28.11.2008

Imagini oficiale cu Audi Q5 tunat de ABT

Audi Q5 a primit de la ABT un nou kit de tuning, cu care se va prezenta la salonul auto de la Essen. Producatorul auto a publicat un set de fotografii cu vehiculul tunat. SUV-ul pare acum mai agresiv, primind un “tratament” similar cu cele aplicate modelelor Volkswagen Touareg, VW Tiguan siAudi Q7. Doritorii il pot achizitiona incepand cu prima parte a anului viitor. Audi Q5 tunat de ABT este mai puternic si are suspensii imbunatatite.




La exterior
La exterior Audi Q5 tunat de ABT primeste o noua masca si o bara spate mai ampla, cu un nou spoiler, pentru cresterea gradului de aerodinamicitate. La aceastea se adauga eleronul si pragurile laterale.




Mai multi cai putere 
Puterea a fost marita la toate cele trei motoare disponibile la Audi Q5: propulsorul TDI de 2.0 litri “sare” de la 170 CP la 190, TFSI-ul de 2.0 litri dezvolta 240 CP in loc de 211, iar cel mai puternic motor din gama, TDI de 3.0 litri, genereaza 310 CP, fata de cei 240 CP pe care ii dezvolta in mod normal.
Suspensii ajustate
ABT a avut grija si de suspensiile SUV-ului. Astfel, masina poate fi achizitionata cu suspensii cu arcuri mai mici, distanta fata de sol fiind astfel redusa, sau suspensii cu sistemul ABT Level Control, prin care distanta fata de sol poate fi controlata cu ajutorul unui buton, in functie de terenul pe care masina circula. De exemplu, masina poate avea garda la sol joasa atunci cand este condusa pe sosea, iar atunci cand ajunge pe un teren accidentat, garda la sol poate fi inaltata. Franele au fost si ele imbunatatite.

Niciun comentariu: