12.01.2009

Panasonic prezinta primul sistem de divertisment 3D HD

Sistemul home theatre 3F full HD plasma permite vizionarea de imagini "true-to-life" 3D full HD prin utilizarea unei plasme Panasonic 103 inch HDTV si a unui player Panasonic Blu-ray Disc, care asigura distribuirea de imagini full high-definition (1920x1890 pixeli) catre ochiul stang si cel drept.

"Plasma este in prezent singurul televizor capabil sa furnizeze o experienta 3D full HD, in mare parte datorita abilitatii sale de refresh la o viteza care permite afisarea mai multor iagini fara a pierde din rezolutie", a mentionat Bob Perry, vice-presendinte executiv al Panasonic Consumer Electronics Company.

Efectul 3D apare deoarece ochiul stang si cel drept percep diferit imaginile. Sistemul Panasonic 3D full HD este format dintr-o plasma HDTV de 103inch si un player Blu-ray Disc.
Procesarea full HD apare atat pe partea stanga cat si pe cea dreapta a imaginii 3D in fiecare proces singular - de la inregistrare, playback si afisare.
Cu o pereche de ochelari cu diafragma activa care functioneaza in sincronizare cu plasma HDTV, privitorul poate sa experimenteze imagini 3D formate din dublul volumului de informatii fata de imaginiile HD obisnuite si sa se bucure de ele impreuna cu un sunet surround de inalta calitate.

Panasonic a spus ca sistemele anterioare 3D de divertisment au intampinat multe probleme, inclusiv incapacitatea de a furniza o calitate high-definition adevarata datorita lipsei de latime de banda in transport si capacitatii limitate de stocare.

Si sistemele anterioare au fost afectate de rezolutia verticala redusa cauzata de o metoda de afisare 3D care divide liniile de scanare dintre ochiul stang si cel drept si degradeaza calitatea imaginii.

Pentru mai multe detalii click pe poza

Niciun comentariu: