16.12.2008

Albumul "Circus" al cântăreţei Britney Spears a înregistrat vânzări record

Albumul "Circus" al cântăreţei Britney Spears a intrat pe primul loc în topurile americane, după ce a înregistrat vânzări de peste 500.000 de exemplare în primele zile de la lansare.
Această cifră reprezintă un record absolut în acest an pentru albumele recent scoase pe piaţă şi face ca Britney Spears să fie singurul artist din istorie care a avut patru albume ce s-au vândut în peste 500.000 de exemplare în prima săptămână de la lansare, potrivit datelor furnizate de Nielsen SoundScan.

În afara faptului că s-a situat pe primul loc în clasamentul albumelor din Statele Unite, "Circus" a intrat direct pe prima poziţie în clasamentele muzicale din Brazilia, Canada, Japonia, Mexic şi Elveţia.

Turneul nord-american de promovare a acestui album va debuta pe 3 martie, în New Orleans, iar în urma acestui debut spectaculos în clasamente, alte 12 noi destinaţii au fost adăugate pe lista oraşelor în care artista americană va concerta în primăvara următoare.

Britney Spears este una dintre artistele cu cel mai mare succes financiar din ultimul deceniu, dar a fost intens mediatizată de presă în 2006 şi 2007 după ce făcut numeroase gafe şi a manifestat un comportament bizar. Cântăreaţa s-a ras pe cap în public, a urmat mai multe cure de dezintoxicare, a fost frecvent fotografiată fără lenjerie intimă şi a purtat de multe ori o perucă portocalie. Până la începutul lui 2008, Spears a fost internată de două ori pentru evaluare psihiatrică.

În februarie 2008, un tribunal din California l-a desemnat pe tatăl lui Spears administratorul averii acesteia, oferindu-i lui Jamie Spears controlul complet asupra vieţii personale şi profesionale a fiicei sale. De atunci, cântăreaţa americană pare că şi-a pus ordine în viaţă.

"Womanizer", primul single extras de pe albumul "Circus", a ajuns pe prima poziţie a clasamentului Billboard Hot 100 în luna octombrie.

Niciun comentariu: