23.01.2009

Stiati ca?

Hai sa ne Teleportam!

Cercetatori americani de la Universitatile din Maryland si Michigan, SUA au realizat primul transfer de informatie intre doi atomi izolati, aflati la distanta de un metru unul de celalalt

Teleportarea este posibila doar cand doua particule sunt fortate intr-o stare de corelatie cuantica, realizabila exclusiv la scara atomica si subatomica. Daca doua obiecte sunt conectate intre ele din punct de vedere cuantic, proprietatile lor sunt legate. De exemplu, starea energetica a primului obiect determina instantaneu starea energetica a celui de-al doilea, indiferent de distanta dintre cele doua. Acest lucru inseamna ca incredintand o informatie primului obiect este posibil s-o vezi disparand si reaparand imediat la cel de-al doilea obiect, fara nicio trecere intermediara. In cadrul experimentului, oamenii de stiinta au reusit sa coreleze starile a doi ioni de itterbiu, un element chimic cu caracteristici metalice. Acuratetea teleportarii a fost aproape de 90%, iar cercetatorii spun ca ar putea-o chiar imbunatati. In trecut s-au mai obtinut astfel de fenomene intre fotoni, intre fotoni si atomi si intre atomi, dar intotdeauna s-a intamplat prin intermediul actiunii intermediare a unui al treilea element extern; de aceasta data teleportarea a fost realizata direct intre doi atomi, fara niciun ajutor exterior.



A fost lansat robotul care ii va inlocui pe profesori
Ziua in care robotii vor deveni superiori rasei umane este cu un pas mai aproape de realitate, odata cu lansarea unui mecanism robotic umanoid capabil de miscari acrobatice si proiectat special pentru a le putea predea copiilor discipline precum fizica, matematica, biologia si ingineria


Robotul, denumit ED-E, poate presta salturi, se poate roti stand in cap si poate performa tumbe, multumita unui numar de 17 servo-motoare implementate in carcasa de un albastru translucid. Miscarile sale sunt actionate cu ajutorul unei telecomenzi de tipul celor folosite la consolele pentru jocuri. Software-ul Bundled le permite copiilor sa-l programeze pe ED-E astfel incat sa desfasoare o intreaga serie de miscari dupa bunul lor plac. De exemplu, daca vor ca robotul sa faca doua rostogoliri inapoi, urmate de un salt, atunci ei trebuie sa programeze acest lucru pe calculator, cu ajutorul unei aplicatii intuitive si sa introduca timpii doriti intre miscari. Rezultatele pot fi vizualizate virtual pe monitorul computerului si apoi incarcate in telecomanda, de unde ED-E isi va prelua datele, prestand fizic miscarile respective. ED-E este recomandat persoanelor cu varsta de peste sapte ani si poate fi achizitionat contra sumei de 450 euro.

Stiri IT

Rezultatele financiare ale Microsoft: 5.000 de concedieri

Microsoft va renunta la 5000 de angajati ca urmare a rezultatelor sale financiare, mult mai slabe decat a estimat, pentru cel de a-l doilea trimestru fiscal.

Dintre cele 5000 de concedieri anunatate, 1400 vor fi facute imediat.
Microsoft a anuntat ca va renunta la 5000 de posturi din R&D, marketing, vanzari, financiar, legal, resurse umane si IT in urmatoarele 18 luni. "Desi nu suntem imuni la efectele crizei economice, am incredere in puterea portofoliului nostru de produse", a spus Steve Ballmer, chieff executive officer al Microsoft. "Vom continua sa ne gestionam cheltuielile si sa investim in oportunitati pe termen lung pentru a furniza valoare clientilor si actionarilor si vom deveni un lider al industriei chiar mai mare decat suntem in prezent".
Aceste initiative vor reduce cheltuielile anuale de exploatare ale companiei cu aproximativ 1.5 miliarde $ si vor reduce cheltuielile de capital pentru anul fiscal 2009 cu pana la 700 milioane $.
Venitul net a fost mai mic cu 11%, de 4.17 miliarde $, comparativ cu anul anterior.




Intel inchide cinci fabrici
Intel a anuntat ca va inchide cinci fabrici de productie, afectand intre 5000 si 6000 angajati.

Fabricile ce vor fi inchise includ trei linii de productie din afara SUA si doua fabrici de productie de wafere de siliciu din SUA. Facilitatile offshore sunt doua operatiuni de verificare a asamblarii din Penang, Malaysia si alta din Cavite, Filipine.

Fabricile din SUA sunt Fab 20, o facilitate de productie de wafere 200nm din Hillboro, Oregon si fabrica D2 din apropierea sediului Intel din Santa Clara, California. Intr-o declaratie, Intel a mentionat ca nu toti cei 5000-6000 de angajati afectati de inchiderea fabricilor vor parasi Intel, unii dintre ei vor putea fi mutati la alte facilitati.
Intel are aproximativ 84.000 de angajati in intreaga lume. Concedierile ar putea insuma aproximativ 6-7% din forta sa de munca.
Anuntul vine la doua saptamani dupa ce compania a anuntat ca este bine pozitionata pentru a face fata scaderii economice si ca nu va fi nevoita sa renunte la niciun angajat si la o zi dupa ce Paul Otellini, CEO al companiei, a anuntat ca ar putea inregistra pierderi trimestru urmator.


AMD isi vinde unitatea handheld chip catre Qualcomm

Qualcomm a achizitionat unitatea business handheld chip a AMD pentru aproximativ 65 milioane $ pentru a-si imbunatati capacitatile sale de dezvoltare a cipurilor multimedia.

"Aceasta achizitie de active de la AMD ne va aduce tehnologii multimedia puternice, inclusiv miezurile grafice pe care noi le-am licentiat de mai multi ani", a spus Steve Mollenkopf, executive vice-president al Qualcomm si presedinte ale Qualcomm CDMA (3G) Technologies.
Robert J Rivet, director de operatiuni si CFO al AMD a spus ca "Prin aceasta vanzare a activelor tehnologiei handheld si a resurselor acestei unitati business catre Qualcomm, suntem capabili sa ne concentram asupra activitatii noastre de baza si sa ne consolidam pozitia unica de lider in x86 computing si grafica high-end". Potrivit termenilor contractuali, Qualcomm va angaja diferite echipe de design si dezvoltare ale unitatii handheld a AMD.
Echipele dezvolta tehnologii pentru imbunatatirea dispozitivelor mobile, in zone precum grafica 2D si 3D, audio/video, afisaj si arhitectura.
La inceputul acestei saptamani, AMD, care a inregistrat pierderi, a anuntat alte 1100 de concedieri.

22.01.2009

Ştiaţi că?

Canabisul ii face pe bărbaţi infertili
Potrivit unui studiu american de ultima ora, consumul cronic de marijuana provoaca infertilitatea masculina, a anuntat agentia de presa Ansa.

O demonstreaza un studiu condus de Xiaofei Sun si Sudhansu Dey de la Departamentul de Farmacologie din cadrul Vanderbilt University Medical Center din Nashville, Statele Unite. Ei au descoperit ca niveluri ridicate de anandamida, o substanta similara compusilor din marijuana, prezenti in organism, compromit fertilitatea spermei. Detaliile cercetarii lor urmeaza sa fie publicate in scurt timp in revista de specialitate Biology of Reproduction.


Astronomii au descoperit un sistem solar identic cu al nostru
Cinci mii de ani lumina ne despart de cel mai apropiat sistem solar identic cu cel in care se afla Terra, anunta Martin Dominik, cercetator la Universitatea St Andrews.

Pana in prezent, astronomii au identificat doua planete asemanatoare cu Jupiter si Saturn, ambele orbitand in jurul unei stele de doua mai mica decat Soarele. Oamenii de stiinta considera ca acesta este doar inceputul si ca exista o posibilitate destul de mare ca in indepartatul sistem solar sa existe si planete capabile sa sustina viata. Se pare ca planetele respective s-au format in acelasi mod in care s-au format si cele din sistemul nostru solar. In acest caz putem confirma faptul ca galaxia in care se afla Terra nu este unica”, subliniaza Dominik. Noul sistem, botezat OGLE-2006-BLG-109L, se afla la circa 5000 de ani lumina de Pamant, iar faptul ca ca are mai mult de o planeta, reprezinta o caracterisitica rara, doar 10% dintre sistemele descoperite pana acum prezentand aceasta particularitate. Deocamdata, tehnologia actuala nu ne permite sa avansam atat de repede pe cat ne-am dori. Ne asteptam insa ca prima planeta locuibila sa fie descoperita peste numai cativa ani”, concluzioneaza Martin Dominik.

21.01.2009

Free Live Sport TV!


Ştiri Ştiinţă - Sănătate

Gheţarii din munţii ar putea să dispară până în 2050
Zonele acoperite cu gheaţă de pe masivele muntoase ar putea să dispară până în 2050, potrivit unui studiu recent care demonstrează faptul că gheţarii se topesc mai repede ca niciodată. The World Glacier Monitoring Service (WGMS), cu sediul în Elveţia, a colectat date despre grosimea gheţurilor de pe crestele montane din toată lumea, din Noua Zeelandă şi până în Alpi. Căderile masive de zăpadă din Scandinavia au făcut ca scăderea medie a grosimii gheţurilor să fie de 0,6 metri în 2007, comparativ cu recordul de 1,2 metri, înregistrat în 2006. În orice caz, acesta a fost cel de-al treilea record doborât în ultimii 18 ani, de când se efectuează această monitorizare, iar acest fapt i-a determinat pe specialişti să afirme că masa totală a gheţarilor înregistrează cel mai scăzut nivel al ei din ultimele secole. Michael Zemp, care analizează datele WGMS, a declarat că, dacă temperaturile vor continua să crească, gheţarii din regiunile mai calme şi amplasaţi la altitudini mai mici ar putea să dispară în întregime până în 2050. De exemplu, gheţarii din Pirinei şi din Rockies Mountains riscă să dispară. În zonele unde creşterile de temperatură vor fi foarte mari, gheţarii vor rezista doar la altitudinile mari, cum va fi cazul celor din Alpi. Numai în regiunile polare, unde temperaturile au început să crească pornind de la o valoare destul de scăzută, gheţarii vor rezista o perioadă mai îndelungată. Zemp a declarat că masa totală a gheţarilor s-a redus, în medie, cu 0,7 metri pe an, începând din anul 2000. Specialiştii sunt de părere că topirea gheţarilor antrenează o creştere anuală de un milimetru a nivelului mărilor, dar şi riscuri sporite de producere a avalanşelor şi a alunecărilor de teren, periclitând aşezările umane din zonele montane. Această topire va afecta milioanele de persoane care se bazează pe gheţari pentru activităţile turistice, energie electrică - prin intermediul hidrocentralelor - sau pentru a-şi procura apa potabilă.


Mâncarea ne înbolnăveşte
Potrivit unui raport al Autoritatii europene pentru siguranta alimentara, in tarile Uniunii Europene numarul cazurilor de infectii alimentare a crescut ingrijorator, a anuntat agentia de presa Ansa.

In Europa, numarul infectiilor alimentare transmise de microorganisme este mult prea ridicat. Aceasta este concluzia unui raport al Autoritatii pentru Siguranta Alimentara a UE, unde se arata ca pe primul loc in topul bolilor provocate de alimente se afla enteritele cauzate de Campylobacter (cea mai comuna cauza a toxinfectiilor) si transmise prin intermediul carnii de pui si porc insuficient gatite si a laptelui crud. Urmeaza salmonelozele, dar si cazurile de infectii cu listeria, transmise la oameni tot prin intermediul alimentelor contaminate. In raport se mai arata ca in 2007, numarul infectiilor cu Campylobacter a fost de 200.507, inregistrandu-se o crestere de 14,2% fata de cele 175.561 de cazuri ale anului anterior.



India dezvăluie faţa nevăzută a Lunii
Primele imagini ale celor mai reci si intunecate cratere de pe Luna sunt studiate in prezent de cercetatori, dupa ce au fost capturate cu ajutorul sondei spatiale indiene Chandrayaan-1.

Imaginile in alb si negru arata ce se afla in adancul craterelor intunecoase, care nu sunt vizibile de pe Pamant. Cercetatorii folosesc un instrument radar special pentru a cartografia terenul si pentru a cauta dovezi ale prezentei apei in adancurile craterelor. Fotografiile, captate in luna noiembrie a anului trecut, acopera o parte a craterului Haworth, aflat la polul sud al Lunii, si partea vestica a craterului Seares, localizat la polul opus. Cercetatorii sunt de parere ca analizele viitoare ii vor ajuta sa determine daca exista depozite permanente de gheata ingropate in adancurile craterelor intunecate.
Nava spatiala Chandrayaan-1a fost lansata de la baza indiana Satish Dhawan in 21 octombrie 2008 si a inceput sa orbiteze Luna la inceputul lunii noiembrie a anului trecut.


Bărbaţii îşi controlează mai usor pofta de mâncare
Bărbaţii îşi controlează pofta de mâncare mai uşor decât femeile, fapt care explică diferenţele de rată a obezităţii înregistrate între cele două sexe, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite. Cercetătorii au realizat acest studiu pe un eşantion de 23 de persoane, 10 bărbaţi şi 13 femei, care nu sufereau de obezitate şi aveau o stare de sănătate bună. Testul, împărţit în două etape, a durat 17 ore. Mai întâi participanţilor li s-a cerut să se concentreze asupra alimentelor lor preferate, sărate şi dulci, iar apoi, autorii studiului le-au predat anumite tehnici, grupate sub denumirea de "inhibiţie colectivă", care au avut ca scop suprimarea sau, cel puţin, controlarea senzaţiei de foame sau a dorinţei de a mânca. Când voluntarii s-au concentrat asupra alimentelor preferate, senzaţia lor de foame şi dorinţa de a mânca s-a accentuat atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, potrivit datelor furnizate de tomografii, realizate cu un scanner pe bază de emisie pozitronică. În schimb, în partea a doua a experimentului, tehnicile de controlare a dorinţei de a mânca au permis diminuarea destul de importantă a acestei senzaţii doar în cazul bărbaţilor. Tomografiile au arătat faptul că bărbaţii, folosind tehnicile de suprimare a dorinţei de a mânca, prezentau o mai mică activitate de stimulare a regiunilor cerebrale unde se află centrii responsabili cu reglarea emoţiilor şi motivarea. Aceste zone cerebrale au un rol important în nevoia conştientă de a mânca. În 2006, 35,3% dintre femeile din Statele Unite sufereau de obezitate, faţă de 33,3% dintre bărbaţi, potrivit statisticilor oficiale ale Centrului de control şi prevenire a bolilor. Gene-Jack Wang, de la Brookhaven National Laboratory din Upton (New York) este principalul autor al acestui studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Acest studiu a fost finanţat în special de National Institutes of Health (NIH) şi de General Clinical Research Center, din cadrul universităţii Stony Brook, din New York.

Baptista GOOOL

Torino - Roma 0-1 Telecronist: Carlo Zampa (Romanista) acest video reprezintă petru mine ceva important deoarece sunt şi eu un fan de la A.S.Roma, eu zic că a fost cel mai tare gol din acea sâmbătă enjoy!


19.01.2009

Stiri Sport

Alpinişti Români, pe vârful Vinson din Antarctica
Alpiniştii români David Neacşu şi Zsombor Tulit au atins, sâmbătă, vârful Vinson, cel mai înalt de pe continentul Antarctica, situat la 1.200 de kilometri de Polul Sud, la ora locală 16.00, informează organizatorul expediţiei, Asociaţia Alpin Sport. Cei doi alpinişti au plecat din Punta Arenas luni, pe 12 ianuarie, către baza Patriot Hills/ Antarctica. Plecarea a avut loc cu două zile mai târziu decât era planificată iniţial, din cauza vremii nefavorabile din Patriot Hills. La sosirea în baza Patriot Hills, temperatura minimă era de aproximativ -22˚C, cu vânt moderat. Marţi, pe 13 ianuarie, vremea mai bună le-a permis zborul cu avionul de la Patriot Hills către Tabăra de Bază, David şi Zsombor ajungând astfel la aceasta, aflată la altitudinea de 2.200 de metri. Din grupul lor au mai făcut parte doi alpinişti polonezi, unul ecuadorian, unul francez, unul spaniol şi unul ucrainean. Miercuri, 14 ianuarie, alpiniştii au plecat din Tabăra de Bază şi au ajuns în Tabăra Inferioară (Low Camp, 2.750 m). Joi a urmat o tură de aclimatizare până la 3.450 m, unde şi-au dus o parte din echipamentele necesare ascensiunii. Seara, alpiniştii s-au întors şi au dormit în Tabara Inferioară. Vineri, alpiniştii au plecat din Tabăra Inferioară şi au ajuns în Tabăra Superioară (aflată la altitudinea de 3.700 m). Sâmbătă a fost ziua de vârf, cea mai lungă. După opt ore epuizante, în condiţii extreme, David şi Zsombor au ajuns pe vârf, temperatura înregistrată acolo fiind de -42 de grade Celsius. După alte patru ore, ei au ajuns în Tabăra Superioară, unde au rămas să se odihnească până a doua zi dimineaţă. Duminică, alpiniştii au coborât în Tabăra de Bază. Luni, 19 ianuarie, avionul care face legătura cu Tabăra de Bază a reuşit să-i aducă pe alpinişti în Patriot Hills, unde aceştia vor aştepta până ce condiţiile meteorologice vor permite decolarea către Punta Arenas. Plecarea este programată pentru 21 ianuarie, până la aceasta dată urmând ca în Patriot Hills să se întoarcă toate persoanele aflate în celelalte expediţii pe acest continent. Odată cu plecarea lor se încheie sezonul 2008/2009 de expediţii în Antarctica. Următoarele echipe vor sosi în Antarctica începând cu noiembrie 2009. Vârful Vinson este considerat un munte foarte periculos din cauza temperaturilor extrem de scăzute şi a faptului că este foarte izolat, iar operaţiunile de salvare sunt imposibile. Vârful Vinson (4.897 m), situat în lanţul muntos Ellsworth, este cel mai înalt din Antarctica şi unul dintre cei mai friguroşi din lume. Se află la 1.200 de kilometri de Polul Sud, iar temperaturile medii sunt de -30˚C. Face parte din proiectul "Seven Summit" (cele mai înalte vârfuri de pe cele 7 continente), alături de Elbrus, Kilimanjaro, McKinley, Aconcagua, Carstensz Pyramid şi Everest. Antarctica este continentul cel mai rece, cu temperaturi medii anuale de -30 de grade Celsius, iar vântul poate atinge viteze de până la 300 km/h. 98% din teritoriu este acoperit de gheaţă şi este locuit doar de persoane implicate în studii ştiinţifice. Iarna se înregistrează frecvent valori de -80/-85 grade Celsius, în interiorul continentului, vara acestea ajung până la -30 de grade. Cea mai scăzută temperatură (- 89.2 grade Celsius) a fost înregistrată la staţia sovietică Vostok ( 3488 metri), pe data de 21 iulie 1983.


Makelele a fost victima unui furt
Fostul internaţional francez Claude Makelele, care evoluează la formaţia PSG, a fost victima unui furt, duminică, la domiciliul său din Louveciennes, oraş situat la vest de Paris. Hoţii au intrat în locuinţa fotbalistului prin spargerea unui geam de la o uşă şi au furat mai multe mii de euro în numerar, ceasuri şi două seturi de chei de la două maşini. Mijlocaşul în vârstă de 35 de ani este căpitanul echipei PSG, grupare la care a sosit în iulie 2008 din postura de jucător liber de contract. Claude Makelele, care are în palmares 71 de selecţii pentru echipa naţională a Franţei, a fost prezent pe teren în meciul pe care echipa sa de club l-a disputat, duminică, pe stadionul Parc des Princes, împotriva formaţiei Sochaux (2-1), în etapa a XXI-a din Ligue 1.


Gianluigi Buffon, cel mai bun portar în ultimii 21 de ani
Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a fost desemnat cel mai bun goal-keeper din ultimii 21 de ani de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului, se arată într-un clasament publicat luni click poză. Buffon, care a adunat 78 de puncte, i-a devansat pe Peter Schmeichel şi Iker Casillas. Primele zece locuri în ierarhia celor mai buni portari din ultimii 21 de ani sunt ocupate de următorii jucători:
  1. Gianluigi Buffon (Italia) 78 puncte
  2. Peter Schmeichel (Danemarca) 69
  3. Iker Casillas (Spania) 63
  4. Oliver Kahn (Germania) 62
  5. Jose Luis Felix Chilavert (Paraguay) 58
  6. Walter Zenga (Italia) 55
  7. Edwin van der Sar (Olanda) 53
  8. Petr Cech (Cehia) 44
  9. Michel Preud’homme (Belgia) 43
  10. Claudio Andre Taffarel (Brazilia) 40.



Ştefan Radu, apreciat de presa italiană
Fundaşul român Ştefan Radu, care a fost integralist în meciul pe care echipa Lazio Roma l-a încheiat la egalitate, duminică, scor 1-1, cu Juventus Torino, a avut o prestaţie contradictorie în acest joc în viziunea presei din Italia. "Nu este deloc uşor să opreşti atacul lui Juventus dar fundaşul român, Ştefan Radu, nu a încetat niciun minut să facă presiune şi a reuşit aproape de fiecare dată să să se plaseze la locul potrivit". Sursa citată a apreciat cu nota 6,5 prestaţia internaţionalului român în partida cu Juventus, plasându-l pe Radu printre cei mai bun jucător ai gazdelor alături de Lichtsteiner (7), Diakite (7), Rozehnal (6,5) şi Zarate (6,5), Ştefan Radu a fost integralist la gazde şi a primit un cartonaş galben în minutul 75.

Stiaţi că?

Astăzi, 19 ianuarie 2009, este cea mai deprimantă zi din istorie
Daca dimineata acestei zile te-a gasit indispus si cu o stare de spirit nefavorabila, sunt sanse mari sa nu fi singurul care incearca astfel de trairi. Deoarece, sustin expertii, luni, 19 ianuarie 2009, va fi cea mai deprimanta zi din istorie

Vremea neplacuta, trecerea sarbatorilor de iarna si revenirea la lucru dau in mod normal acestei perioade o culoare dezagreabila, insa efectele impasului economic din toata lumea o fac in acest an mai rea decat oricand, sunt de parere psihologii. Milioane de oameni se vor simti astazi atat de posaci, incat vor decide sa ramana in pat de dimineata, iar cercetatorii cred ca pana la un sfert dintre angajati isi vor suna superiorii sa-i anunte ca sunt bolnavi. Psihologul Cliff Arnall a implementat o formula matematica, prin care a ajuns la concluzia ca aceasta zi este demna de o titulatura precum “Lunea Albastra”. El este de parere ca exista sase factori deprimanti care vor complota la starea oamenilor. Este vorba despre vreme, despre facturile venite in urma cheltuielilor de Craciun si despre abandonarea planurilor pentru Revelion, carora li se adauga teama nesigurantei locului de munca, datoriile in plina crestere si colapsul preturilor pentru imobiliare. Conform cercetatorului, raceala si gripa sunt simptome adesea asociate cu stresul si depresiile si nu este tocmai o coincidenta faptul ca pe masura ce climatul economic se deterioreaza, vedem tot mai des indivizi obositi si anxiosi. Se pare ca ziua de astazi este totodata si una cu mare potential pentru accidentari.


În Australia a fost descoperită o nouă lume submarină
Un robot telecomandat a fotografiat noi specii animale si vegetale la 3.000 m adancime sub oceanul australian: mii de paianjeni marini de dimensiuni impresionante, stele si corali necunoscuti pana acum, a anuntat Corriere della Sera

Aflata la sud de insula-stat Tasmania, in cautare de corali fosili, o echipa de biologi din cadrul organizatiei pentru cercetare stiintifica a Commonwealth (CSIRO), condusa de Ron Thresher, a descoperit insa o noua si fantastica lume submarina. La 3.000 metri adancime sub nivelul marii, cu ajutorul unui sofisticat vehicul submarin teleghidat, echipat cu videocamere cu rezolutie mare, ei au identificat un nou regn animal si vegetal: mii de paianjeni cu dimensiuni de 30 cm, stele si corali necunoscuti pana acum. Aceasta expeditie, a declarat Thresher, a avut meritul de a studia pentru prima oara astfel de adancimi marime, dar ceea ce i-a surprins cu adevarat pe cercetatori a fost marea varietate de fiinte vii ascunse sub ocean.


Un Meteorit a căzut în largul coastei Rostock
Un fulger orbitor, apoi o explozie: cateva zone din Germania septentrionala s-au luminat "a giorno" sambata trecuta, putin dupa ora 20, din cauza unui meteorit cazut in Marea Baltica in largul coastei Rostock. Unii sunt siguri ca neobisnuitul fenomen ar avea origine extraterestra.

Neobisnuitul spectacol, observat si in Danemarca si Suedia, a durat doar cateva secunde, dar zeci de martori oculari au asaltat liniile telefonice ale centralelor de politie, alarmati de o misterioasa dara luminoasa de culoare albastra si verde aparuta deasupra capetelor lor si urmata de o explozie enorma. Spectacolul a fost observat in trei landuri germane, dar si intre Rostock, Bad Doberan si Teterow. Cateva imagini filmate de o camera de luat vederi documenteaza caderea meteoritului la sud de Suedia.“Eram acasa impreuna cu niste prieteni si dintr-o data camera s-a luminat”, a declarat Roger Svenssons, unul dintre martorii care au filmat scena. Un expert de la Centrul german de studii spatiale (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt, DLR), a comentat ca probabil a fost vorba despre un meteorit, “doar aceasta ar putea fi explicatia exploziei si a undei de presiune”. Lucrurile nu sunt insa chiar atat de clare. Potrivit Der Spiegel, citat de Corriere della sera, o meteoroloaga de la institutul Meteomedia, aflat pe insula baltica Hiddensee, este “sigura” ca straniul fenomen misterios ar avea o origine extraterestra. “Nu a fost vorba cu certitudine de un fenomen meteorologic, ci de ceva de natura astronomica”, a explicat ea. Iar la Centrul de cercetare a fenomenelor extraterestre (Cenap) din Mannheim, cercetatorii pun aparitia luminoasa de pe cerul Marii Baltice si explozia de dupa tot pe seama caderii unui meteorit.

am găsit si un filmuleţ despre acest meteorit


18.01.2009

Fotbal Streaming Live Tv

18/01/2009

Fotbal in direct:
NewCastles Jets - Perth Glory
West Ham - FulHam
Atalanta - Inter
Chievo - Napoli
Real Madrid- Osasuna
Tottenham - Portsmouth
Charleroi - Westerlo
Athletic Bilbao - Valencia
Germinal - Genk
Lazio - Juventus
Almeria - Atl. Madrid
Lille - Rennes

Orar meciuri:
Newcastle Jets - Perth Glory 07:00
West Ham - Fulham 14:30
Atalanta - Inter 15:00
Chievo - Napoli 15:00
Torino - As Roma 15:00
Real Madrid - Osasuna 17:00
Tottenham - Portsmouth 17:00
Atletic Bilbao - Valencia 19:00
Germinal - Genk 20:30
Lazio Juventus 20:30
Almeria - Atl. Madrid 21:00
Lille - Rennes 21:00

Vizionare plăcută

Stiri Sport

Hamilton: Vreau să fiu campion mondial şi în 2009
Campionul mondial en-titre al Formulei 1, britanicul Lewis Hamilton, a declarat că nu se mulţumeşte cu performanţa obţinută anul trecut şi îşi doreşte acelaşi lucru în acest an. "Nu poţi trăi în trecut. La începutul celui de al treilea sezon al meu în F1 am cu totul alte obiective decât avem pentru sezonul 2007. Nu spun «sunt campion mondial», ci spun că «vreau să devin campion mondial». Au existat unele momente de care am fost foarte mândru sezonul trecut, dar acum trebuie să încercăm să mergem înainte", a declarat Hamilton. Pilotul britanic a negat faptul că va exista în acest an al Marelui Circ o presiune mai mare pe umerii săi, având în vedere că este campionul mondial en-titre: "Acum mă simt mult mai relaxat, vin după un sezon extrordinar pentru mine şi faptul că am câştigat titlul îmi dă acum o mai mare încredere. În acest an vreau să câştig atât titlul la piloţi cât şi pe cel la constructori". Referitor la monopostul McLaren Mercedes MP4-24, care a fost lansat, vineri, la centrul McLaren Technology din sudul Londrei, Hamilton crede că acesta este capabil să obţină rezultate excelente, la fel ca şi cele obţinute sezonul trecut. Noua maşină McLaren este extrem de diferită faţă de cea de sezonul trecut, cu o serie de noi reglementări tehnologice ce au fost puse în aplicare. Caracteristicile caroseriei au fost puternic revizuite, aripile faţă şi spate redesenate, cu cauciucuri slick şi cu un sistem de recuperare a energiei cinetice (KERS). "Este pentru prima oară când am văzut noua maşină dar arată extrem de elegantă. Este diferită cu aripi spate mai mici. Este extraordinar să vezi rezultatul unei muncii susţinute care a fost depusă pentru această maşină", a menţionat pilotul în vârstă de 24 de ani. Pilotul echipei McLaren s-a arătat entuziast de noul sisten KERS, care se bazează pe o baterie ce se va reîncărca în timpul frânării înainte de creşterea acceleraţiei după viraje. "Întotdeauna mi-au plăcut gadgeturile, astfel că acum am mai multe butoane cu care să mă joc. Pe cauciucuri slick am mai concurat în GP2 aşa că ştim cum se comportă. Pot să spun că acum va fi mult mai uşor să depăşeşti. Totuşi, cu noile reguli impuse cu siguranţă va fi cel mai greu an de până acum. Abia aştept să mă duelez din nou cu Felipe Massa, va fi o dispută interesantă", a completat Lewis Hamilton. Noul nonopost McLaren va efectua primele încercări, săptămâna viitoare, cu pilotul de teste Pedro De La Rosa pe circuitul Algarve, din Portugalia. Prima cursă din sezonul 2009 al F1 va avea loc la Melbourne, în Australia, pe data de 29 martie.


România a debutat cu înfrângere la CM din Croaţia
Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Osijek, de campioana olimpică Franţa, cu scorul de 31-21 (12-9), în meciul de debut din grupa A preliminară a Campionatului Mondial din Croaţia. Revenită după 14 ani de absenţă în lumea bună a handbalului masculin, naţionala României şi-a dorit enorm să înceapă cu dreptul la Campionatul Mondial din Croaţia. Ghinionul a făcut ca prima adversară să fie chiar campioana olimpică Franţa, care şi-a respectat blazonul şi nu a lăsat prea multe şanse tricolorilor. După trei minute de echilibru, Franţa a deschis scorul, iar România a ratat de la 7 metri să fie egala campioanei olimpice. Tricolorii nu au reuşit să marcheze, astfel că la scorul 4-0 (min. 7), antrenorul Aihan Omer a fost nevoit să ceară time-out. Ghionea a spart "gheaţa" un minut mai târziu, iar Petrea a ratat pe contraatac la următoarea fază, fiindu-i imposibil să-l depăsească pe portarul Omeyer, care a fost de neînvins şi de la 7 metri. Abia în minutul 14, România a marcat al doilea gol, prin acelaşi Ghionea, de la linia de pedeapsă, după o primă jumătate de repriză marcată de ratări în ambele tabere. În minutul 20, România era condusă cu 9-3, iar antrenorul Aihan Omer a început schimbări pe bandă rulantă, în încercarea de a rupe ritmul adversarilor. Extrema Laurenţiu Toma a punctat decisiv, 9-6 (min. 25), obligându-l pe tehnicianul francez Onesta să ceară time-out. Prima rundă s-a încheiat tot la trei goluri diferenţă, 12-0, după un joc mult mai curajos al tricolorilor, care şi-au revenit din emoţiile debutului abia după minutul 20. La reluare, Toma a reuşit să aducă România la doar două goluri diferenţă, 13-11, dar adversara a recuperat rapid, 15-11 (min. 33). În doar cinci minute, Franţa a reuşit să facă diferenţă din nou, 20-14, dar România a ripostat surprinzător, 21-17 (min. 43). Defensiva franceză a pus apoi mari probleme echipei noastre, care a pierdut cu uşurinţă mingi importante. În poartă, Stănescu a salvat providenţial, însă efortul său nu s-a regăsit în faza de atac a coechipierilor, 23-17 (min. 46). Din acel moment, campioana olimpică nu a a mai avut emoţii, impunându-se cu 31-21, după un meci în care România a dat o replică destul de curajoasă Franţei, dar insuficient de consistentă şi constantă, pentru a putea spera la un rezultat pozitiv la debut.
Marcatori:
România
: Stănescu - 13 intervenţii, Toma 5 goluri, Ghionea 4, Jurcă 3, Irimescu 3, Pîrîianu 2, Rohozneanu 2, Buricea 1, Petrea 1.

Franţa: Omeyer - 16 intervenţii, Karabatici 7, Guigou 7, Fernandez 6, Sorhaindo 3, Narcisse 2, G. Gille 2, Dinart 1, Abalo 1, Junillon 1, Joli 1.

Duminică, 18 ianuarie, 18,00 - România - Ungaria

Luni, 19 ianuarie, 16,30 - România - Argentina

Miercuri, 21 ianuarie, 16,00 - Austria - România

Joi, 22 ianuarie, 18,00 - Slovacia - România.


Obiectivul echipei României la CM din Croaţia este calificarea în faza grupelor principale, ceea ce presupune o clasare pe unul din locurile 1-3 în grupa A preliminară. Din fiecare grupă din cele patru a câte şase echipe se vor califica în grupele principale ale Campionatului Mondial primele trei clasate. Apoi, din cele două grupe principale, ocupantele locurilor 1 şi 2 se vor califica în semifinale, urmând a juca încrucişat. Echipele clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare vor evolua în Cupa Preşedintelui.