pentru împătimiţii de FPS-uri, Razer vine cu cel mai performant mouse de pe piaţă. Denumit dupa unul din cei mai veninoşi şerpi din lume, Mamba ar trebui să ofere ceea ce doar Logitech G7 a mai încercat: funcţionalitate wireless fără lag. Diferenţa importantă faţă de şoricelul companiei elveţiene este dată de modul dual de funcţionare. Razer Mamba ar trebui să funcţioneze perfect prin intermediul conexiunii wireless de 2,4 GHz, însă dacă vreun as al CounterStrike-ului detectează o infimă întârziere în răspunsul mouse-ului, oricând poate să-l conecteze prin cablul de 2 m la calculator.
Senzorul laser reuşeşte să-şi adjudece titlul de cel mai rapid din lume la ora actuală cu o rezoluţie de 5.600 DPI. Designul nu diferă foarte mult de ultimele modele de la Razer, iar butoanele laterale aduc cu cele ale lui Habu, creaţia realizată în comun cu Microsoft. Rotiţa de scroll are laturile iluminate, iar nivelul bateriei şi rezoluţia senzorului sunt indicate prin LED-uri. În afară de cele două butoane laterale, Mamba mai dispune de alte două poziţionate în stânga butonului principal şi care ar trebui să controleze senzivitatea senzorului. Pentru a vă face o idee în legătură cu precizia acestuia, el poate recunoaşte o mişcare cu viteza de 5 m pe secundă.
O cantitate mică de memorie internă poate stoca mai multe profile personalizabile, foarte utile pentru jucătorii care merg la concursuri. Dimensiunile mouse-ului sunt de 128x70x42,5 mm, iar greutatea sa ar trebui să fie mai mare decât cea a unui mouse cu fir datorită bateriei încorporate. Ea oferă o autonomie de 14 ore în cazul în care este folosit continuu. Razer Mamba ar trebui să fie disponibil în februarie pe site-ul oficial contra sumei de 130 €.

Zbor plăcut cu Skycar, noua maşină zburătoare

Cea mai bună modalitate de a scăpa de traficul atât de aglomerat este să ai o maşină care să zboare. Putem fi fericiţi, pentru că în câţiva ani acest vis va deveni realitate datorită Skycar, noua maşină zburătoare.

Noua maşină zburătoare, Moller M400 Skycar, poate zbura cu 579 km/oră pe o distanţă de 1.207 km. Şoferii pot să se urce la bordul ei în Londra, şi în doar 35 de minute să aterizeze la Paris.

Compania californiană Moller International susţine că vehicolul cu patru locuri a fost realizat astfel încât oricine din maşină să-l poată pilota. Tot ce trebuie să facă şoferul este să direcţioneze maşina şi să îi controleze viteza.

Skycar consumă mai puţin combustibil decât un Land Rover sau un Porsche şi va putea merge la un moment dat chiar pe alcool. Moller se aşteaptă la un prototip complet funcţional până în 2012 şi va începe să vândă vehicolul certificat de Federal Aviation Administration câţiva ani mai târziu. "Avem deja 100 de rezervări pentru modelele certificate FAA", a declarat un purtător de cuvânt.

Realizatorii spun că maşina va fi relativ ieftină, la doar 500.000 de dolari, pentru că va folosi motoare rotative Wankel în loc de motoare cu reacţie.

Unul dintre dezavantajele sale este că nu poate decola din faţa casei. Deşi ea poate fi lansată dintr-un spaţiu foarte mic, va trebui dusă pe un aeroport (la o viteză maximă de 56 de km/oră), atât pentru decolare cât şi pentru aterizare.
Compania Moller este de părere că toţi ar trebui să zburăm, pentru că astfel vom evita blocajele din trafic. "Chiar dacă fiecare maşină de pe stradă ar fi transformată într-un Skycar şi ar zbura, tot ar mai rămâne o distanţă de 1.5km între ele", a mai spus Moller.

Moller se gândeşte la un sistem de control al traficului aerian realizat de computer, care va ţine maşinile la aceeaşi distanţă între ele şi la aceeaşi viteză. Inginerii care lucrează la vehicol cred că pot face ca maşina să ajungă la 9.000 de metri altitudine.




09.01.2009

Mischa Barton: Sexy pe plajele indiene

Mischa Barton le-a oferit fanilor ei cateva poze din vacanta pe care a petrecut-o in Goa, India.

Actrita povesteste: "Oceanul era atat de frumos si cald incat nu-mi venea sa mai ies din apa. Am inotat toata ziua, am trecut la o dieta vegetariana si mi-am cumparat multe lucruri frumoase - bijuterii, sariuri, de toate"

Vedeta a adaugat: "Anul acesta, a fost un Craciun diferit - de obicei, mi-l petrec la ski".

Vacanta i-a priit: Mischa arata mai bine ca niciodata, e in forma si nu mai are deloc celulita!

Update Melodia saptamanii



Party In The Club (club mix)

Criza in romania Funny

Haida maaaaaaaaai


Via:220.ro

UEFA a respins solicitarea clubului Real Madrid de a-i înscrie pentru LC pe Diarra şi Huntelaar

UEFA a respins o solicitare de clubului Real Madrid de a-i înscrie pe ambii jucători achiziţionaţi recent, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar, pe lista de Liga Campionilor în acest sezon.

Solicitarea madrilenilor a fost respinsă de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în conformitate cu articolul 17.18 al regulamentului LC. Acest regulament prevede că un club are posibilitatea să înscrie trei noi jucători în Liga Campionilor începând din faza optimilor de finală. Însă dacă fotbaliştii respectivi au evoluat în altă competiţie europeană la începutul sezonului, gruparea mai poate înscrie doar unul. Noii jucători ai echipei Real Madrid, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar au evoluat deja în acest sezon în Cupa UEFA, cu Portsmouth, respectiv Ajax Amsterdam.

Real Madrid, care va întâlni, la 25 februarie şi 10 martie, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, echipa Liverpool, intenţionează să apeleze chiar şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) dacă UEFA nu îi va accepta în cele din urmă solicitarea. Forul european a precizat, joi seară, că va analiza un eventual apel al grupării madrilene în cursul săptămânii viitoare.

Monica Columbeanu, cu ochii in lacrimi de ziua ei!

Monica Columbeanu a implinit ieri 22 de ani, ocazie cu care a primit de la fetita sa Irina o felicitare care a emotionat-o atât de puternic, incât a inceput sa plânga. Vedeta a primit numeroase cadouri, printre care o noua geanta Hermes, cosmetice, flori, dar si un model celebru de telefon mobil, Vertu Ferrari.
Monica nu a marcat aniversarea sa intr-un mod special, considerand ca este o zi ca toate celelalte. „Ziua mea de nastere nu este o zi speciala. Trece la fel de repede ca si celelalte, fiind o zi absolut obisnuita. Oricum, anul acesta, cu atat mai mult nu pot sarbatori, pentru ca suntem in doliu. Ar fi o lipsa de respect, mai ales ca eu mi-am iubit foarte mult soacra”, a spus Monica.
Vedeta a primit numeroase cadouri de la cei dragi, insa cel mai tare a fost impresionata de o scrisoare pe care a primit-o de la fetita sa Irina.
A primit si o geanta de 10.000 de euro
Unul dintre motivele principale pentru care Monica spune ca ziua sa de nastere este una ca oricare alta este si faptul ca Irinel ii da intotdeauna cadoul mai devreme cu cateva saptamani. „Irinel m-a rasfatat foarte mult anul acesta. In urma cu doua saptamani mi-a facut cadou telefonul Vertu Ferrari si nu credeam ca o sa mai primesc si altceva. El nu are rabdare sa-mi dea cadoul de ziua mea si in fiecare an il primesc mai devreme. Vine cu cateva saptamani inainte chiar si imi da un cadou, spunand ca este pentru ziua mea. Asa este el, mai nerabdator din fire. Anul acesta insa m-a surprins cu inca un cadou, o geanta Hermes absolut superba. Anul acesta Monica a fost rasfatata si de mama sa, care i-a daruit mai multe cosmetice. „Mama mi-a cumparat foarte multe cosmetice Yves Saint Laurent, care mie imi plac foarte mult”, a incheiat Monica.
Nu o serbeaza nici pe Irina
Mama miliardarului Irinel Columbeanu, Georgeta Columbeanu, s-a stins din viata in luna decembrie a anului trecut, astfel ca toata familia este in doliu. Nici macar micuta Irina nu va fi serbata la implinirea celor doi anisori, din respect pentru aceasta. „De ziua Irinei vom fi cu totii la Cluj, unde voi prezenta «Balul Operei». Atat Irinel, cat si Irina vor fi in public, astfel ca nu va avea loc nici o petrecere. Ea va fi acolo o mica printesa privindu-si mama pe scena. Bineinteles cand ne vom intoarce acasa ii voi pregati un tort asa cum ii place ei si va primi si cadouri. Insa anul acesta nu poate fi vorba de o petrecere.

Doua supercar-uri decapotabile? Absolut superbe!

Cand vine vorba de masini sportive cu look-uri de te lasa imediat fara rasuflare si motoare care urla cat o duzina de tigri, italienii parca nu mai au nicio limita.

Celebrele case Lamborghini si Ferrari s-au decis sa atace din nou segmentul decapotabilelor capabile de performante extraordinare, ideale pentru cei care dispun de carute pline cu bani si vor sa simta un pic de vant si soare pe piele.
Lamborghini a prezentat Gallardo LP 560-4 Spyder, iar Ferrari a venit cu California, un bolid tocmai bun pentru rularea cu viteza mica pe soselele aflate in imediata apropiere a vestitelor plaje americane. California are o forma mai prietenoasa, cu multe curbe atractive si suficient loc in spate cat sa incapa numai picioarele fetelor fierbinti, asezate cu fundul acoperit de bikini, direct pe caroserie, cu mainile in aer si cu pletele in vant..
LP 560-4 Spyder este un pic mai agresiva, cu multe linii si unghiuri ascutite care ne lamuresc asupra aerodinamicii excelente. Acest Lambo nu are decat doua locuri, aspect care limiteaza automat soferul la monogamie..La capitolul performanta, Ferrari vine cu un motor V8 montat frontal, care furnizeaza 460 de cai putere la 7500 RPM. Cu o cutie in 7 trepte si dublu ambreiaj, California ajunge de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde. Interesant este faptul ca, in Romania, decapotabila Ferrari va ajunge in scurt timp la un pret de 180.000 de euro. Italienii au alocat 25 de unitati, iar pana acum s-au facut deja 30 de precomenzi care vor fi onorate, desigur in limita stocului.
Gallardo 560-4 Spyder are un motor V10 de 560 CP si ajunge de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. Viteza maxima este de 324 km/h, viteza la care, fara soft-top-ul textil asezat, risti sa ramai fara podoaba capilara..Acest Lambo are un pret de aproximativ 220.000 dolari, destul de aproape de pretul modelului Ferrari. De mentionat ca LP 560-4 Spyder se adreseaza in special americanilor, deoarece se stie ca cei din California reprezinta cam 30% dintre toti cumparatorii Lambo. Sa fie modelul Ferrari denumit intentionat pentru a atrage o parte din acesti cumparatori?

La interior, mult lux si armonie. Nicio companie nu a facut economie la nimic, incluzand sisteme audio de top, display-uri LCD, indicatoare digitale si console pline de functii mai mult sau mai putin utile.

08.01.2009

Cei mai nebuni arabi!!

Mai mulţi români sunt evacuaţi din Fâşia Gaza (foto & Video)

Mai mulţi români sunt evacuaţi din Fâşia Gaza. Potrivit Ministerului de Externe, patru familii de români au ajuns deja la Erez. Diplomaţi români se află la Erez pentru a oferi ajutor refugiaţilor. Românii vor fi duşi la Amman, în Iordania, de unde vor ajunge în România cu avionul.

În total, 69 de cetăţeni români, 23 de adulţi şi 46 de minori, au cerut să fie evacuaţi, precizează MAE.

La Erez au ajuns în această dimineaţă patru autocare cu refugiaţi. Acţiunea de evacuare a fost organizată cu sprijinul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi cu aprobarea autorităţilor israeliene. Locul de întâlnire al reprezentanţilor Crucii Roşii cu refugiaţii a fost ţinut secret.

MAE va fi în măsură să comunice numărul exact al cetăţenilor români care ies din Fâşia Gaza în cadrul operaţiunii de evacuare de astăzi după ce vor fi îndeplinite formalităţile de la punctul de frontieră, iar personalul consular român va intra în contact cu aceştia.

Autorităţile israeliene au autorizat luni ca 63 de cetăţeni români, în cazul cărora a intervenit Ambasada României, să părăsească Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Erez, dar majoritatea cetăţenilor care solicitaseră asistenţă consulară au decis să nu facă acest demers atunci.

Cu primul autocar care transporta cetăţeni străini spre Erez a plecat luni o singură familie de cetăţeni români, cu patru membri. Acest autocar s-a întors însă din drum din cauza tirurilor de rachete, operaţiunea de evacuare fiind suspendată.


Via:Realitatea.net

Versiunea beta publica a Windows 7 va fi disponibila vineri

Asa cum se astepta, miercuri noaptea Microsoft a lansat versiunea beta a Windows 7. Versiunea publica geneala va fi disponibila incepand cu ziua de vineri, dupa cum a mentionat Steve Ballmer in discursul de deschidere la Consumer Electronics Show din Las Vegas.
Microsoft a specificat ca beta va fi disponibila doar pe o perioada limitata si va permite doar 2.5 milioane de descarcari.

Aceasta versiune beta, considerata de Microsoft completa, necesita un PC cu un procesor de 1GHz, 1GB memorie, 16GB de spatiu dipsonibil pe hard disk si suport pentru grafica DX9 cu 128MB memorie, potrivit Microsoft, care a mai spus ca recomandarile ar putea modifica versiunea finala.
Versiunea beta suporta doar un upgrade de la Windows Vista Service Pack 1 (SP1).
Microsoft a evitat sa dea mai multe informatii despre modurile de upgrade la versiunea finala a Windows 7 sau despre cate editii va produce si care vor fi preturile acestora. Versiunea beta este "aproape echivalentul" versiunii Ultimate a Vista.
Microsoft va limita download-urile la un numar 2.5 milioane persoane.
Ambele versiuni 32-bit si 64-bit ale beta vor fi disponibile vineri, insa doar editiile engleza, germana, japoneza, araba si hindi vor fi postate vineri. Versiunile in alte limbi sunt asteptate la lansarea produsului.
Pentru a instala beta, utilizatorii trebuie sa aiba un drive DVD capabil sa inscriptioneze imagini disk pe un disc gol.
Versiunea beta expira pe 1 august 2009.

Via: Computerworld




Concert de pian cu... personalitate





Calamarul porcuşor, cu o faţă zâmbitoare şi o licărire în ochi

Oamenii de ştiinţă de la Cabrillo Marine Aquarium au găsit în apele Pacificului un calamar porcuşor care arată... extrem de fericit.

Creatura cu tentacule prezintă ceea ce pare a fi o faţă zâmbitoare, cauzată de o aliniere neobişnuită a pigmenţilor de pe piele.

Acest specimen fericit, cunoscut de oamenii de ştiinţă ca helicocranchia pfefferi, a fost prins în timpul unui pescuit de plancton cu năvodul, în Oceanul Pacific, între Los Angeles şi Catalina.
Calamarii porcuşori sunt cât un mic fruct avocado şi locuiesc la adâncimi de sub 100m.

Creaturile au obiceiul de a se umple cu apă şi au nişte organe, amplasate în spatele ochilor, care produc lumină.

Sudul Franţei este paralizat de zăpezi

Sudul Franţei a fost miercuri paralizat de zăpezi, iar restul ţării a continuat să sufere de frig după o noapte considerată cea mai rece din această iarnă.

Meteo France a ridicat alerta de furtună pentru Hautes Alpes miercuri după-masă, însă a menţinut până la miezul nopţii alerta pentru ninsori şi polei în regiunile Alpes de Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var şile Vaucluse.

Noaptea de marţi spre miercuri, considerată drept cea mai rece din această iarnă - s-au atins până la minus 20 grade în Ardeni), a lăsat gerul în urma ei pe timpul zilei (-1 la Paris şi -5 în est).

Ninsori abundente s-au înregistrat în sudul Franţei, paralizând traficul rutier, al trenurilor şi aviatic în zona oraşului Marsilia. Mai multe zboruri dinspre şi către Marsilia şi Milano au fost anulate. La aeroportul Charles de Gaulle din Paris avioanele au avut întărzieri de jumătate de oră din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe anumite aeroporturi europene.

07.01.2009

Mihaela Radulescu: Diva sexy la 39 de ani

Pentru cel mai recent numar al revistei "Esquire", Mihaela Radulescu a renuntat la mare parte din haine, lasand fanii sa-i admire trupul lucrat.

Mihaela va implini 40 de ani in august, dar pare sa intinereasca... si acest lucru e confirmat de pictorialele realizate in ultima vreme.

De cand e implicata in mult-discutata relatie cu prezentatorul Dani Otil, Mihaela a stralucit in revista Viva (pictorial realizat la casa ei de vacanta din Cap D'Antibes, Franta) si in ipostaze provocatoare cu tenta sado-maso (revista The One, ianuarie).







Cocalarii pe contrasens



via:cocalari.com

FBI face angajări

Roma / 05:52, 7.01.2009


Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) va demara cea mai amplă campanie de recrutare de agenţi din ultimii 100 de ani, în pofida crizei economice marcată de concedieri masive şi creşterea şomajului, relatează CNN.

FBI anunţă recrutarea a 850 de agenţi speciali şi peste 2.100 de angajaţi specializaţi pe diferite domenii, cea mai amplă campanie de angajare în istoria de 100 de ani a departamentului.

De regulă FBI scoate la concurs posturi pentru persoane cu aptitudini speciale în domeniul informaticii şi cunoscători de limbi străine, dar nevoile actuale cuprind o sferă mult mai largă, a precizat John Raucci, asistent în cadrul departamentului de Resurse Umane al agenţiei.

"Căutăm profesionişti în mai multe domenii de activitate care au o dorinţă fermă să ajute la apărarea ţării de terorişti, spioni şi alte persoane care ne doresc răul", a subliniat acesta.


Este vorba de specialişti în finanţe, contabilitate, analiză, training şi educaţie, consultanţă, filaj, inginerie, ştiinţe sociale, fizică sau mecanică, lista completă şi detaliile privind modul de recrutare fiind postate pe site-ul fbijobs.gov.

"Este un moment foarte bun pentru a aplica pentru un post bun în cadrul FBI", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Richard Kolko.

Leul continuă să se deprecieze!

Roma / 05:39, 7.01.2009

Cursul de schimb al monedei naţionale s-a menţinut aproape de 4,07 lei/euro în partea a doua a şedinţei de marţi, fără să fie influenţat de anunţul Băncii Naţionale a României (BNR) de a menţine dobânda la 10,25% şi ratele rezervelor minime obligatorii în lei şi valută.

La închiderea pieţei locale, în jurul orei 16:30, euro era transferat penrtu 4,0655-4,0690 lei, peste nivelul de la finele zilei anterioare, de 4,0590-4,0600 lei.

"Leul nu a fost influenţat de anunţul BNR de menţinere a ratei dobânzii de politică monetară şi a ratelor rezervelor minime obligatorii, cu toate că multi analişti se aşteptau ca banca centrală să reducă rata rezervelor minime obligatorii", a declarat economist la ING.

Moneda naţională a avut o uşoară încercare de apreciere faţă de euro la deschiderea zilei, primele tranzacţii fiind efectuate la 4,0475 - 4,0525 lei/euro.

Ulterior, cursul a urcat constant în prima parte a zilei, până la un maxim de 4,07 lei/euro, cu o uşoară revenire aproape de jumătatea şedinţei, fără să fie susţinut, potrivit dealerilor, de intervenţia băncii centrale. Rata de referinţă a atins un nou maxim din ultimii patru ani şi două luni, de 4,0629 lei/euro, cu 3,63 bani peste nivelul de luni.

Potrivit dealerilor, este posibil ca leul să continue tendinţa de depreciere şi în şedinţa de miercuri, iar cursul să atingă nivelul de 4,1 lei/euro.

Un curs superior referinţei de marţi a fost anunţat de Banca Naţională a României (BNR)

pe 8 noiembrie 2004, când euro a fost cotat la 4,0659 lei/euro. Cursul de referinţă anunţat, luni, de BNR a depăşit pentru prima dată în ultimii patru ani şi două luni pragul de 4 lei pentru un euro, fiind afişată o rată de 4,0296 lei/euro.

Dobânzile băncilor comerciale pentru sumele atrase la o zi au coborât uşor faţă de cele din şedinţa precedentă, de la 13,5-14,53% la 13,10-14,11%. Ratele aferente depozitelor plasate la o săptămână s-au menţinut aproape de cele de luni, la 13,76-14,81%.

Livrările de gaze ruseşti prin Isaccea au fost oprite

Roma / 05:30, 7.01.2009

Livrările de gaze ruseşti către România prin Isaccea au fost oprite în noaptea de luni spre marţi, dar decizia nu afectează consumatorii români, deoarece stocurile existente pot acoperi consumul, a declarat marţi, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.

"Nu suntem foarte afectaţi de această măsură, dar vor trebui probabil luate o serie de măsuri de protecţie", a precizat Rusu, fără să ofere detalii.

Astfel, importurile de gaze din Rusia au scăzut la 73%.

Rusu a adăugat că România poate să asigure consumul de gaze din depozite, chiar în condiţia reducerii importurilor.

Potrivit directorului Transgaz, Dispecerul Naţional de Gaze a transmis luni unor consumatori industriali o notificare prin care le cerea să îşi diminueaze consumul de gaze, ca urmare a depăşirii cotelor alocate.

"Unii consumatori folosesc mai mult decât au dreptul prin cota alocată, iar Dispecerul le-a comunicat să îşi scadă consumul", a spus Rusu.

Întrebat care sunt companiile avute în vedere de această măsură, el a adăugat că ar putea fi vorba de centrale electrotermice.

Potrivit procedurilor, în situaţii de dezechilibre în sistemul de gaze, Transgaz poate solicita consumatorilor industriali de gaze, cum sunt producătorii de energie şi căldură sau combinatele chimice, să se încadreze în cantităţile contractate, întrucât o serie de companii depăşesc aceste valori.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Gazprom a sistat total marţi, la ora 03.00, furnizarea de gaze naturale prin staţia Isaccea 2, unul din punctele prin care intră în România gazele din import.


România importă 6,5 milioane metri cubi de gaze pe zi, din care 4,1 milioane metri cubi de gaze prin Isaccea şi 2,4 milioane metri cubi pe la Medieşul Aurit.

Capacitatea maximă din depozitare este de 26 milioane metri cubi pe zi, din care se livrează zilnic 19 milioane de metri cubi, şi mai există o rezervă de şapte milioane metri cubi pe zi în depozitele de înmagazinare.

Consumul de gaze în România este de 58,5 milioane metri cubi pe zi, din care 33 milioane sunt din producţia internă, acoperite de la Romgaz, Petrom şi alte companii.

Ca urmare a sistării livrărilor prin Isaccea 2, transportatorul de gaze Transgaz Mediaş a efectuat o serie de manevre tehnice în Sistemul naţional de transport gaze, astfel încât să asigure cantităţile de gaze necesare pentru zonele de consum afectate de această măsură.

"Prin măsurile operative luate, s-a asigurat protecţia sistemului naţional de transport gaze naturale şi continuarea livrărilor de gaze către toţi consumatorii. În acest moment, prioritatea operatorilor din domeniu este asigurarea cu gaze a populaţiei în condiţii de siguranţă", se precizează în comunicatul Ministerului Economiei.

Sursele de furnizare a gazelor naturale în aceste condiţii sunt asigurate din producţia internă a Romgaz Mediaş, Petrom şi alţi mici producători, din depozitele de înmagazinare subterană, precum şi prin cantităţile preluate, în condiţii normale, prin punctul Medieşu Aurit.

Ministerul bulgar al Economiei şi Energiei a anunţat marţi că livrările de gaze ruseşti spre Bulgaria, Grecia, Turcia şi Macedonia au fost oprite în noaptea de luni spre marţi.

Această suspendare a livrărilor este provocată de conflictul privind preţul gazului între furnizorul rus Gazprom şi Ucraina, prima ţară de tranzit a gazului rusesc.

06.01.2009

Veverita Ice Age (Video compilation)

Ice Age scrat Missing (Video)


Ice Age 2 scrat (Video)



Ice Age 3 scrat in love (Video)

În 2009 sărbătorim 200 de ani de la naşterea naturalistului Charles Darwin

În 2009 sărbătorim 200 de ani de la naşterea naturalistului Charles Darwin şi 150 de ani de la publicarea lucrării sale care a schimbat mentalităţi la nivel de omenire, "Originea speciilor", cea în care Darwin îşi făcea cunoscută teoria evoluţionistă.

Darwin este primul om care a constatat că speciile au strămoşi comuni şi că evoluează prin selecţie naturală. Fosilele pe care Darwin le-a găsit în timpul călătoriilor lui în Ţara de Foc, Chile, Peru şi în Insulele Galapagos au făcut ca noi toţi să considerăm azi, că fiecare specie evoluează pentru că trebuie să supravieţuiască. Mai mult decât atât, orice schimbare produsă în mediu ne obligă să ne adaptăm sau să cădem victime ale selecţiei naturale.

Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale de Ştiinţe Biologice a declarat anul 2009 "Anul Darwin", un an în care să sperăm că ştiinţa va aduce noi soluţii pentru problemele omului modern.

Top 7: Vedete in fundul gol - cele mai tari momente din 2008

Paparazzii nu iarta! Vedetele sunt surprinse in ipostaze cat se poate de stanjenitoare, iar fotografiile fac inconjurul lumii. Iata cateva momente, cu adevarat "de neuitat".

7. Eva Longoria

6. Jessica Simpson
5. Jennifer Aniston
4. Nicole Scherzinger
3. Lily Allen
2. Britney Spears
1. Sharon Stone

Ice Age 3 Dawn of the Dinosaurs Coming soon 2009

Ice Age revine pe marile ecrane, partea a treia a filmului de desene animate urmand sa fie lansata pe 4 iulie 2009.

Sid, Manny si Diego revin cu noi aventuri si ne vor incanta ca in primele doua serii.

Nu se stie exact ce surprize ne pregatesc producatorii, insa recent a fost lansat un nou trailer al filmului, in care simpaticul Scrat apare insotit de o veverita seducatoare.




Noul film ne va face cunostinta cu o populatie de dinozauri care a supravietuit glaciatiunii si care traieste sub straturi grose de gheata, intr-un teritoriu cu climat tropical.

Primul trailer a fost lansat oficial in mai 2008, cu 14 luni inainte de lansarea filmului in salile de cinematorgraf.

Ice Age 3 Official trailer

05.01.2009

Top 10: Actrite topless & sexy in 2008

10. Jennifer Aniston

Jennifer a purtat doar o cravata in cea mai recenta sedinta foto pentru revista GQ si a vorbit cu nonsalanta despre fostul sot si noul iubit...
9. Kate Winslet

Pentru controversatul film "The Reader", Kate a renuntat la haine, dezvaluind o silueta mai subtire decat de obicei, dar in limitele naturaletii pe care o promoveaza.
8. Halle Berry

In timp ce filma pentru noua productie "Frankie si Alice", Halle Berry a fost surprinsa alergand fara sutien pe platouri.
7. Pamela Anderson

Pamela s-a dezbracat la ziua lui Hugh Heffner, aratandu-si sanii inca in floare... din pacate, insa, nu mai e chiar iepurasul sexy de altadata.
6. Marisa Tomei

La 40 de ani, Marisa Tomei arata extraordinar... si nu s-a ferit sa arate acest lucru in cateva scene incendiare din noul film "The Wrestler"!
5. Sienna Miller

Intr-o vacanta romantica alaturi de fostul iubit Baltazar Getty, Sienna si-a aratat sanii in toata splendoarea la geamul hotelului.
4. Monica Bellucci

Superba actrita a ales sa-si petreaca Sarbatorile intr-un decor exotic si a renuntat la sutien, spre deliciul admiratorilor...
3. Jessica Biel

Una dintre cele mai sexy actrite ale momentului si-a filmat primele scene topless, ce fac parte din filmul "Powder Blue"
2. Dita Von Teese

Fosta iubita a lui Marylin Manson a schimbat rolurile burlesti pe pictoriale provocatoare, cu tenta sado-maso...

1. Carmen Electra

Frumoasa cu talente actoricesti ocazionale s-a intors anul acesta la ipostaza care a facut-o celebra: iepuras Playboy!