11.01.2009

VAIO P netbook de la Sony

Sony a lansat la CES 2009 propriul netbook, denumit VAIO P. Detaliile cunoscute despre acest netbook au fost adeverite si el chiar este dotat cu un ecran iluminat cu LED-uri, cu diagonala de 8". Aspectul sau este insa foarte atipic, rezolutia fiind de 1600x768 de pixeli. Unii ar putea sa spuna ca VAIO P se tinde spre segmentul MID-urilor, insa tastatura cu 82 de taste pare sa fie preluata de la un VAIO TT. Sony se lauda ca reprezentantul seriei P este cel mai usor laptop din lume cu diagonala de 8", iar la cele 635 de grame ale sale, de ce n-ar fi.
VAIO P este animat ca aproape orice netbook de procesorul Intel Atom, care ruleaza insa la o frecventa de 1,33 GHz. Cantitatea de memorie RAM este de 2 GB si ar trebui sa fie de-ajuns pentru sistemul de operare Windows Vista. Stocarea se face pe un HDD de 60 GB sau un SSD de 64 GB si 128 GB. Conform specificatiilor, autonomia lui VAIO P ar trebui sa fie de 4 ore cu bateria standard si 8 ore cu cea de capacitate mare.
Desi masoara 24x12 cm si are o grosime de 2 cm, producatorul a reusit sa-l doteze cu doua porturi USB. Pentru iesirea video si conexiunea LAN, s-a apelat la un port special cu cablu adaptor. Pe langa placa de retea wireless si modulul Bluetooth, VAIO P a mai fost dotat si cu un modul GPS. asa cum se poate observa, touchpad-ul nu a mai avut loc, in mijlocul tastaturii fiind prezent un trackpad. Pretul acestei adevarate bijuterii de la Sony nu este chiar modest. Configuratia de baza costa 900 $, iar versiunile cu SSD de 64 GB si 128 GB sunt cotate la 1.200 $ si respectiv 1.500 $.


Un comentariu:

Bobo DJ spunea...

sincer nu imi place.....