10.07.2009

Stiinta - Aniversare

Aniversarea nasterii lui Nikola Tesla

Nikola Tesla a fost un inventator, fizician, inginer mecanic si inginer electrician american de origine istro-romana. Tesla este considerat ca fiind unu dintre cei mai mari oameni de stiinta ai sfarsitului de secol 19 si inceputului de secol 20. Inventiile, precum si munca teoretica ale lui Tesla au pus bazele cunostintelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrica, sistemele de curent alternativ, inculzand sistemele polifazate, sistemele de distributie a puterii si motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revolutie Industriala.

Una dintre cele mai importante inventii ale sale este generatorul de curent alternativ, contribuind de asemenea la construirea hidrocentrale de langa Cascada Niagara.

In Statele Unite ale Americii, faima lui Tesla rivalizeaza in istorie si cultura populara cu cea a altui mare inventator Thomas Edison. Dupa demonstratia sa de transmisie de semnale fara fir in anul 1893 si dupa ce a castigat in "Razboiul Curentilor", dovedind avantajele trasmisiei la distanta a cutentului alternativ, in comparatie cu curentul continuu, al carui adept era Edison, el a fost recunoscut ca cel mai mare inginer electrician al Americii. O mare parte din munca sa de inceput a pus bazele ingineriei electrice moderne, iar descoperirile sale stiintifice sunt de o importanta colosala. Cum niciodata nu s-a priceput la administrarea veniturilor proprii, Tesla a murit sarac si uitat la varsta de 86 de ani. In ultimul an de viata, Tesla era privit ca un om de stiinta nebun remarcandu-se prin delcaratii bizare despre posibile dezvoltari stiintifice.

Amprenta lui Tesla poate fi observata in civilizatia moderna oriunde este folosita electricitatea. Pe langa descoperirile sale despre electromagnetism si inginerie, Tesla este considerat un pionier in domeniile roboticii, balisticii, stiinta calculatoarelor, fizicii nucleare si fizicii teoretice.

Tesla considera cercetarea diferitelor intrebari ridicate de catre stiinta drept cea mai nobila metoda de imbunatatire a conditiei umane cu ajutorul principiilor stiintei si progresului industrial si una care sa fie compatibila cu natura. Totusi, o parte din munca a fost utilizata intr-un mod mai putin ortodox si intr-un mod controversat, pentru a substine pseudo teorii stintifice, teorii despre OZN-uri si ocultism-ul New Age.

09.07.2009

News

Michael Jackson nu ma atins niciodata.

Cuprins de remuscari dupa moartea megastarului, Jordan Chandler, cel care l-a acuzat in 1993 pe Michael Jackson de pedofilie, marturiseste ca totul a fost doar o inscenare.

"Nu am intentionat niciodata sa-l distrug pe Michael, dar tatal meu m-a pus sa spun numai minciuni. Acum nu mai pot sa ii spun lui Michael cat regret raul pe care i l-am facut şi nici nu mai pot spera ca el sa ma ierte", ar fi declarat Jordan Chandler.

In 1993, Jordan Chandler, in varsta de 13 ani, a spus politiei si psihiatrilor ca Michael Jackson l-a obligat sa intretina relatii sexuale cu el si le-a dat acestora o descriere detaliata a partilor intime ale cantaretului.

Cazul a fost solutionat in afara Curtii de Justitie, iar Jackson a platit familiei lui Chandler 22 de milioane de dolari. Cu toate ca scandalul s-a soluţionat, Michael Jackson, daramat emotional si fizic, a inceput sa ia antidepresive. Declaratiile de acum ale tanarului dau sens unei inregistrari descoperite pe vremea procesului. Atunci, Evan Chandler, tatal lui Jordan spunea: "Daca mergem mai departe cu asta, vom castiga "in stil mare". Nu am cum sa pierd. O sa obtin tot ce vreau si el va fi distrus pentru totdeauna!"

Jordan ar fi declarat ca tatal sau l-a pus sa spuna ca Jackson l-a atins in zonele intime, l-a sarutat si a intretinut chiar si relatii sexuale cu el. "Acum, pentru prima data, nu mai suport sa mint. Michael Jackson nu mi-a facut nimic, totul a fost o minciuna a tatalui meu care vroia sa scape de saracie", a declarat Jordan, insa mult prea tarziu pentru a-i oferi liniste cantaretului pentru toate traumele suferite din cauza acuzatiilor nedrepte.

Video

Street Heroes



08.07.2009

Viitor

Google - Automobilul viitorului

Mike si Maaike, cei doi proiectanti care au creat, pentru Google, telefonul G1, ce folosea noul software Android, au “atacat” deja problema modului in care ar trebui sa arate si sa functioneze automobilul viitorului.
Masina imaginata de ei este un vehicul electric, cu usi de sticla, fara volan, fara pedala de frana si… fara sofer. Adica un vehicul care se conduce singur, un vehicul autonom, de unde si numele lui: ATNMBL.

Chemata prin telefon, masina ar urma sa soseasca la usa clientului; acesta se urca, este intrebat unde vrea sa mearga (de “vocea” unui robot) si este dus la destinatie fara ca el sa trebuiasca sa faca vreun efort pentru asta.

Despovarat de nevoia de a conduce, omul se poate bucura de placerea calatoriei, de privelisti, de conversatia cu alti pasageri. Masina imaginata de cei doi designeri pentru Google nu ar fi doar un vehicul care sa ne duca de colo-colo, ci un spatiu dedicat relaxarii si socializarii.

NB: Google a devenit un simbol al solutiilor inovatoare, iar acum, o echipa de designeri , deja implicata intr-un proiect anterior al Google, lucreaza la realizarea unei masini revolutionare.

07.07.2009

News

Michael Jackson va fi inmorantat astazi in Los Angeles
Inmormantarea lui Michael Jackson va avea loc astazi la Los Angeles, la ora locala 8:00 (18.00 - ora Romaniei), cu doua ore inainte ceremoniei memoriale publice in cadrul carei sunt asteptati artistii Justin Timberlake, Diana Ross, Stevie Wonder si Usher, potrivit cotidianului Britanic The Sun.

Trupul canteretului va fi inmormantat in cadrul unei ceremonii private, la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles. Doua ore mai tarziu, zeci de celebritati se vor strange pentru a canta cele mai iubite melodii ale lui Michael Jackson, printre acestia, numarandu-se Justin Timberlake, Diana Ross, Stevie Wonder si Usher.

Ceremonia omagiala se va incheia printr-un moment in care familia si prietenii lui Michael Jackson isi vor da mainile si vor canta melodia sa din 1992 "Heal The World".

"Vrem sa celebram viata lui Michael Jackson si sa il facem mandru, iar cea mai buna modalitate de a face asta este sa aducem artistii pe care i-a iubit si i-a respectat ca sa ii cante melodiile. Vor fi in jur de zece artisti care vor interpreta cele mai mari hituri ale sale. Sunt cu totii oameni despre care Michael a vorbit in ultimele luni si care vor arata care erau gusturile sale la momentul decesului. Asa cum Michael a spus deja, va fi cel mai mare show de pe pamant", a declarat o sursa apropiata familiei Jackson pentru The Sun.

Familia vrea ca tema concertelor de la Londra pe care Michael a planuia sa fie prezenta in concertul din cadrul ceremoniei omagiale. "De aceea, va fi tema zilei. Este mesajul si mostenirea pe care Michael ar fi vrut sa o lase", a spus sursa.

Multe posturi de televiziune se asteapta la recorduri de audiente care va fi oferit gratuit in toata lumea ceremonia omagiala pentru Michael Jackson.

06.07.2009

TED

Patties Maes

Aceasta demostratie oferita de laboratorul de la MIT al lui Pattie Maes, condus de Pranav Mistry a fost un zvon lansat de TED. Este un echipament portabil dotat cu un proiector care deschide calea pentru o profunda interactiune cu mediul in care traim. Imaginati-va ca sunteti in filmul "Minority Report" si apoi restul.