Google Earth pe mare şi în stele
Google a lansat o nouă versiune a propriului atlas geografic în format digital, popularul Google Earth. Noua versiune vine cu adăugiri importante pentru curioşi şi pentru fanii geografiei. Google Earth 5 depăşeşte graniţele planetei noastre, motiv pentru care cei de la Google ar trebui să se gândească serios la alt nume. Google Earth 5 permite acum exploarea oceanelor, inclusiv celebra Groapă a Marianelor. Vizitele subacvatice sunt însoţite de secvenţe video, găzduite de YouTube, bineînţeles, în care obiectivele geografice sunt prezentate de experţi marini de la BBC şi National Geographic. Harta 3D a planetei Marte este o altă noutate în Google Earth. Aceasta este rezultatul colaborării cu NASA. Foarte interesantă se dovedeşte şi evoluţia istortică. Această funcţie redă treptat modificările în timp suferit de o anumită zonă. De exemplu, poţi urmări trăsformarile care au avut loc în San Francisco din anii '40 până în prezent.
Cel putin asa afirma cercetatorii sud-coreeni pe baza progreselor obtinute de acestia in cadrul controversatului proiect care are ca tinta clonarea umana. Zvonurile neconfirmate de autoritati sustin ca o astfel de clonare umana a fost realizata cu succes intr-un laborator secret din Seul inca de acum 5 ani, iar baietelul rezultat se pare ca merge deja la gradinita
In ciuda controverselor si scandalurilor de proportii care inconjoara clonarea umana, unele institute de profil sunt decise sa merga pana la capat in ceea ce multi considera a fi o “abominatie a naturii, si o joaca periculoasa de-a Dumnezeu”. Robert Lanza, seful cercetarilor din cadrul companiei de tehnologii biologice Advances Cell Technology, este de parere ca “ echipa de savanti care probabil a realizat cu success clonarea umana, nici macar nu si-a propus acest scop, totul aparand probabil accidental intr-unul dintre experimetele care aveau ca scop cercetarea ADN-ului uman”. Se pare ca echipa a incercat sa vada daca se implantarea ADN-ului uman intr-un ovul animal duce in cele din urma la respingerea materialului genetic uman de catre ovulul animal. Dupa care se trece la acelasi tip de experiment care are in rol principal un ovul uman. Astfel de experimente duc in timp la izolarea celulelor care nu resping AND - ul uman. Conform tuturor somitatilor stiintifice, va mai dura foarte putin timp pana cand va fi anuntat oficial prima clonare umana reusita.
Noul Pământ, descoperit la 475 ani lumina de Terra
Astronomii europeni au descoperit un Super Pamant, de 11 ori mai masiv decat Terra, la numai 475 de ani lumina fata de propria noastra planeta. Anuntul a fost facut in urma cu o zi in cadrul unui simpozion care a avut loc la Paris, simpozion la care urmau sa fie prezentate descoperirile realizate cu ajutorul satelitului COROT.
Noua planeta, botezata COROT-Exo-7b, poate fi considerata cea mai mica planeta asemenea Pamantului din afara sistemului nostru solar, asta depinzand de ceea ce se intelege prin „mica” si „asemenea Pamantului”. Cercetatorii sustin ca exoplaneta se afla la 475 de ani lumina de Terra si ca, deocamdata, nu este chiar cel mai placut loc pentru o vizita. Desi, la prima vedere, apa exista pe Exo-7b, aceasta se afla intr-o stare aflata la limita dintre gaz si lichid, asta datorita masei uriase de lava care acopera corpul ceresc. Cu toate acestea, un raspuns clar asupra prezentei si a formei in care poate fi gasit acest lichid vital va fi acordat, conform oamenilor de stiinta, dupa cateva saptamani sau chiar luni de observatii. „Este posibil ca Exo-7b sa fi fost planeta inghetata care a migrat prin propriul sau sistem solar, transformandu-se sub efectul caldurii intr-o uriasa planeta a apelor. Cel mai probabil, ea s-a format in interiorul unui gigant gazos, la fel cum este cazul Terrei, a lui Venus, Mercur si a planetei Marte. Este aproape sigur, insa, ca Exo-7b se afla in aceeasi situatie in care se afla Pamantul imediat dupa formarea sa”, sustine Daniel Rouan, unul dintre cercetatorii implicati in proiectul COROT.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu