08.01.2009

Mai mulţi români sunt evacuaţi din Fâşia Gaza (foto & Video)

Mai mulţi români sunt evacuaţi din Fâşia Gaza. Potrivit Ministerului de Externe, patru familii de români au ajuns deja la Erez. Diplomaţi români se află la Erez pentru a oferi ajutor refugiaţilor. Românii vor fi duşi la Amman, în Iordania, de unde vor ajunge în România cu avionul.

În total, 69 de cetăţeni români, 23 de adulţi şi 46 de minori, au cerut să fie evacuaţi, precizează MAE.

La Erez au ajuns în această dimineaţă patru autocare cu refugiaţi. Acţiunea de evacuare a fost organizată cu sprijinul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi cu aprobarea autorităţilor israeliene. Locul de întâlnire al reprezentanţilor Crucii Roşii cu refugiaţii a fost ţinut secret.

MAE va fi în măsură să comunice numărul exact al cetăţenilor români care ies din Fâşia Gaza în cadrul operaţiunii de evacuare de astăzi după ce vor fi îndeplinite formalităţile de la punctul de frontieră, iar personalul consular român va intra în contact cu aceştia.

Autorităţile israeliene au autorizat luni ca 63 de cetăţeni români, în cazul cărora a intervenit Ambasada României, să părăsească Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Erez, dar majoritatea cetăţenilor care solicitaseră asistenţă consulară au decis să nu facă acest demers atunci.

Cu primul autocar care transporta cetăţeni străini spre Erez a plecat luni o singură familie de cetăţeni români, cu patru membri. Acest autocar s-a întors însă din drum din cauza tirurilor de rachete, operaţiunea de evacuare fiind suspendată.


Via:Realitatea.net

Niciun comentariu: