28.12.2008

Bucureştiul, în Cartea Recordurilor şi cu cel mai greu tort din lume

Roma / 14:29, 28.12.2008

Bucureştiul a intrat, duminică, în Cartea Recordurilor şi cu cel mai greu tort din lume, făcut din frişcă şi fructe şi care cântăreşte 281 de kilograme, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primind certificatul noului record de la reprezentantul Guiness World Record.

Primarul Capitalei le-a urat "sărbători fericite" şi un an mai bun tuturor bucureştenilor prezenţi, duminică, în Piaţa Constituţiei şi a tăiat tortul care urmează să fie împărţit celor câteva sute de persoane.

"Bucureştenii au confirmat încă o dată că îşi doresc să aibă o viaţă normală. Aş vrea să înţelegeţi că toate aceste lucruri care s-au întâmplat în ultimele zile sunt pentru dumneavoastră, că Bucureştiul reprezintă ceva pentru Europa şi pentru lume", a spus Oprescu.



Tortul cu fructe şi frişcă, omologat de către reprezentanţii Guinness World Record drept cel mai greu din lume, cântăreşte 281 de kilograme, iar blaturile au fost făcute într-un laborator de patiserie din Bucureşti. Pentru constatarea recordului, Tnuva Romania a comandat producerea unui cântar special, care a fost introdus sub masa pe care a fost asamblat tortul.

Niciun comentariu: