17.01.2009

Stiri Telefoane Mobile

Nokia 5800 XpressMusic

Mult aşteptatul smartphone finlandez cu touchscreen, Nokia 5800 XpressMusic. Primele impresii sunt împărţite: unii consideră că se putea şi mai bine, în timp ce alţii spun că este telefonul ideal. Nokia 5800 XpressMusic se găseşte deja de vânzare în România, iar preţul este mai mult decât atractiv: aproximativ 1400 RON la majoritatea magazinelor online de elctronice. La preţ trebuie să ţinem cont şi de faptul că smartphone-ul Nokia oferă facilităţi similiare cu iPhone 3G. Comparate, avantajul iPhone-ului este fără îndoială ecranul mai mare cu interfată multitouch (Nokia 5800 are touchscreen single touch), în schimb gdgetul finlandez beneficiază de o rezoluţie superioară. Click poză pentru video



iPhone low-cost
Umblă vorba că, din dorinţa de a acapara cât mai multe pieţe, Apple ar fi în stare de lucruri ce nu prea îi stau in caracter: lansarea de gadgeturi ieftine cu anumite compromisuri. Cel mai elecvent exemplu este iPhone-ul, despre care se spune că la vară îşi va face apariţia pe continentul asiatic, “chelit” de câteva facilităţi, inclusiv de capacitatatea de stocare generoasă. Avantajul va fi desigur preţul accesibil tuturor. Cred că nu ar fi o problemă dacă Apple va tăia de pe listă câteva aspecte mai puţin importante. Chiar şi capacitatea scăzută să spunem la 2 GB nu ar fi ceva innaceptabil atât timp cât telefonul vine cu acelaşi ecran de calitate, aceeaşi construcţie solidă şi funcţiile de bază intacte. Destul de greu de crezut, mai ales după ce ne-am interesat mai în amănunt şi am aflat că, în paginile cotidianului “The Economic Daily News” (sursa zvonurilor), se menţionează două companii taiwaneze producătoare de cipuri care ar purta discuţii cu Apple în vederea demarării proiectului “iPhone low-cost”. În ceea ce ne priveşte, dacă Apple se va înţelege cu taiwanezii, singura modalitate în care ne vom putea procura un iPhone ieftin va fi prin comandă online din afară.



Compulab Exceda, un monstru de smartphone cu mai multe OS-uri
Anunţat la începutul anului, smartphone-ul Compulab Exeda a intrat rapid în atenţia siteurilor cu profil IT datorită unei înzestrări neobişnuite şi totodată deosebit de interesante: suportul pentru mai multe sisteme de operare: Android, Windows Mobile, Windows CE şi Angstrom Linux. Mai mult, producătorul nu exclude ca în viitor să mai adauge şi alte opţiuni, deşi nu văd ce ar mai putea implementa (Mac OS în niciun caz, mai degrabă alte distribuţii Linux pentru telefoane inteligente). Deşi noi îl asociem cu un smartphone, Compulab nu vrea ca al lor produs să stea în rând cu HTC-urile, astfel că l-au încadrat în categoria selectă a EDA-urilor (Enterprise Digital Assistant). Ca dotări, Exada oferă facilităţi complete la cel mai înalt nivel (excepţie face camera de 2 MP care nu mai este de mult în top): touchscreen VGA de 3.5 inch, tastatură full-QWERTY, touchpad, 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, jack de 3,5 mm, două USB-uri, slot microSD si SDIO, chiar si port ethernet RJ-45 (printr-o extensie specială). Pe lângă acestea, mai sunt prezente câteva facilităţi care trebuie să recunoaştem că ne depăşesc: port RS-232, interfată JTAG, JTAG header şi BSP. Cireaşa de pe tort este însă bateria, un adevărat “Hulk” de 3000 mAh. Compulab Exeda este motorizat de un procesor Marvell la 520 MHz şi 128 MB RAM. Dimensiunile acestui monstru industrial sunt acceptabile în raport cu ce oferă: 126 x 96 x 16 mm. Greutatea nu se specifică, or avea producătorii motivele lor. Compulab Exeda va fi destinat companiilor şi probabil că tocmai din acest motiv preţul nu este făcut public.

Tehnologie Avansată

Birou "extraterestru" de 40.000 $
Desprins parcă din seria de filme Alien, această staţie de lucru personală de la NovelQuest a încântat vizitatorii de la CES 2009. Emperor Workstation ar trebui să ofere un nivel de confort şi dotări care să facă din statul în faţa calculatorului o plăcere. Cei dispuşi să plătească o sumă cel puţin egală cu cea menţionată în titlu vor primi un scaun Recaro din piele, luat din maşinile sport. Pe lângă toate ajustările posibile, acesta poate fi răcit sau încălzit în funcţie de preferinţe. După ce te-ai aşezat, mecanismul hidraulic din spatele scaunului îţi aduce în raza vizuală cele trei monitoare de 19" cu o rezoluţie totală de 3840x1024. Bănuim că printre opţiunile de personalizare este inclusă şi posibilitatea instalării unul singur ecran mai mare.
Dacă eşti pasionat de jocuri sau filme, Emperor Workstation este dotat cu un sistem audio 5.1 de la Bose care să te integreze în acţiune. Pentru senzaţii realiste, subwooferul este plasat exact sub scaun. Alături de confortul oferit atunci când te aşezi, întregul sistem este dotat cu un aparat de purificare a aerului şi un sistem de iluminare cu LED-uri care imită lumina naturală.
La alegere, calculatorul din dotare poate fi un PC sau un Mac. Baza staţiei de lucru dispune de o sursă de alimentare cu UPS ce ţine sistemul pornit chiar şi 3 ore după ce s-a întrerupt curentul. Înălţimea maximă la care ajunge staţia este de 2,1 m, iar greutatea ajunge la aproximativ 150 kg. În cazul în care lumina din cameră incomodează utilizatorul, NovelQuest Emperor se poate roti 360 de grade în jurul axei sale. Preţul spune destul de clar ce fel de venituri trebuie să ai ca să-ţi permiţi un asemenea de lux.



Intel Atom N280 - un upgrade mic si scump
Aceia dintre dumneavoastră care şi-au achiziţionat un netbook şi au avut curiozitatea să se uite prin specificaţiile de sistem au putut observa că inima portabilului poartă numele de Intel Atom N270. Cu o frecvenţă standard de 1,6 GHz la un FSB de 533 MHz, procesorul stă pe o placă de bază cu un chipset 945GSE. Intel a pregătit o versiune nouă a lui Atom, numită N280 care se doreşte a fi un upgrade din mai multe puncte de vedere. În primul rând, frecvenţa a fost crescută la 1,66 GHz, iar FSB-ul a ajuns la 667 MHz. Mai mult, platforma Atom va primi un nou chipset numit GN40 care ar trebui să aducă un mic spor de performanţă. Sunt unele zvonuri că principalul avantaj al noului procesor va fi un consum mai redus, însă va trebui să aşteptăm comunicatul oficial. De la producătorii majori de calculatoare din Asia aflăm că preţul lui Atom N280 va fi de 60-65 $, comparativ cu 14-19 $ mai mult decât N270. Să sperăm că diferenţa se va justifica. Primul netbook dotat cu acest nou procesor va fi Asus Eee PC 1004DN. Celelalte sunt aşteptate pe la jumătatea anului.

16.01.2009

Stiri Stiinta

Metanul detectat pe Marte ar putea să Indice prezenţa vieţii în subsol
Emisiile sezoniere de metan detectate pe Marte, semn al unei activităţi geologice sau biologice în subsolul planetei, ar putea indica prezenţa unor forme de viaţă, potrivit anunţului făcut joi de o echipă de cercetători americani. "Pe Terra, organismele vii produc peste 90% din metanul prezent în atmosferă, iar restul de 10% rezultă din activitatea geochimică. Pe Marte, metanul ar putea fi semnul uneia dintre aceste două activităţi", au explicat cercetătorii. "Volumele emisiilor de metan observate pe planeta roşie sunt comparabile cu cele ale siturilor active de pe Terra", a declarat planetologul Michael Mumma, directorul secţiei de astrobiologie a Goddard Space Flight Center din cadrul NASA, principalul autor al acestui studiu. Originea acestor emisii de metan rămâne, deocamdată, un mister pentru oamenii de ştiinţă. "Vârsta metanului pe care l-am detectat rămâne este încă necunoscută, iar originea lui ar putea fi veche sau recentă", au spus aceştia. Atât ipoteza originii geochimice, cât şi a celei biologice au fost explorate de cercetători, dar niciuna nu a obţinut consensul acestora. "Metanul ne spune că planeta roşie este încă vie, cel puţin din punct de vedere geologic", a declarat Mumma. Dacă microorganismele de pe Marte reprezintă sursa emisiilor de metan, ele se află, probabil, în profunzime, unde temperatura este suficient de mare pentru ca apa să existe în stare lichidă, au explicat experţii americani. Apa este necesară tuturor formelor de viaţă cunoscute de oameni. Indispensabile sunt şi sursele de energie şi prezenţa carbonului. Pe Terra se găsesc microorganisme care trăiesc la o adâncime de 1,9 - 3 kilometri, în bazinul Witwatersrand din Africa de Sud, unde radioactivitatea naturală sparge moleculele de apă, eliberând oxigenul şi hidrogenul. Aceste microorganisme folosesc hidrogenul ca sursă de energie. Gaze precum metanul, care se acumulează în subsolul marţian, ar putea să scape în atmosferă prin fisurile care se formează în scoarţa marţiană în timpul anotimpurilor calde. Cercetătorii, care au început această misiune în 2003, au detectat la un moment dat o emisie importantă de aproximativ 19.000 de tone de metan, volum comparabil cu enormele scurgeri de gaze observate în rezervaţia naturală de la Coal Oil Point din Oceanul Pacific, în zona oraşului Santa Barbara (California). Oamenii de ştiinţă au folosit spectrometre cu raze infraroşii amplasate pe trei telescoape diferite pentru scanarea a 90% din suprafaţa lui Marte timp de trei ani marţieni, care corespund unui număr de şapte ani tereştri. Noul studiu a fost publicat în revista Science.


Misterioşii profeţi ai secolului XXI
Ghicitul în palmă, în cărţile de tarot sau în zaţul din ceaţca de cafea sunt străvechi metode empirice de prezicere a viitorului individual. Din a doua jumătate a secolului XXI, pornind şi de la aceste practici, a apărut o ştiinţă - "futurologia" - care se ocupă la modul cel mai serios de predicţii cu acoperire globală cum ar fi modificările climatice, rezultatele alegerilor prezidenţiale, funcţionarea bazelor lunare sau schimbările geopolitice. "Afacereaprezicerii viitorului îşi are rădăcinile adânc îngropate în istorie. Cu milenii în urmă, oamenii se duceau la Oracolul din Delphi pentru a afla dacă soarta favoriza acţiunile pe care urmau să le întreprindă, iar, pentru a stimula o predicţie pozitivă, custozilor templului le erau aduse cadouri.
Pentru mai multe detalii click poză

Stirile Zilei

Toţi pasagerii avionului prăbuşit la New York au supravieţuit
Toate cele 155 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320 care s-a prăbuşit în râul Hudson din New York au supravieţuit, a declarat Doug Parker, preşedintele companiei aeriene US Airways. Cei 150 de pasageri şi cei cinci membri ai echipajului "au supravieţuit şi au ieşit din avion", a declarat el într-o conferinţă de presă. Avionul A320 al companiei aeriene americane US Airways s-a prăbuşit în râul Hudson din New York, la ora locală 15.03 (23.03 ora României), la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul La Guardia, având ca destinaţie Charlotte (North Carolina).


Poliţia a fost plasată în stare de alertă la Ierusalim
Poliţia israeliană a fost plasată vineri în stare de alertă la Ierusalim, din cauza riscului unor confruntări cu palestinienii, în "ziua furiei" decretată de mişcarea islamistă Hamas. Armata israeliană a ordonat încercuirea totală, timp de 48 de ore, a Cisiordaniei, începând de vineri de la ora locală 00.00 (joi, ora 00.00, ora României). Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, forţele de ordine au trimis mii de poliţişti şi efective de securizare a frontierei în Ierusalimul de Est. Numai musulmanii care au buletin de identitate israelian şi cu vârste de peste 50 ani vor putea participa la rugăciunile de vineri de la Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului. Gruparea Hamas a cerut joi palestinienilor să marcheze vineri o nouă "zi a furiei", cu manifestaţii antiisraeliene.

15.01.2009

Stiri Externe

Noul mesaj al lui Bin Laden nu constituie o ameninţare pentru învestirea lui Obama
Administraţia americană a spus miercuri că noul mesaj audio al liderului al-Qaida, Osama bin Laden, nu constituie o ameninţare la adresa învestirii lui Barack Obama. Înregistrarea a fost difuzată cu câteva zile înainte de transferul de putere dintre George W. Bush şi Obama, la 20 ianuarie. Bin Laden s-a concentrat în mesaj pe apelul la jihad din cauza ofensivei israeliene din Fâşia Gaza, dar a vorbit şi despre Obama şi a spus că noul lider american va primi "moştenirea grea" a unui lung război de gherilă, care se va extinde pe mai multe fronturi, potrivit SITE Intelligence Group, care monitorizează site-urile islamiste. "Se pare că această înregistrare demonstrează izolarea liderului al-Qaida şi tentativele constante ale acestuia de a rămâne important, într-un moment în care ideologia, misiunea şi agenda al-Qaida sunt puse sub semnul întrebării în întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Gordon Johndroe. El a mai spus că acest mesaj seamănă cu un efort de a obţine fonduri. Ceremoniile de învestire vor atrage un număr-record de circa două milioane de persoane la Washington săptămâna viitoare, pentru trei zile. Întrebat dacă noul mesaj constituie o ameninţare faţă de aceste ceremonii, purtătorul de cuvânt al FBI, Richard Kolko, a spus: "Nu suntem la curent cu nicio ameninţare precisă sau credibilă". Zeci de mii de poliţişti şi membri ai forţelor americane vor face parte din dispozitivul de securitate pentru învestirea lui Obama, iar agenţiile de informaţii consideră că, în pofida faptului că dispozitivul de conducere al al-Qaida a fost slăbit, intenţiile sale violente fac ca această grupare să rămână periculoasă. Obama a spus, întrebat despre importanţa capturării lui ben Laden, că infrastructura liderului al-Qaida este probabil atât de slăbită încât el practic nici nu mai poate acţiona. "Aş dori, evident, să fie capturat au ucis, dar, dacă vom ajunge în punctul în care el s-ar afla într-o peşteră, undeva, şi nu ar putea nici măcar să comunice cu agenţii săi, atunci obiectivul nostru de a proteja America va fi îndeplinit", a subliniat Obama.


SUA riscă să nu-i mai poată judeca pe teroriştii de la 11 septembrie
Declaraţia unui oficial al Pentagonului, care a recunoscut că un prizonier de la Guantanamo a fost torturat, ar putea să împiedice judecarea acestuia în faţa unei instanţe civile, ca şi a presupuşilor organizatori ai atacurilor din 11 septembrie, relatează AFP. Miercuri, Susan Crawford, judecătoare militară în retragere, care decide trimiterea prizonierilor de la Guantanamo în faţa tribunalelor militare, a explicat de ce a renunţat la acuzaţiile împotriva acestui saudit, în mai. "L-am torturat pe Qahtani", a spus ea. "Tratamentul la care a fost supus corespunde definiţiei legale a torturii şi de aceea nu am trimis cazul" în faţa tribunalului excepţional creat pentru prizonierii de la Guantamao, a subliniat ea. Al-Qahtani, în vâstă de 30 de ani, este suspectat că intenţiona să devină al 20-lea pirat al aerului, dar i-a fost interzisă intrarea în SUA în august.
"FBI are dovezi că sauditul l-a contactat pe Mohammed Attah la sosirea la Miami", ceea ce poate încă permite aducerea sa în faţa unei instanţe federale, a spus Sarah Mandelson, responsabilă la Centrul de studii strategice şi internaţionale. În schimb, "este posibil ca judecătorul să-l plaseze sub îngrijiri psihiatrice, pentru că a fost" supus al rele tratamente", a precizat ea. Crawford a declarat că sauditul a fost ţinut mult timp la izolare, privat de somn, umilit şi expus la temperaturi extreme. Un purtător de cuvînt al Pentagonului, Cynthia Smith, a declarat că nu ştie de ce Crawford a decis să discute cu presa. Potrivit lui Mandelson, se pune o întrebate esenţială. Cu o săptămână înainte de prelua funcţiei de către Obama "a lansat ea oare o dezbatere pentru că se teme de urmăriri juridice împotriva responsabililor administraţiei Bush?". Tehnicile de interogare descrise erau "autorizate" pe atunci, în 2002 şi 2003, de secretarul apărării Donald Rumsfeld, dar acum nu mai sunt permise, a explicat un alt purtător de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman. Obama va trebui să decidă rapid fie continuarea menţinerii în detenţie a sauditului, fără acuzaţii, dar în numele potenţialului pericol pe care îl reprezintă, fie să fie adus în faţa unei curţi federale sau militare clasice, fie eliberat. Dincolo de cazul sauditului, dezvăluirile ar putea avea un impact asupra sorţii judiciare a celor cinci persoane suspectate că au organizat atacurile din 11 septembrie. Vicepreşedintele Dick Cheney a confirmat recent că Khaled Sheikh Mohammed, care spune că a fost organizatorul atentatelor, şi alte două persoane au fost supuse la simularea înecului. "Preşedintele şi vicepreşedintele SUA au luat o decizie importantă, pentru că, după cum ştim noi, agenţii FBI scriau în documente "sunteţi pe cale să puneţi în pericol numeroase urmăriri penale"", a explicat comandantul Brian Mizer, avocatul militar al unuia dintre cei cinci. "Poate am pierdut posibilitatea de a merge la tribunal şi de a-i judeca pe aceşti oameni", a spus el, precizând că ar fi fost "imposibilă obţinerea unei condamnări în faţa unei Curţi clasice".


NEWS ALERT: Sediul unei agenţii a Naţiunilor Unite din Gaza a fost bombardat
Sediul unei agenţii a Naţiunilor Unite din Gaza a fost bombardat. Situaţia din Fâşia Gaza ameninţă să se transforme într-un dezastru umanitar. Medici din mai multe ţări europene au intrat în Fâşia Gaza pentru a-i ajuta pe colegii palestinieni. Ei au vizitat mai multe spitale care, chiar şi cu ajutoarele aduse de organizaţiile umanitare abia mai fac faţă mulţimii de pacienţi. Bilanţul celor 18 zile de război a ajuns la 975 de morţi, dintre care 70 numai marţi, şi la peste 4.400 de răniţi în rândul palestinienilor. Aproape 90% dintre locuitori riscă să moară de foame, iar zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele pentru a fugi din calea bombelor. Militarii israelieni sunt acuzaţi că nu depun suficiente eforturi pentru a-i proteja pe civilii palestinieni şi pe angajaţii agenţiilor umanitare. Autorităţile israeliene susţin că militanţii palestinieni ocupă şcolile, moscheile şi zonele dens populate, de unde lansează atacuri asupra trupelor israeliene. Piloţii israelieni afirmă că multe misiuni aeriene au fost anulate pentru a se evita vărsarea de sânge în rândul civililor. "Hamas îi foloseşe pe civili ca scuturi umane astfel că uneori, când tragem spre ţinte, oameni nevinovaţi sunt loviţi. Da, aşa se întâmplă", susţine căpitanul Orr, pilot israelian de elicopter. Cu toate acestea, imaginile cutremurătoare ale copiilor şi femeilor ucişi de ofensiva israeliană au dus la proteste şi critici vehemente la adresa statului evreu.

Nordul Israelului a fost lovit de o rachetă trasă din Liban

Nordul Israelului a fost lovit, miercuri dimineaţă, de trei rachete trase din Liban, a anunţat un post de televiziune israelian. Este al doilea incident de acest fel înregistrat de la declanşarea ofensivei militare în Fâşia Gaza. Deocamdată nu au fost raportate victime. Mişcarea Hezbollah, care activează în Liban, s-a declarat solidară cu poporul palestinian şi spune că este oricând gata să lupte împotriva Israelului pe un nou front. Totodată, militanţii Hamas susţin că au împuşcat marţi cel puţin un soldat israelian. Tel-Aviv n-a confirmat, nici după ce Hamas a difuzat o înregistrare video, din timpul luptelor din oraşul Gaza. Potrivit agenţiilor de presă internaţionale, Hamas luptă pentru fiecare palmă de pământ, aşa că tancurile şi soldaţii israelieni abia reuşesc să avanseze câteva sute de metri pe zi, sub protecţia avioanelor care bombardează în continuare Fâşia Gaza. În Fâşia Gaza, trăiesc aproximativ 180 de români, dintre care 80 au cerut să fie evacuaţi. 20 au fost repatriaţi săptămâna trecută.


George W.Bush îşi ia rămas bun de la americani în această seară
Preşedintele american în exerciţiu George W.Bush va susţine astăzi discursul de adio, aceasta fiind ultima sa apariţie publică înainte de învestirea lui Barack Obama, relatează AFP. Purtătorul de cuvânt Dana Perino a anunţat zilele trecute că le-a cerut televiziunilor să rezerve spaţiu de emisie "pentru că preşedintele Bush va continua tradiţia începută de George Washington, susţinând un discurs de adio joi seară".
Discursul, care va dura 10-15 minute, va fi unul "de atenţionare pentru Barack Obama şi concentrat pe viitor, în care Bush va împărtăşi lecţiile învăţate din preşedinţia sa şi opinia sa despre viitor", în acelaşi timp apărându-şi bilanţul, a explicat Perino. Ea a precizat că aceasta va fi ultima apariţie publică a lui Bush înainte de învestirea lui Obama, la 20 ianuarie. Bush va susţine discursul de la Casa Albă, în prezenţa unor persoane care au "de povestit istorii de curaj", a mai spus Perino.

14.01.2009

Fotbal online

14/01/2009

Fotbal Online click:
AS Roma - Sampdoria
Juventus - Catania
Manchester U. - Wigan Athletic
Barcelona - Atletico Madrid
PSG - Lens
Southend Utd - Chelsea
Rio Ave - Sporting Lisbon
Deportivo la Coruna - Sevilla

Evenimente Stiinţă-Sănătate!!

Asteroidul Apophis ar putea lovi Pământul în aprilie 2029
În luna decembrie a anului 2004, astronomii au descoperit un asteroid a cărui orbită calculată se apropie periculos de mult de Pământ. Corpul astral a fost denumit Apophis, dupa zeul egiptean al Răului şi al Distrugerii, iar specialiştii sunt de părere că în anul 2029, în timpul următorului său ciclu de rotaţie, asteroidul ar putea să ne lovească planeta. Pentru a întregi scenariul apocaliptic, oamenii de ştiinţă au indicat şi mai exact momentul consumării evenimentului, estimând impactul în luna aprilie a anului 2029 şi chiar locul acestuia, oceanul Pacific, la 500 kilometri vest de Santa Monica. Citeşte mai multe despre acest scenariu apocaliptic click poză.


Somnul insuficient scade rezistenţa în faţa răcelilor
Persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sunt de trei ori mai expuse riscului de a contracta o răceală decât persoanele care dorm cel puţin opt ore pe noapte, potrivit unui studiu publicat, luni, în revista americană Archives of Internal Medicine. Cercetările anterioare au demonstrat deja faptul că lipsa somnului slăbeşte sistemul imunitar, susţin autorii acestui studiu finanţat de National Institutes of Health (NIH). Voluntarii care dormeau între şapte şi opt ore pe noapte prezentau cea mai scăzută rată a îmbolnăvirilor cauzate de maladiile cardiovasculare şi cea mai scăzută rată a mortalităţii, în general. Până în prezent, medicina dispunea de puţine indicii care permiteau stabilirea unei legături direct proporţionale între lipsa somnului şi sensibilitatea în faţa răcelii. Studiul a fost condus de Sheldon Cohen, de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh (statul Pennsylvania), care a testat 153 de voluntari, bărbaţi şi femei, cu o stare bună de sănătate şi cu o medie de vârstă de 37 de ani. Participanţii la acest studiu au fost chestionaţi zilnic, timp de două săptămâni, pentru a determina numărul orelor dormite pe noapte, timpul petrecut în pat strict pentru somn şi dacă se simţeau odihniţi după ce se trezeau din somn.

Voluntarii au intrat apoi într-un program de carantină şi li s-au administrat picături nazale pe bază de rinovirus, considerat vinovat pentru declanşarea răcelilor şi a guturaiului. Cinci zile mai târziu, ei au fost întrebaţi dacă resimţeau semnele sau simptomele răcelii. Medicii au recoltat apoi probe din mucoasa nazală a voluntarilor pentru a determina prezenţa culturilor de rinovirus. După 28 de zile, tuturor participanţilor li s-au recoltat probe de sânge, pentru a testa prezenţa anticorpilor care luptă împotriva acestui virus.

Cu cât o persoană doarme mai puţin, cu atât este mai expusă riscului de a contracta o răceală, au concluzionat autorii studiului.

Evenimente Sport!!

Mutu, locul 55 În clasamentul marcatorilor din 2008
Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, se află pe locul 55 în clasamentul celor mai buni marcatori pentru echipele naţionale şi în competiţiile internaţionale la nivel de cluburi, se arată într-un clasament publicat miercuri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Mutu, care în 2008 a înscris opt goluri (două pentru naţională şi şase în cupele europene), se află la egalitate cu francezul Karim Benzema, cu bulgarul Dimităr Berbatov şi cu brazilianul Thiago Neves Augusto. Atacantul formaţiei VfB Stuttgart, care a reuşit şapte goluri (două la naţională şi cinci în cupele europene), este la egalitate cu norvegianul Steffen Iversen, cu olandezul Dirk Kuyt, cu croatul Ivica Olici şi cu italianul Luca Toni.

Primele zece locuri în ierarhia celor mai buni marcatori în anul 2008 sunt ocupate de următorii jucători:
  1. Leandson Dias da Silva (Al-Muharraq SC Manama/Brazilial) 19 goluri
  2. Ahmad Saad Ajab Al-Azemi (Al-Qadisiya SC Kuwait-City/Kuwait) 15
  3. Miroslav Klose (Bayern Munchen/Germania) 15
  4. Luton Shelton (Valerenga Oslo/Jamaica) 14
  5. Samuel Eto'o (FC Barcelona/Camerun) 14
  6. David Villa (FC Valencia/Spania) 13
  7. Aleksandar Durici (Singapore Armed Forces FC/Singapore) 13
  8. Washington Sebastian Abreu (River Plate/Uruguay) 13
  9. Ismael Bangoura (Dinamo Kiev/Guinea) 12
  10. Flavio da Silva Amado (Al-Ahly Cairo/Angola) 12.

Internazionale Milano s-a calificat În sferturile de finală ale Cupei Italiei
Echipa Internazionale Milano, cu mijlocaşul român Cristian Chivu integralist, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 după prelungiri, formaţia Genoa, în optimile competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Adriano '75, Cambiasso '100 şi Ibrahimovici '103, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Rossi, în minutul 79.
Partida Juventus Torino - Catania va avea loc miercuri.


Motociclistul spaniol Cristobal Guerrero se află in comă
Motociclistul spaniol Cristobal Guerrero se află în stare gravă, după ce a căzut pe parcursul etapei a X-a a Raliului Dakar, în zona localităţii chiliene Copiapo, medicii având un pronostic rezervat în cazul său.

"Guerrero suferă de un edem cerebral, iar următoarele 24 de ore sunt decisive pentru el. Trebuie mai întâi să-l stabilizăm, pentru că a pierdut mult sânge şi a intrat în comă", a declarat şeful serviciului de sănătate al regiunii Atacama, Ana Quiroga.

Sportivul spaniol a căzut de pe motocicleta sa la kilometrul 160 al etapei care a cuprins 476 kilometri. El a fost transportat în stare de comă la spital, unde i s-a efectuat urgent un examen medical.

Guerrero, care are 48 de ani şi doi fii, participa la primul său Raliu Dakar pe o motocicletă KTM. La startul celei de-a zecea etape, el se afla pe poziţia a 76-a în clasamentul general.

Acesta este al doilea accident grav al actualei ediţii, a 30-a, după decesul francezului Pascal Terry. Dispărut în timpul celei de-a doua etape, Terry (49 de ani) a fost găsit fără viaţă trei zile mai târziu, la aproximativ 15 metri de motocicleta sa.

13.01.2009

Showbiz

Marius Moga a plagiat din nou?

Marius Moga a "comis-o" din nou? Nici nu s-au anuntat bine semifinalistii selectiei nationale pentru Eurovision, ca au si aparut acuzatiile de plagiat!

Piesa "Nu am cu cine", interpretata de Red Blonde, seamana ciudat de mult cu un hit din anii '70, "Hey Mickey", interpretat de Toni Brasil. Ramane de vazut daca piesa va fi descalificata, asa cum s-a intamplat in 2007 cu "Dracula, My Love".

Atunci, Moga a incalcat de doua ori regulamentul: cantecul nu era in prima auditie si era cam "inspirat" dintr-o creatie E-Type. Compozitorul a scapat basma curata pentru acuzatia de plagiat, dar a fost eliminat din concurs pentru incalcarea primei conditii si a declarat ca nu va mai participa la Eurovision. Anul acesta, "Nu am cu cine" pune semne serioase de intrebare...

Ce zici, a copiat Moga piesa sau nu?


Red Blonde - Nu am cu cine


Toni Basil - Mickey




Bitza, maestrul videochat-urilor


Bitza, cel mai de succes rapper independent din Romania, a dat startul videochat-urilor muzicale pe site-ul sau (pentru site bitza.ro click poza) in a doua zi de Craciun, cand a stat de vorba cu fanii la lansarea online a albumului "Sufletul orasului".
A urmat Adi Despot, iar joia aceasta Bitza il va avea invitat pe Brugner, prezentatorul emisiunii Urban Groove de la U TV si un MC respectat.

Datorita succesului atins de videochat-uri, Bitza a decis sa faca din ele un obiecei saptamanal: "Ziua ramane cea de joi, ora 22.00, durata sesiunilor o sa fie de o ora, asa ca, fa-ti un nod la batista, un tatuaj pe mana, ceva, joi, intre orele 22.00-23.00, sesiuni cu Bitza si prietenii. Toata lumea e invitata!"

Totodata, Bitza se pregateste pentru concertul de lansare al albumului "Sufletul orasului", eveniment ce va avea loc pe 8 februarie in clubul bucurestean Gossip.



Fergie s-a casatorit cu actorul Josh Duhamel

Fergie si Josh Duhamel s-au casatorit sambata la Church Estate Vineyards in Malibu, California.

Fergie, pe numele ei real Stacy Ann Ferguson, a avut un buchet de flori albe ornate cu cristale si 10 domnisoare de onoare. Verighetele cuplului au fost semnate H. Stern si au fost gravate cu mesaje personale.

Ceremonia a fost urmata de o receptie spectaculoasa care a avut loc intr-un cort decorat ca o padure.

Alaturi de cei doi au fost: Kate Hudson, Rebecca Romijn, Mario Lopez, Stacy Keibler, James Caan, Molly Sims, Vanessa Marcil, chitaristul formatiei Guns N' Roses si bineinteles, nu puteau lipsi colegii cantaretei de la Black Eyed Peas.


Misteriosul semnal radio de peste frontierele Caii Lactee

Zgomotul a fost descoperit cu ajutorul unui instrument denumit ARCADE, montat la bordul aerostatului, care a fost tinut in aer timp de patru ore, la o altitudine de 37 kilometri deasupra statului Texas, in iulie 2006. Instrumentul a cartografiat o regiune de forma circulara ce acoperea aproximativ 7% din suprafata cerului. Intentia initiala a echipei era identificarea micilor deviatii din spectrul de microunde al fundalului cosmic, primele radiatii emise dupa Big Bang. In schimb, dupa ce au sustras informatii din surse radio cunoscute din Calea Lactee si din celelalte galaxii, un semnal hertian inexplicabil a cuprins cerul cu o putere de sase ori mai mare decat a tuturor semnalelor astronomice combinate pe aceeasi frecventa. Sursa semnalului nu este momentan clara.
Una dintre posibilitati este aceea ca el ar putea reprezenta ultimul “strigat” al primelor corpuri celeste, “mamuti” stelari, de sute de ori mai masivi decat Soarele, care s-au stins in primul miliard de ani de dupa Big Bang. Transformandu-se in gauri negre, stelele s-ar putea sa fi emis particule incarcate care au produs emisii radio, ce ar putea explica suspectul semnal receptionat de oamenii de stiinta. O alta posiblitate ar fi aceea ca misteriosul semnal radio sa fie creat in galaxii indepartate, ale caror gauri negre super masive ar putea sa trimita in spatiu particule incarcate, cu viteze foarte mari, ce genereaza emisii radio. Semnalul este inca supus cercetarii.

SUA au cheltuit 52 de miliarde de dolari în 2008 pentru programe nucleare

Washingtonul a investit în 2008 peste 52 de miliarde de dolari în arsenalul său nuclear şi programele aferente, dar doar 10 procente din această sumă au fost dedicate prevenirii unui atac nuclear sau luptei împotriva proliferării, potrivit unui studiu publicat luni.

"Aproximativ 56 de procente din bugetul total (29,1 miliarde) au fost fost consacrate administrării, menţinerii şi îmbunătăţirii arsenalului nuclear", potrivit datelor extrase din documente publice de centrul de analiză Carnegie Endowment for International Peace.

Iar "aceste costuri vor creşte net dacă propunerea Departamentului pentru Energie de a relua producţia de arme nucleare este aprobată", precizează studiul.
Aproximativ 17,5 la sută (9,2 miliarde de dolari) au fost consacraţi programelor americane de apărare antirachetă. Aproape 16 la sută (8,3 miliarde) au fost utilizaţi pentru acoperirea costurilor ecologice ale programului nuclear, se detaliază în acest raport.

În schimb, "eforturile pentru a stopa proliferarea armelor şi a tehnologiei nucleare, pentru a împiedica circulaţia armelor necontrolate şi utilizarea armei nucleare constituie o prioritate bugetară limitată", subliniază centrul, cu doar 9,9 la sută din total, adică 5,2 miliarde de dolari.

"Doar 1,3 procente din bugetul consacrat securităţii nucleare (700 de milioane de dolari) au servit pregătirii pentru consecinţele unui eventual atac nuclear", subliniază studiul, care consideră această sumă insuficientă, "din cauza temerilor provocate în ultimii ani de oficiali guvernamentali şi de alţii în ceea ce priveşte posibilitatea tot mai mare a unui atentat terorist cu armă nucleară sau radiologică pe teritoriul american".

Evenimente importante!!

Peste 900 de persoane au murit în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza

Peste 900 de persoane au murit în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, a anunţat şeful serviciilor de urgenţă din teritoriul palestinian. Potrivit medicului Mouawiya Hassanein, numărul morţilor a ajuns la 905, după decesul a 15 palestinieni, luni dimineaţă. Printre morţi se numără 277 de copii, 95 de femei şi 92 de bătrâni, a precizat el. Peste 3.950 de palestinieni au fost răniţi în atacurile israeliene de la declanşarea ofensivei, la 27 decembrie, a adăugat el.


Cristiano Ronaldo, desemnat de FIFA jucătorul anului 2008

Atacantul portughez al formaţiei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat, luni seară, la Zurich, jucătorul anului 2008 de FIFA, în urma voturilor selecţionerilor şi ai căpitanilor echipelor naţionale din cele 208 de asociaţii ce fac parte din forul fotbalistic internaţional.
Ronaldo i-a depăşit pe spaniolii Fernando Torres (Liverpool), Xavi Hernandez (FC Barcelona), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi brazilianul Kaka (AC Milan).
Cristiano Ronaldo, câştigător şi al Balonului de Aur, a primit premiul de la legendarul Pele şi îi succede brazilianului Kaka, de la AC Milan, câştigător anul trecut.
Premiul pentru cea mai bună jucătoare a fost câştigat de brazilianca Marta, pentru a treia oară consecutiv.

12.01.2009

Lista completă a câştigătorilor premiilor Globul de Aur 2009

Cea de-a 66-a ediţie a Globurilor de Aur a avut loc la Los Angeles. Marele câştigător la ediţia din acest an a Globurilor de Aur a fost filmul "Slumdog Millionaire". Ediţia din acest an a Globurilor de Aur a readus fastul hollywoodian la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, situat în partea de vest a oraşului Los Angeles, după ce, în 2008, festivitatea s-a transformat într-o conferinţă de presă, în semn de solidaritate cu greva scenariştilor americani. Din acest motiv premiul Cecil B. DeMille, acordat anul trecut regizorului american Steven Spielberg, pentru întreaga carieră, i-a fost înmânat acestuia la ediţia din 2009 a galei Globurilor de Aur.
Lista completă a câştigătorilor la cea de-a 66-a ediţie a premiilor Globul de Aur:
  • Cel mai bun film - Dramă: "Slumdog Millionaire" (regia Danny Boyle)
  • Cel mai bun film străin: "Vals cu Bashir" - (Israel, regia Ari Folman)
  • Cel mai bun regizor: Danny Boyle ("Slumdog Millionaire")
  • Cea mai bună actriţă - Dramă: Kate Winslet ("Revolutionary Road")
  • Cel mai bun actor - Dramă: Mickey Rourke ("The Wrestler")
  • Cel mai bun film - Comedie/ Musical: "Vicky Christina Barcelona" (regia Woody Allen)
  • Cea mai bună actriţă - Comedie/ Musical: Sally Hawkins ("Happy-Go-Lucky")
  • Cel mai bun actor - Comedie/ Musical: Collin Farrel ("In Bruges")
  • Cel mai bun lungmetraj animat: "Wall-E"
  • Cel mai bun rol secundar feminin: Kate Winslet ("The Reader")
  • Cel mai bun rol secundar masculin: Heath Ledger ("Cavalerul Negru")
  • Cel mai bun scenariu original: Simon Beaufoy ("Slumdog Millionaire")
  • Cea mai bună coloana sonoră: "Slumdog Millionaire" (A. R. Rahman)
  • Cea mai bună temă muzicală: "The Wrestler" - "The Wrestler" (Bruce Springsteen)
  • Cel mai bun serial TV - Musical/ Comedie: "30 Rock"
  • Cel mai bun serial TV - Dramă: "Mad Men"
  • Cel mai bun actor TV - Dramă: Gabriel Byrne - "In Treatment"
  • Cea mai bună actriţă TV - Dramă: Anna Paquin - "True Blood"
  • Cea mai bună actriţă TV - Musical/ Comedie: Tina Fey - "30 Rock"
  • Cel mai bun actor TV - Musical/ Comedie: Alec Baldwin - "30 Rock"
  • Cel mai bun film/ Cea mai bună miniserie TV: "John Adams"
  • Cea mai bună actriţă de film/ miniserie TV: Laura Linney - "John Adams"
  • Cel mai bun actor de film/ miniserie TV: Paul Giamatti - "John Adams"
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar TV - Musical/ Comedie: Laura Dern - "Recount"
  • Cel mai bun actor în rol secundar TV - Musical/ Comedie: Tom Wilkinson - "John Adams"
Gala premiilor Globul de Aur, un eveniment hollywoodian strălucitor, cu multe vedete pe covorul roşu, este considerată "anticamera" premiilor Oscar, care vor fi decernate anul acesta pe 22 februarie.

Kaspersky Internet Security 2009 s-a clasat pe primul loc în testele comparative derulate de ComputerBild

Rezultatele testelor au fost publicate în numarul din decembrie al revistei germane de IT, pozitionând KIS 2009 pe primul loc în fata unor concurenti precum Norton Internet Security sau BitDefender Internet Security. Fiecare solutie de securitate a fost testata cu ajutorul unei baze de date ce continea 379.000 de virusi si aplicatii malware.
Kaspersky Internet Security 2009 a obtinut si un premiu special din partea evaluatorilor datorita tehnologiei sale proactive utilizata în blocarea aplicatiilor pentru care nu exista semnaturi de identificare. Solutia producatorului Kaspersky Lab a folosit filtrele de identificare a posibilelor amenintari pentru a bloca 55% dintre aplicatiile malware ale caror semnaturi au fost sterse în mod deliberat din baza sa de date.
„Filtrul HIPS (Host Intrusion Prevention System) de blocare a aplicatiilor în functie de comportamentul lor s-a dovedit a fi cel mai eficient dintre toate solutiile testate”, au declarat expertii de la ComputerBild. „Kaspersky Lab a impus un nou standard pentru detectia de programe malware în functie de comportamentul lor”, au completat acestia. De asemenea, protectiile Firewall si Anti-Spam au fost printre cele mai eficiente, Firewall-ul reusind sa blocheze nu doar atacurile de pe Internet, ci si tentativele de furt al datelor personale.
Cu un consum minim al resurselor, Kaspersky Internet Security 2009 a încetinit timpul de start al computerului cu doar doua secunde, determinând editorii ComputerBild sa afirme: „KIS 2009 combina usurinta utilizarii cu eficienta maxima pentru un produs din clasa sa, devenind o solutie ideala atât pentru experti, cât si pentru începatori.”
La baza generatiei de produse 2009 sta noul motor antivirus al Kaspersky Lab, ale carui performante sunt net superioare versiunilor anterioare. Acesta îmbunatateste semnificativ viteza de scanare datorita optimizarii procesarii obiectelor si a utilizarii resurselor sistemului. Arhitectura unica asigura o productivitate sporita si unul dintre cele mai scazute grade de consum al resurselor sistemului. Kaspersky Internet Security 2009 este versiunea care încorporeaza modulul inovator de filtrare a activitatii aplicatiilor bazat pe tehnologia HIPS, un modul de protectie proactiva, precum si un firewall complet. Acestea protejeaza sistemele atât împotriva amenintarilor cunoscute, cât si a celor noi. O lista de programe permise (whitelist) previne blocarea nedorita a celor mai folosite aplicatii de catre utilizatori. Mai mult, produsul poate identifica automat actiunile optime privind securitatea sistemului, reducând astfel numarul deciziilor necesare din partea utilizatorului.

Pentru mai multe informatii dati click pe prima fotografie si o sa fiti trimisi la pagina kaspersky.ro, pe cea de a doua veti fi trimisi la ultimele stiri legate de malware

Swype - viitorul sistem de text in telefoane ?

Clive Kushler, inventatorul sistemului T9 de scriere de text pentru telefoane, propune o noua tehnologie de texting pentru touchscreen-uri.
Cu totii cunoastem sistemul T9 de introducere de text pe telefoane mobile bazat pe dictionar. Cel care l-a inventat, Clive Kushler, propune acum o noua tehnologie de acest tip, de aceasta data conceputa pentru device-urile cu ecran de tip touchscreen.

In loc de apasarea pe fiecare litera in parte, Swype propune trecerea de la o litera la alta pe touchscreen, fara a mai ridica degetul sau stylus-ul de pe ecran pana la sfarsitul cuvantului, intr-un gest care da si numele tehnologiei, de la swipe, in engleza.

Utilizatorii nu trebuie sa treaca neaparat prin toate literele, Swype ghicind cuvantul, ca si la T9, pe baza unui dictionar.

Creatorul Swype afirma ca orice utilizator poate invata sa scrie folosind Sywpe si sa ajunga in scurt timp la o viteza de aproape 50 cuvinte pe minut, mai rapid in medie decat scrisul la o tastatura obisnuita de PC. El mai spune ca Swype ofera o senzatie naturala atunci cand este utilizat si ca nu este nevoie de o mare precizie in atingerea literelor.

Printre alte caracteristici se numara inserarea automata a spatiilor intre cuvinte, corectie de erori de scriere a cuvintelor, shortcut pentru scrierea cu litera mare (selectarea literei sau literelor si efectuarea unui gest de “swiping” catre partea superioara a ecranului), auto-corectie de litere cu diacritice prin dictionar si lucruri mai avansate precum formatare de text.

Swype poate fi folosit pe orice device cu touchscreen, de la telefoane si tablet-uri la monitoare si console de joc. Sistemul recunoaste deocamdata doar limbile engleza, franceza, germana si spaniola.

Creatorii Swype spera ca aceasta sa devina tehnologia standard pe device-urile cu touchscreen ale viitorului. Ramane de vazut care va fi primul producator de astfel de device-uri care va adopta Swype. Un clip video de prezentare defapt doua clipuri care am gasit pe youtube enjoy, pot fi aflate si alte detalii daca dai click pe poza.




Panasonic prezinta primul sistem de divertisment 3D HD

Sistemul home theatre 3F full HD plasma permite vizionarea de imagini "true-to-life" 3D full HD prin utilizarea unei plasme Panasonic 103 inch HDTV si a unui player Panasonic Blu-ray Disc, care asigura distribuirea de imagini full high-definition (1920x1890 pixeli) catre ochiul stang si cel drept.

"Plasma este in prezent singurul televizor capabil sa furnizeze o experienta 3D full HD, in mare parte datorita abilitatii sale de refresh la o viteza care permite afisarea mai multor iagini fara a pierde din rezolutie", a mentionat Bob Perry, vice-presendinte executiv al Panasonic Consumer Electronics Company.

Efectul 3D apare deoarece ochiul stang si cel drept percep diferit imaginile. Sistemul Panasonic 3D full HD este format dintr-o plasma HDTV de 103inch si un player Blu-ray Disc.
Procesarea full HD apare atat pe partea stanga cat si pe cea dreapta a imaginii 3D in fiecare proces singular - de la inregistrare, playback si afisare.
Cu o pereche de ochelari cu diafragma activa care functioneaza in sincronizare cu plasma HDTV, privitorul poate sa experimenteze imagini 3D formate din dublul volumului de informatii fata de imaginiile HD obisnuite si sa se bucure de ele impreuna cu un sunet surround de inalta calitate.

Panasonic a spus ca sistemele anterioare 3D de divertisment au intampinat multe probleme, inclusiv incapacitatea de a furniza o calitate high-definition adevarata datorita lipsei de latime de banda in transport si capacitatii limitate de stocare.

Si sistemele anterioare au fost afectate de rezolutia verticala redusa cauzata de o metoda de afisare 3D care divide liniile de scanare dintre ochiul stang si cel drept si degradeaza calitatea imaginii.

Pentru mai multe detalii click pe poza

11.01.2009

Bilanţ palestinian: 854 de morţi, in urma ofensivei israeliene

Numărul persoanelor ucise în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza a crescut semnificativ sâmbătă, ajungând la 854, în urma unor noi raiduri şi a recuperării cadavrelor de către serviciile de urgenţă, au anunţat aceste servicii.

Printre morţi figurează 270 de copii, în timp ce 3.490 de persoane au fost rănite, a precizat şeful serviciilor de urgenţă din Fâşia Gaza, Mouawiya Hassanein. Un bilanţ precedent menţiona 828 de morţi şi 3.350 de răniţi.


"Am recuperat în cursul serii cadavre aflate printre dărâmături la Jabaliya şi Beit Lahya", două localităţi din nordul Fâşiei Gaza, unde luptele sunt cele mai violente, a precizat Hassanein, pentru a explica această creştere semnificativă a bilanţului victimelor.

Potrivit acestuia, cinci persoane au fost ucise în cursul serii la Beit Lahya şi alte două la Shujaiya, un cartier din estul oraşului Gaza.