12.01.2009

Kaspersky Internet Security 2009 s-a clasat pe primul loc în testele comparative derulate de ComputerBild

Rezultatele testelor au fost publicate în numarul din decembrie al revistei germane de IT, pozitionând KIS 2009 pe primul loc în fata unor concurenti precum Norton Internet Security sau BitDefender Internet Security. Fiecare solutie de securitate a fost testata cu ajutorul unei baze de date ce continea 379.000 de virusi si aplicatii malware.
Kaspersky Internet Security 2009 a obtinut si un premiu special din partea evaluatorilor datorita tehnologiei sale proactive utilizata în blocarea aplicatiilor pentru care nu exista semnaturi de identificare. Solutia producatorului Kaspersky Lab a folosit filtrele de identificare a posibilelor amenintari pentru a bloca 55% dintre aplicatiile malware ale caror semnaturi au fost sterse în mod deliberat din baza sa de date.
„Filtrul HIPS (Host Intrusion Prevention System) de blocare a aplicatiilor în functie de comportamentul lor s-a dovedit a fi cel mai eficient dintre toate solutiile testate”, au declarat expertii de la ComputerBild. „Kaspersky Lab a impus un nou standard pentru detectia de programe malware în functie de comportamentul lor”, au completat acestia. De asemenea, protectiile Firewall si Anti-Spam au fost printre cele mai eficiente, Firewall-ul reusind sa blocheze nu doar atacurile de pe Internet, ci si tentativele de furt al datelor personale.
Cu un consum minim al resurselor, Kaspersky Internet Security 2009 a încetinit timpul de start al computerului cu doar doua secunde, determinând editorii ComputerBild sa afirme: „KIS 2009 combina usurinta utilizarii cu eficienta maxima pentru un produs din clasa sa, devenind o solutie ideala atât pentru experti, cât si pentru începatori.”
La baza generatiei de produse 2009 sta noul motor antivirus al Kaspersky Lab, ale carui performante sunt net superioare versiunilor anterioare. Acesta îmbunatateste semnificativ viteza de scanare datorita optimizarii procesarii obiectelor si a utilizarii resurselor sistemului. Arhitectura unica asigura o productivitate sporita si unul dintre cele mai scazute grade de consum al resurselor sistemului. Kaspersky Internet Security 2009 este versiunea care încorporeaza modulul inovator de filtrare a activitatii aplicatiilor bazat pe tehnologia HIPS, un modul de protectie proactiva, precum si un firewall complet. Acestea protejeaza sistemele atât împotriva amenintarilor cunoscute, cât si a celor noi. O lista de programe permise (whitelist) previne blocarea nedorita a celor mai folosite aplicatii de catre utilizatori. Mai mult, produsul poate identifica automat actiunile optime privind securitatea sistemului, reducând astfel numarul deciziilor necesare din partea utilizatorului.

Pentru mai multe informatii dati click pe prima fotografie si o sa fiti trimisi la pagina kaspersky.ro, pe cea de a doua veti fi trimisi la ultimele stiri legate de malware

Niciun comentariu: