19.01.2009

Stiaţi că?

Astăzi, 19 ianuarie 2009, este cea mai deprimantă zi din istorie
Daca dimineata acestei zile te-a gasit indispus si cu o stare de spirit nefavorabila, sunt sanse mari sa nu fi singurul care incearca astfel de trairi. Deoarece, sustin expertii, luni, 19 ianuarie 2009, va fi cea mai deprimanta zi din istorie

Vremea neplacuta, trecerea sarbatorilor de iarna si revenirea la lucru dau in mod normal acestei perioade o culoare dezagreabila, insa efectele impasului economic din toata lumea o fac in acest an mai rea decat oricand, sunt de parere psihologii. Milioane de oameni se vor simti astazi atat de posaci, incat vor decide sa ramana in pat de dimineata, iar cercetatorii cred ca pana la un sfert dintre angajati isi vor suna superiorii sa-i anunte ca sunt bolnavi. Psihologul Cliff Arnall a implementat o formula matematica, prin care a ajuns la concluzia ca aceasta zi este demna de o titulatura precum “Lunea Albastra”. El este de parere ca exista sase factori deprimanti care vor complota la starea oamenilor. Este vorba despre vreme, despre facturile venite in urma cheltuielilor de Craciun si despre abandonarea planurilor pentru Revelion, carora li se adauga teama nesigurantei locului de munca, datoriile in plina crestere si colapsul preturilor pentru imobiliare. Conform cercetatorului, raceala si gripa sunt simptome adesea asociate cu stresul si depresiile si nu este tocmai o coincidenta faptul ca pe masura ce climatul economic se deterioreaza, vedem tot mai des indivizi obositi si anxiosi. Se pare ca ziua de astazi este totodata si una cu mare potential pentru accidentari.


În Australia a fost descoperită o nouă lume submarină
Un robot telecomandat a fotografiat noi specii animale si vegetale la 3.000 m adancime sub oceanul australian: mii de paianjeni marini de dimensiuni impresionante, stele si corali necunoscuti pana acum, a anuntat Corriere della Sera

Aflata la sud de insula-stat Tasmania, in cautare de corali fosili, o echipa de biologi din cadrul organizatiei pentru cercetare stiintifica a Commonwealth (CSIRO), condusa de Ron Thresher, a descoperit insa o noua si fantastica lume submarina. La 3.000 metri adancime sub nivelul marii, cu ajutorul unui sofisticat vehicul submarin teleghidat, echipat cu videocamere cu rezolutie mare, ei au identificat un nou regn animal si vegetal: mii de paianjeni cu dimensiuni de 30 cm, stele si corali necunoscuti pana acum. Aceasta expeditie, a declarat Thresher, a avut meritul de a studia pentru prima oara astfel de adancimi marime, dar ceea ce i-a surprins cu adevarat pe cercetatori a fost marea varietate de fiinte vii ascunse sub ocean.


Un Meteorit a căzut în largul coastei Rostock
Un fulger orbitor, apoi o explozie: cateva zone din Germania septentrionala s-au luminat "a giorno" sambata trecuta, putin dupa ora 20, din cauza unui meteorit cazut in Marea Baltica in largul coastei Rostock. Unii sunt siguri ca neobisnuitul fenomen ar avea origine extraterestra.

Neobisnuitul spectacol, observat si in Danemarca si Suedia, a durat doar cateva secunde, dar zeci de martori oculari au asaltat liniile telefonice ale centralelor de politie, alarmati de o misterioasa dara luminoasa de culoare albastra si verde aparuta deasupra capetelor lor si urmata de o explozie enorma. Spectacolul a fost observat in trei landuri germane, dar si intre Rostock, Bad Doberan si Teterow. Cateva imagini filmate de o camera de luat vederi documenteaza caderea meteoritului la sud de Suedia.“Eram acasa impreuna cu niste prieteni si dintr-o data camera s-a luminat”, a declarat Roger Svenssons, unul dintre martorii care au filmat scena. Un expert de la Centrul german de studii spatiale (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt, DLR), a comentat ca probabil a fost vorba despre un meteorit, “doar aceasta ar putea fi explicatia exploziei si a undei de presiune”. Lucrurile nu sunt insa chiar atat de clare. Potrivit Der Spiegel, citat de Corriere della sera, o meteoroloaga de la institutul Meteomedia, aflat pe insula baltica Hiddensee, este “sigura” ca straniul fenomen misterios ar avea o origine extraterestra. “Nu a fost vorba cu certitudine de un fenomen meteorologic, ci de ceva de natura astronomica”, a explicat ea. Iar la Centrul de cercetare a fenomenelor extraterestre (Cenap) din Mannheim, cercetatorii pun aparitia luminoasa de pe cerul Marii Baltice si explozia de dupa tot pe seama caderii unui meteorit.

am găsit si un filmuleţ despre acest meteorit


Niciun comentariu: