14.01.2009

Evenimente Sport!!

Mutu, locul 55 În clasamentul marcatorilor din 2008
Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, se află pe locul 55 în clasamentul celor mai buni marcatori pentru echipele naţionale şi în competiţiile internaţionale la nivel de cluburi, se arată într-un clasament publicat miercuri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Mutu, care în 2008 a înscris opt goluri (două pentru naţională şi şase în cupele europene), se află la egalitate cu francezul Karim Benzema, cu bulgarul Dimităr Berbatov şi cu brazilianul Thiago Neves Augusto. Atacantul formaţiei VfB Stuttgart, care a reuşit şapte goluri (două la naţională şi cinci în cupele europene), este la egalitate cu norvegianul Steffen Iversen, cu olandezul Dirk Kuyt, cu croatul Ivica Olici şi cu italianul Luca Toni.

Primele zece locuri în ierarhia celor mai buni marcatori în anul 2008 sunt ocupate de următorii jucători:
  1. Leandson Dias da Silva (Al-Muharraq SC Manama/Brazilial) 19 goluri
  2. Ahmad Saad Ajab Al-Azemi (Al-Qadisiya SC Kuwait-City/Kuwait) 15
  3. Miroslav Klose (Bayern Munchen/Germania) 15
  4. Luton Shelton (Valerenga Oslo/Jamaica) 14
  5. Samuel Eto'o (FC Barcelona/Camerun) 14
  6. David Villa (FC Valencia/Spania) 13
  7. Aleksandar Durici (Singapore Armed Forces FC/Singapore) 13
  8. Washington Sebastian Abreu (River Plate/Uruguay) 13
  9. Ismael Bangoura (Dinamo Kiev/Guinea) 12
  10. Flavio da Silva Amado (Al-Ahly Cairo/Angola) 12.

Internazionale Milano s-a calificat În sferturile de finală ale Cupei Italiei
Echipa Internazionale Milano, cu mijlocaşul român Cristian Chivu integralist, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 după prelungiri, formaţia Genoa, în optimile competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Adriano '75, Cambiasso '100 şi Ibrahimovici '103, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Rossi, în minutul 79.
Partida Juventus Torino - Catania va avea loc miercuri.


Motociclistul spaniol Cristobal Guerrero se află in comă
Motociclistul spaniol Cristobal Guerrero se află în stare gravă, după ce a căzut pe parcursul etapei a X-a a Raliului Dakar, în zona localităţii chiliene Copiapo, medicii având un pronostic rezervat în cazul său.

"Guerrero suferă de un edem cerebral, iar următoarele 24 de ore sunt decisive pentru el. Trebuie mai întâi să-l stabilizăm, pentru că a pierdut mult sânge şi a intrat în comă", a declarat şeful serviciului de sănătate al regiunii Atacama, Ana Quiroga.

Sportivul spaniol a căzut de pe motocicleta sa la kilometrul 160 al etapei care a cuprins 476 kilometri. El a fost transportat în stare de comă la spital, unde i s-a efectuat urgent un examen medical.

Guerrero, care are 48 de ani şi doi fii, participa la primul său Raliu Dakar pe o motocicletă KTM. La startul celei de-a zecea etape, el se afla pe poziţia a 76-a în clasamentul general.

Acesta este al doilea accident grav al actualei ediţii, a 30-a, după decesul francezului Pascal Terry. Dispărut în timpul celei de-a doua etape, Terry (49 de ani) a fost găsit fără viaţă trei zile mai târziu, la aproximativ 15 metri de motocicleta sa.

Niciun comentariu: