09.01.2009

UEFA a respins solicitarea clubului Real Madrid de a-i înscrie pentru LC pe Diarra şi Huntelaar

UEFA a respins o solicitare de clubului Real Madrid de a-i înscrie pe ambii jucători achiziţionaţi recent, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar, pe lista de Liga Campionilor în acest sezon.

Solicitarea madrilenilor a fost respinsă de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în conformitate cu articolul 17.18 al regulamentului LC. Acest regulament prevede că un club are posibilitatea să înscrie trei noi jucători în Liga Campionilor începând din faza optimilor de finală. Însă dacă fotbaliştii respectivi au evoluat în altă competiţie europeană la începutul sezonului, gruparea mai poate înscrie doar unul. Noii jucători ai echipei Real Madrid, Lassana Diarra şi Klaas-Jan Huntelaar au evoluat deja în acest sezon în Cupa UEFA, cu Portsmouth, respectiv Ajax Amsterdam.

Real Madrid, care va întâlni, la 25 februarie şi 10 martie, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, echipa Liverpool, intenţionează să apeleze chiar şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) dacă UEFA nu îi va accepta în cele din urmă solicitarea. Forul european a precizat, joi seară, că va analiza un eventual apel al grupării madrilene în cursul săptămânii viitoare.

Niciun comentariu: