30.12.2008

UEFA cere echipei Real Madrid să aleagă între Diarra şi Huntelaar pentru Liga Campionilor

Roma / 18:31, 30.12.2008

Clubul Real Madrid, care şi-a dorit să înscrie pe lista de Liga Campionilor pe cei doi jucători transferaţi în această iarnă, Lassana Diarra şi Klaas Huntelaar, nu va putea conta decât pe unul dintre aceştia conform regulilor UEFA, a anunţat purtătorul a cuvânt al forului european, William Gaillard.

"Sunt dezamăgit, dar regulile sunt reguli şi nu pot fi schimbate în timpul unui sezon, ceea ce înseamă că doar unul dintre cei doi fotbalişti va putea evolua în Liga Campionilor", a precizat oficialul UEFA.
Potrivit regulamentelor UEFA, un club are dreptul să treacă pe lista de Liga Campionilor încă trei jucători noi începând cu faza optimilor de finală.

Totuşi, dacă jucătorii transferaţi de respectiva gruparea au mai evoluat într-o altă competiţie europeană, atunci clubul nu va putea apela decât la serviciile unuia dintre aceştia.


La fel este în cazul de faţă şi formaţia Real Madrid cu mijlocaşul francez Lassana Diarra şi atacantul olandez Klaas-Jan Huntelaar, care au evoluat deja în acest sezon al Cupei UEFA cu Portsmouth, respectiv Ajax Amsterdam.

Formaţia Real Madrid a încercat să obţină o derogare din partea forului european pentru a putea conta în Liga Campionilor pe ambii fotbalişti transferaţi în această perioadă de mercato.

Real Madrid va evolua în optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva formaţiei Liverpool, într-o dublă manşă ce se va disputa la 25 februarie şi 10 martie.

Niciun comentariu: