27.12.2008

Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat afumat

Roma / 21:01, 27.12.2008

Bucureştiul a intrat, sâmbătă, în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat afumat, care a măsurat 392 de metri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primind din partea reprezentantului Guinness World Record certificatul noului record mondial.

Reprezentantul Cărţii Recordurilor, Talal Omar, a omologat noul record la categoria "cel mai lung cârnat afumat", i-a felicitat pe bucureşteni şi i-a înmânat certificatul care atestă acest record primarului Sorin Oprescu.

Sute de bucureşteni au mâncat din cârnatul cel mai lung din lume, edilul Capitalei urându-le acestora "Poftă bună şi sărbători liniştite!".

"Bucureştenii au cel mai mare cârnat. Vă invit să vă simţiţi bine, vă urez poftă bună, sărbători liniştite şi un an mai bun", le-a spus primarul general celor prezenţi, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei.

"Cel mai lung cârnat afumat din lume" a fost un cârnat cabanos, preparat după o reţetă Caroli, în care sunt mixate peste 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi ingrediente secrete pentru un gust proaspăt şi savuros. După procesarea cărnii (realizată în laboratoarele Caroli din Piteşti), cârnatul a trecut prin procese de umplere, unire la capete, fierbere şi afumare realizate prin tehnologii special create pentru obţinerea acestui produs record. O atenţie deosebită a fost acordată în tot acest timp procedeelor de transport şi manipulare.

Uriaşul cârnat a sosit în Bucureşti sâmbătă, în jurul orei 11.00. El a fost preluat sub escortă de poliţie şi dus în Piaţa Constituţiei, unde la ora 12.00 a avut loc măsurătoarea oficială, realizată de arbitrul Guiness World Records.

După constatarea noului record mondial, uriaşul cârnat de la Caroli a fost porţionat, prăjit şi oferit (cu pâine şi muştar) bucureştenilor amatori care au fost prezenţi în Piaţa Constituţiei.

Pentru realizarea celui mai mare cârnat afumat din lume au lucrat 25 de oameni.


Bucureştiul a intrat, în urmă cu o săptămână, în Cartea Recordurilor cu 3.939 de Moşi Crăciun care s-au adunat şi au împărţit cadouri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primind din partea reprezentantei Guinness World Record certificatul noului record mondial.

Primăria Capitalei vrea să doboare, duminică, 28 decembrie, recordul mondial la categoriile "cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe din lume".

Se lucrează la cel mai greu tort cu fructe şi frişcă din lume, care este oferit de Tnuva România. Blaturile se coc zilele acestea într-un laborator de patiserie din Bucureşti. Ele vor fi duse duminică (28 decembrie), în jurul orei 6.00, în Piaţa Constituţiei şi asamblate acolo.


Pentru a fi omologat drept cel mai mare tort cu fructe cu frişcă din lume de către reprezentanţii Guinness World Record, acesta va depăşi 200 de kilograme.

Pentru constatarea recordului, Tnuva Romania a comandat producerea unui cântar special, care va fi introdus sub masa pe care se asamblează tortul. Reprezentantul Guiness World Records va certifica recordul în jurul orei 12.00.

Ca şi în cazul cârnatului-gigant, imensul tort cu fructe şi frişcă va fi taiat şi servit bucureştenilor amatori să guste din cea mai mare prajitură din lume.

Niciun comentariu: