23.04.2009

Stiri

 Cel mai mare tsunami din istorie a lovit Alaska
 
9 Iulie 1958 atunci, un val gigantic cu o inaltime de 524 de metri, deaproape doua ori mai mare decat Turnul Eiffel, a lovit regiunea Lituya Bay din Alaska. Din fericire, zona este aproape pustie, altfel, sustin expertii, daca mega-tsunami-ul ar fi lovit o suprafata populata, distrugerile si pierderile de vieti omenesti ar fi fost incomparabil mai mari decat in cazul tsunamiului din Indonezia in 2004.
Valul monstruos a lovit tarmul aproape imediat dupa producerea unui cutremur cu o magnitudine de 8,3 grade pe scara Richter, cutremur ce a dus la o enorma prabusire de teren. Rezultatul acestei prabusiri? Cel mai mare tsunami inregistrat vreodata in istoria Terrei. In momentul producerii tsunami-ului, in Lituya Bay nu se aflau decat trei barci de pescuit impreuna cu echipajele lor. Miraculos, doar una dintre ele a fost scufundata si doar doi pescari si-au pierut viata. Unul dintre supravietuitori, Howard G. Ulrich, isi aminteste ca a auzit un zgomot ingrozitor apoi, in momentul in care a privit oceanul, a ramas stupefiat de valul care acoperea cerul. Tot ce a putut sa ii spuna fiului sau de numai 8 ani a fost: „Fiule...este timpul sa ne rugam”. Ambii au scapat cu viata dupa ce barca in care se aflau a reusit sa escaladeze valul urias.
 
  
Nu exista fotografii ale celui mai mare tsunami din istorie, dar au fost surprinse mai multe imagini ale distrugerilor acestuia.

Stiinta

 Extraterestii exista, sustine un fost astronaut NASA
 
  "Nu suntem singuri in Univers", sustine un astronaut retras din activitate, Edgar Mitchell.
Astronautul care a participat la misiunea de pe Luna, Apollo 14, a declarat aceste cuvinte intr-o conferinta numita X-Conference, care aduna laolalta cercetatori si oamenii care cred in existenta formelor de viata extraterestre. Nu suntem singuri. Destinul nostru, in opinia mea, este de a deveni parte integranta a unei comunitati planetare. Trebuie sa fim pregatiti sa depasim granitele planetei si ale sistemului nostru solar, pentru a afla cu adevarat ce se afla dincolo”. Dincolo de misiunile de explorare in care a fost implicat, Mitchell a incercat sa studieze indeaproape cazul Roswell, insa indiferent de metodele sau de oamenii la care a apelat in vederea facilitarii accesului la informatii, eforturile sale nu au avut rezultate. Fostul astronaut, care a crescut in Roswell, New Mexico, sustine ca locuitorii au fost sfatuiti de catre autoritatile militare sa pastreze tacerea asupra incidentului din 1947. “Ii sfatuiesc pe cei care inca mai au dubii sa citeasca carti si sa se informeze pentru a incepe sa inteleaga ce se intampla cu adevarat. Nu este niciun dubiu asupra faptului ca suntem vizitati. Universul in care traim este cu mult mai fascinant, interesant si complex, decat am reusit noi sa ne dam seama pana in acest moment”, sustine Mitchell.

22.04.2009

AlienWare

 M17
 

21.04.2009

Foto - Video

 Lumix noile camere de la Panasonic
trei noi modele de camere foto de la Panasonic: Lumix DMC-FS12, DMC-FS42 si DMC-FS62. Toate aceste noi modele au zoom optic 4x si pot inregistra video la rezolutia 848x480 si 30 cadre/sec.
 
Panasonic Lumix FS12 este dotat cu un senzor optic de 12.1 mpx, zoom optic 4x, zoom digital 4x, lentile Leica DC Vario, stabilizator de imagine MEGA OIS, ISO inteligent cu variatie intre 80-1600, Intelligent Scene Selector, Face Detection si display de 2.7 inch. Panasonic Lumix FS42 vine echipat cu senzor de 10.1 mpx, lentile Leica DC Vario Elmar cu zoom optic 4x, zoom digital 4x, ISO 80-1600, stabilizator MEGA OIS si display de 2.5 inch. Ultimul model prezentat, FS62 este un entry level pentru cei care nu dispun de foarte multi bani si vine cu 10mpx, 4x zoom optic, ISO 80-1000 si display de 2.5 inch

Telefoane mobile

 Smartphone-uri de la Acer
Acer e pusa pe treaba serioasa si acum in plina criza iese pe piata cu doua smartphone-uri elegante, suficient de puternice dar si cu preturi pe masura.
 
Primul model prezentat este DX650 (stanga) si vine cu urmatoarele dotari:
  •  display touchscreen de 2.8 inch pe o parte
  •  display OLED de 1.27 inch pe partea opusa
  •  CPU Samsung S3C 6410 de 533Mhz
  •  RAM 128 Mb si flash memory 256Mb
  •  GPS SiRFstar III
  •  Wifi 300Mbps
  •  Bluetooth
  • Windows Mobile 6.1
DX900, cel de-al doilea model prezentat (dreapta), are aceeasi fisa tehnica ca predecesorul, cu exceptia faptului ca este Dual SIM si vine cu o conexiune date HSDPA (triband). Prima piata pe care se vor pune in vanzare va fi Hong Kong si vor costa aprox 385$ respectiv 514$.
 

20.04.2009

Internet - Securitate

 Hacker-ul ataca Twitter si vine angajat
A avut loc saptamana trecuta un atac asupra celebrului site Twitter nu mai este o noutate pentru cunoscatori. Un pusti de numai 17 ani a creat un worm care a afectat Twitter atat tehnic cat mai ales la nivel de prestigiu. Adolescentul, pe numele lui Michael Mooney, este din New York si, conform afirmatiilor sale, a creat viermele din... plictiseala. Mai mult, nici macar nu a vrut sa faca vreun rau si sa aduca vreun prejudiciu site-ului. Doar ca, deoarece cei de a Twitter nu au vrut sa ii raspunda la incercarile de a-i contacta, a ales sa creeze viermele pentru a le arata care sunt vulnerabilitatile si a le oferi sansa sa le corecteze.
 
Actiunea pustiului a atras atentia celor de la ExqSoft care i-au propus sa semneze un contract pentru pozitia de analist pe probleme de securitate. Travis Rowland, fondator al companiei mentionate mai sus, a sustinut ca tanarul are abilitatile necesare pentru o cariera in domeniu. Atitudinea celor de la ExqSoft nu a fost incurajata si apreciata de catre alti specialisti, acestia considerand ca astfel de atitudini nu pot decat sa incurajeze hacker-ii in activitatile lor. Dincolo despre dezbaterea daca este etic sa fie angajat un hacker sau nu, din intreaga intamplare Twitter ramane cu o imagine sifonata. Celebrul site care, mai nou, si-a legat numele si de evenimentele de la Chisinau, a lasat o amprenta atat de puternica incat a fost considerata prima revolutie care s-a desfasurat si pe Internet.

Software

Windows XP costa doar 15$
Totusi sa nu ne bucuram prea tare, acest pret este valabil doar pentru producatorii de netbookuri, si aceasta suma este perceputa pentru fiecare netbook ce va veni preinstalat cu Windows XP.
 
Microsoft vinde cu asa putini bani sistemul de operare XP pentru ca incearca din rasputeri sa elimine orice alt sistem de operare de pe aceasta piata de calculatoare ultra-portabile. Pretul de 15 dolari este valabil pentru Windows XP Home Edition, si pentru un Windows Vista pretul este situate intre 50 si 60 de dolari. Se pare ca aceste preturi foarte mici sunt si motivul pentru care Microsoft au publicat rezultate financiare in scadere pe anul trecut, pentru ca in mod normal sistemele de operare comercializate de Microsoft au preturi de vanzare mult mai mari.

19.04.2009

Paste fericit

 
Hristos a Inviat!
Echipa News Time ureaza tuturor vizitatorilor un Paste fericit alaturi de cei dragi, multa caldura si lumina in suflet, sanatate, putere de munca si realizari pe masura.