20.02.2009

Cele mai scumpe accidente din istorie - prima parte

10. Titanic – 150 milioane dolari

Scufundarea Titanicului reprezinta, probabil, cel mai faimos accident din istorie. Este, insa, numai inceputul listei noastre, in ce priveste proportiile pagubei. Pe data de 15 aprilie 1912, Titanicul, considerat la vremea respectiva cel mai luxos vas construit vreodata, s-a scufundat in timpul primului voiaj intreprins. Peste 1.500 de oameni si-au pierdut vietile, atunci cand vaporul a acrosat un ghetar si s-a scufundat in apele reci ale oceanului Atlantic. La data construirii sale, Titanicul a costat sapte milioane de dolari, echivalentul a 150 milioane dolari din zilele noastre.

9. Autotren versus pod – 358 milioane dolari

In data de 26 august 2004, un autoturism a intrat in coliziune cu un autotren ce transporta un container plin cu 32.000 litri de combustibil pe Podul Wiehltal din Germania. Rezervorul cu lichid inflamabil a trecut prin parapetul podului si a cazut de pe autostrada A4 Autobahn, de la o inaltime de 30 metri, declansand o explozie si un incendiu care au distrus intregul pod. Reparatiile provizorii au costat 40 milioane dolari, iar inlocuirea podului a fost estimata la 318 milioane dolari.

8. Coliziunea feroviara a companiei Metrolink – 500 milioane dolari

La 15 septembrie 2008, in ceea ce a insemnat unul dintre cele mai terifiante accidente feroviare din istoria Californiei, 25 de oameni si-au pierdut vietile, atunci cand un tren de pasageri al companiei Metrolink s-a izbit de un tren de marfa al Union Pacific, in Los Angeles. Se crede ca trenul Metrolink ar fi avansat pe sine, in ciuda semnalului vizual de culoare rosie, in timp ce mecanicul acestuia era distras de expedierea un mesaj cu ajutorul telefonului mobil. Paguble totale plus costurile de judecata ale Metrolink s-au ridicat la aproximativ 500 milioane dolari.

7. Bombardierul B-2 – 1.4 miliarde dolari

Bombardierul B-2, supranumit si Stealth, s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de la baza aeriana din Guam, in ziua de 23 februarie 2008. Investigatiile au condus la blamarea datelor distorsionate ale consolei de zbor de la bordul avionului, lucru cauzat de umezeala din sistem. Aceasta eroare a influentat o virare brusca a avionului, moment in care B-2 si-a pierdul controlul, a intrat din deriva si s-a prabusit. Este vorba despre unul din cele 21 de bombardiere Stealth construte vreodata si reprezinta cel mai scump accident aviatic al tuturor timpurilor. Ambii piloti au reusit sa se propulseze de la bodrul aeronavei in timp util pentru a-si lansa parasutele si a supravietui. Dauna aparatului a fost totala, insumand 1.4 miliarde dolari.

6. Exxon Valdez – 2.5 miliarde dolari

Barja petroliera Exxon Valdez nu se numara printre cele mai mari astfel de platforme din lume, insa distrugerea sa a fost extrem de costisitoare din cauza dezastrului ecologic sub amenintarea caruia a pus intreaga stramtoare a Printului William, aflata in sudul Alaskai. Pe data de 24 martie 1989, 40 milioane de litri de petrol au fost deversate in apa, atunci cand capitanul vasului, Joseph Hazelwood, a parasit pupitrul de comanda al Exxon Valdez si ambarcatiunea a acrosat un recif. Curatarea apelor a usurat compania Exxon de 2.5 miliarde de dolari.


Via: I-auzi.com

19.02.2009

Showbiz

7 fotomodele, un pictorial nud de exceptie

Sapte fotomodele celebre au acceptat provocarea revistei DT, versiunea spaniola
, de a realiza un pictorial nud de exceptie. Cele mai frumoase manechine din lume, ingerasii Victoria's Secret, au aparut in ipostaze inedite. Fotografii le-au surprins in imagini alb-negru, astfel pictorialul fiind mult mai senzual si artistic. Cadrele sunt alese cu grija, modele purtand in fotografii pantofi de lux si blanuri sexy.

18.02.2009

Stiri Externe

La 13 ani s-a sinucis din cauza unei aventuri cu instructorul său, de 39 de ani
O adolescentă de 13 ani, din Marea Britanie, s-a sinucis din cauza unei relaţii amoroase cu instructorul său de zbor, în vârstă de 39 de ani, care mai avusese relaţii sexuale cu o elevă de 15 ani. Pilotul Paul Nicholls, din Ţara Galilor, a fost acuzat în faţa unei instanţe că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore de 13, respectiv 15 ani, în timp ce era instructorul lor de zbor. Cherrell Evans, în vârstă de 13 ani, a fost găsită spânzurată în dormitorul său, moment în care cealaltă adolescentă a mers la poliţie şi a dezvăluit cazul. "Fata (de 15 ani, n.r.) a avut o relaţie sexuală cu Nicholls. Ea susţine că şi Cherrell a avut o relaţie sexuală cu el. Fata nu a spus nimănui de aventura cu instructorul pentru că Nicholls ar fi ameninţat-o că o va ruina. Ea a povestit totul după ce prietena ei, Cherrell, s-a sinucis. Se pare că felul în care s-a purtat Nicholls cu victima a dus la sinuciderea acesteia", a spus procurorul Jennet Treharne. Adolescenta de 15 ani a spus că s-a culcat cu Nicholls de zece ori, în vara anului 2007. Aventura sa cu instructorul ar fi luat sfârşit când acesta ar fi început relaţia cu Cherrell. Nicholls, însă, ar fi vrut să întreţină relaţii sexuale cu ambele fete, în acelaşi timp, dar ele au refuzat. Poliţiştii au descoperit mai multe mesaje text amoroase în telefoanele adolescentelor, primite de la bărbat. "A încercat să mă convingă să fac diverse lucruri cu Cherrell, dar ambele am spus "Nu". Atunci ea (Cherrell, n.r.) s-a speriat, pentru că el ne vroia pe amândouă", a spus adolescenta de 15 ani. Nicholls a negat acuzaţiile, iar procesul va continua la Curtea Merthyr Tydfil.


Doi români, reţinuţi în italia în cazul violării unei tinere de 14 ani la Roma

Autorităţile italiene au reţinut marţi seara doi români suspectaţi că au violat o tânără, sâmbătă, în parcul Caffarella din Roma, unul dintre ei mărturisind fapta în cursul nopţii, relatează Corriere della Sera, în ediţia electronică. Cei doi români au 20 şi respectiv 30 de ani, iar cel mai tânăr, Alexandru Isztoika Loyos, a mărturisit fapta în cursul nopţii. Primul a fost arestat marţi seara, de agenţi ai comisariatului din Primavalle, într-o tabără ilegală din capitala italiană. Cel de-al doilea a fost găsit mai târziu la Livorno. Colaborarea poliţiştilor români a fost decisivă în acest caz, a mai notat Corriere della Sera. O fată de 14 ani a fost violată sâmbătă, într-un parc din Roma, de doi imigranţi, iar autorităţile suspectau că era vorba de romi est-europeni. Fata a fost violată, iar prietenul ei a fost bătut şi imobilizat. Autorii violului le-au luat tinerilor banii pe care îi aveau asupra lor, precum şi telefoanele mobile.


Un Român a violat o bătrână oarbă în nordul italiei
Un român în vârstă de 31 de ani a fost arestat în Italia după violarea unei bătrâne nevăzătoare, în regiunea Lombardia (nord), relatează cotidianul La Voce, în ediţia electronică. Incidentul a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în localitatea Albuzzano (regiunea Lombardia). Strigătele femeii de 83 de ani au atras atenţia nepoatei acesteia, care locuia în apropiere. Victima a fost transportată la spitalul din Pavia, iar românul a fost arestat de carabinieri. Potrivit anchetatorilor, se pare că românul era în stare de ebrietate în momentul agresării sexuale a femeii de 83 de ani. Poliţia italiană a demolat luni zeci de barăci şi tabere ilegale din Roma şi împrejurimi, în urma violului comis asupra unei fete în vârstă de 14 ani, la sfârşitul săptămânii trecute, de către persoane suspectate că ar fi români. Italia ar putea recurge în anumite cazuri la castrarea chirurgicală a persoanelor vinovate de agresiune sexuală, a apreciat luni Roberto Calderoli, ministru al Simplificării administrative şi membru al Ligii Nordului, partid antiimigranţi din Guvernul Berlusconi. "În unele cazuri, nu cred că este posibilă o reintegrare, castrarea chimică nu va fi de ajuns şi nu mai rămâne decât castrarea chirurgicală. Societatea trebuie să se apere", a declarat ministrul.

16.02.2009

Life-Inedit

Chris Brown regretă incidentul a cărui victimă presepusă este Rihanna
Cântăreţul Chris Brown, arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru agresarea unei femei, a cărei identitate nu a fost făcută publică, dar despre care presa americană scrie că ar fi iubita lui, cântăreaţa Rihanna, a declarat că "regretă" acest incident. Cântăreţul în vârstă de 19 ani, ale cărui piese au ajuns în fruntea clasamentelor muzicale, a preferat să nu se afişeze în public după presupusul incident cu prietena lui. Brown a angajat o companie de relaţii publice, specializată în managementul situaţiilor de criză, pentru a redacta o declaraţie ce conţine cinci fraze, în care solistul american a declarat că multe informaţii publicate în presa scrisă şi online au fost false. "Am apelat la consiliere, la pastorul meu, la mama mea şi la cei pe care îi iubesc şi la care ţin, pentru ca, ajutat de Dumnezeu, să pot să devin o persoană mai bună", a declarat Brown. Poliţia din Los Angeles nu a confirmat numele victimei, dar atât Brown, cât şi Rihanna au lipsit de la gala premiilor Grammy, care a avut loc în urmă cu o săptămână. Mai multe publicaţii americane indică faptul că Rihanna este acea femeie care a depus plângere la poliţie. Brown urma să interpreteze piesa sa "Forever" la gala Grammy, în timp ce Rihanna urma să cânte hitul "Disturbia". Rihanna fusese nominalizată la trei categorii de premii, iar Brown, la două categorii. În timp ce gala era în plină desfăşurare, Brown s-a predat singur la poliţie. Ancheta poliţiei din Los Angeles este în desfăşurare, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Los Angeles. Poliţia a indicat faptul că Brown s-a certat cu femeia în timp ce se afla într-o maşină parcată în Hancock Park, în noaptea de 7 spre 8 februarie, în jurul orei locale 12.30. Rihanna, cântăreaţa originară din Barbados, a suferit câteva contuzii la nivelul feţei şi are o buză spartă, potrivit mai multor surse. În ciuda naturii grave a acestor acuzaţii, mulţi dintre prietenii lui Brown l-au apărat pe acesta. Recent, starul hip-hop Kanye West a declarat: "Nu puteţi să îl lăsaţi pe Chris în pace?". West a făcut această remarcă în timpul înregistrărilor pentru emisiunea "Storytellers", a postului VH1, săptămâna trecută. În schimb, tatăl Rihannei, Ronald Fenty, a declarat pentru revista People: "Crezi că ştii bine pe cineva, dar, de fapt, nu îl cunoşti deloc". Fenty a mărturisit, totodată, că fiica lui, Rihanna, "are câteva vânătăi", dar că el nu le-a văzut deocamdată, pentru că încă nu şi-a vizitat fiica. "Se va face bine. La un anumit moment, va vorbi despre asta. Sper că se va implica în susţinerea cauzei femeilor din lumea întreagă", a mărturisit Fenty.
Citeşte şi:

Reclamele cu Chris Brown, suspendate (Video)